Tanácsra van szüksége?
Miért a mi termékünket?
- Ingyenes kiszállítás 9900 Ft felett
- Elégedett ügyfelek
- Kiszállítás általában 48 órán belül
Hatásai - Aceroly
Fedezze fel a finom porrá őrölt brazil szupergyümölcsöt. Valószínű, hogy nem fog süteményt sütni belőle, de a szervezete köszönetet fog mondani minden egyes teáskanálért. Ez egy vitamincsoda. Az acerola cseresznyék magukban hordozzák a frissességet, a kellemes savanyságot és az egészségünk javát szolgáló előnyöket.
Vessen egy pillantást néhányukra:
- növeli az immunitást,
- megelőzheti vele a fertőzéseket és a gyulladásokat,
- felgyorsítja az anyagcserét,
- szabályozza az emésztést,
- erősíti az agy kognitív funkcióit
- segíti a test regenerálódását edzés után,
- javítja a haj és a bőr minőségét,
- előnyös az egészséges száj, és fogkörnyezet számára.
Az acerola örökzöld cserjéken vagy kisebb fákon növekszik. Szereti a sok napsütést és a magasabb hőmérsékletet, ezért nem csoda, hogy a hazája Brazília, valamint a Karib-tenger és Közép-Amerika. Azonban fokozatosan terjed a világban, Afrika, Ázsia és Ausztrália különböző szubtrópusi és trópusi területein már megtalálható.
A cserjéknek előbb körülbelül három-négy évig kell várniuk az első vörös cseresznyékre, de aztán megfelelő körülmények között szinte egész évben dicsekedhetnek velük. Az acerola gyümölcsei egészen három centiméter nagyságúak, és nagyon hasonlítanak a saját kertünkből ismert cseresznyékre. Az acerola azonban valamivel robusztusabbnak benyomást kelt, a sárga húsa közepében három kis háromszög alakú magot rejt.
Az acerola (latinul Malpighia emarginata) a hihetetlen C-vitamin-tartalma miatt hódította meg a világot. Csak egy cseresznye annyi C-vitamint hordoz magában, mint két nagy citrom. Az acerola húsa valóban nagyon savanyú, a friss gyümölcseivel nálunk nem találkozhat. A szervezet számára a lehető legtöbb hasznos anyaga megőrzése érdekében (a fent említett C-vitaminon kívül A-vitamint, kalciumot, káliumot és még sok más hasznos anyagot is tartalmaz) a cseresznyéket óvatosan fagyasztva szárítják, majd halványsárga finom porrá őrlik. A por könnyen oldódik, így kiváló összetevője a különféle smoothieknak és ételeknek. A hétköznapi vízből is kiváló és frissítő italt varázsol, amelynek savassága nem hagy olyan keserű utóízt a nyelven, mint a citromlével készített víz után.
A port azonban megfontoltan kell fogyasztani, mivel a por valóban magas arányban tartalmazza a már említett C-vitamint, a túlzott fogyasztás pedig bélproblémákhoz és fejfájáshoz vezethet. Hetente 3-5 alkalommal ajánlott, egy teáskanálnyit fogyasztani belőle, gyermekeknél ennek az aránynak kevesebbnek kell lennie. Az acerolát kis adagokban a terhes nők is fogyaszthatják, mivel ez egy praktikus étrend-kiegészítő, amely támogatja egészségünket.