Tanácsra van szüksége?
Miért a mi termékünket?
- Ingyenes kiszállítás 9900 Ft felett
- Elégedett ügyfelek
- Kiszállítás általában 48 órán belül
Hatásai - mandula
Természetes, hámozott, pörkölt, sózott, tejként, vagy olajként sajtolt, vagy mint marcipán is fogyasztható. A mandula feldolgozásának számtalan formája létezik. A mandula népszerűsége egyre növekszik, és ez nem is csoda, hiszen oly finom, és ropogós.
De, azon kívül, hogy finom sokkal többet tud:
- Jótékony hatással van a csontjainkra
- Csökkenti a koleszterin szintet
- Serkenti az agy működését
- Jelentős hatással van a szív, és érrendszeri betegségek megelőzésére
- Erősíti az immunrendszert, és hat a gyulladások ellen
- Optimalizálja a vérnyomást, és a vércukor szintet
- Energiát szolgáltat a szervezetünknek
- Vigyázz a bőrünk, és a hajunk egészségére
- Terhes nők számára ajánlott a születési rendellenességek kockázatának csökkentése érdekében
- Segít a fogyásban
Noha, a mandulát általában a diók csoportjába sorolják, valójában inkább mag. A mandula mandulafán nő. Valószínűleg, Észak-Afrika, és a Közel-Kelet a vad mandulafák otthona. Napjainkban a mandula fő termelője az USA-ban, Kaliforniában található. Európában kiterjedt ültetvényeket találhat például Spanyolországban, amelyek a mandula híres Marcona nevű változatával büszkélkedhetnek.
A magok tápértéke magas, tehát egy marék mandula ideális uzsonna, amely sok egészséges anyaghoz juttatja a szervezetet. Sok ember különféle desszertek, és azok díszítéséhez, vagy például zabkásával kötik össze a mandulát. Meglepő módon azonban az apróra vágott manduladarabok, vagy mandula szeletek is megtalálhatók egyes teakeverékekben, amelyek nagyon finom ízt adnak a teáknak!
Bármely formában fogyasztja a mandulát, a fogyasztásánál tartsa be az arany középutat. Végül is, a mandula nagy mennyiségű zsírt tartalmaz, amely túlzott fogyasztása elrontaná a bikinibe szánt alakját.