

GUANGXI GREEN SNAIL - zöld tea
Elegáns és kitűnő minőség. A kínai Guangxi tartományból származó zöld tea kevésbé feltűnő, de rendkívülien finom. Minden pillanat, amit együtt átélnek, szépséggel lesz megtelve a nyíló csigaházak, a friss tealevelek illata és a friss szellő fújta gyümölcsök íze által. Engedje megmutatni, mit is tudnak a csigaházak.
Összetétel
Zöld tea China Guangxi 100%A tea főzete és íze
A Guangxi Green Snail főzete miután leönti forró vízzel halványsárga színű. Lágy, és friss illata van, az íze telt, gyümölcsös, édes, és csak enyhén fanyar.
A tea eredete
Kína déli részén, a hegyvidéki terepen kb. 200 évvel az időszámításunk előtt épült ki, amelyet a kezdetek óta különféle hatalmi harcok, és csaták kísérték. Az eredeti lakosait az irodalom Paj-jüe –ként jelöli. Qin Shi-chuangi császár uralkodása alatt csatlakozott Kínához, és megkapta a Kuang- si nevet - azaz a „Nyugati bővítése”. A tartománnyá Jüan –dinasztia alatt vált, 1958-ban szerezte meg az autonóm régió státuszát. A terület nagy részét erdők borítják, az éghajlatot magas páratartalmú meleg napok jellemzik, amelyeket gyakran a monszunok érintenek. Az átlagos éves hőmérséklet 17-23 ° C. Guangxi legmagasabb csúcsa a Kitten-hegy, amely 2 141 méter tengerszint feletti magasságik nyúlik. Meg kell azonban jegyeznünk, hogy Guangxi nem olyan jól ismert a teavilágban, mint Yunnan, vagy Hunan. Ez azonban nem jelenti azt, hogy nem találunk rá kiváló minőségű, és egyedi ízű teára a tartományban. Erre a bizonyíték a Green Snail tea, amely magas fekvésű kertekben termesztett zöld tea. A tea, amelynek a megjelenése a zöld csigaházhoz hasonlít, kézzel takarítják be, és a legzsengébb tealevelekből készül. A kínai teacserjék ültetvényeire (Camellia sinensis) a nők, és lányok kora reggel indulnak, még mielőtt a harmat leesne, mert az megsemmisítené a betakarítást. A leveleket a termesztők hagyják elhervadni, ez után rövid időre magas hőmérsékletnek teszik ki, hogy megakadályozzák az enzimek természetes oxidációját. A következő lépés a csigaház alakba való tekercselésük, szárításuk, osztályozásuk, és végül a csomagolásuk. Kínai zöld teákat gondosan dolgozzák fel. Az eljárásokat, és a recepteket több száz éven át, generációról-generációra adják át. Úgyszintén az elkészítésük, és az elfogyasztásuk rituáléit is. A Guangxi Green Snail kiválóan alkalmas a Gong Fu Cha ceremóniához. A teából egymás után 3 infúziót is készíthetünk, amelyek aromájukban, és ízükben is különböznek egymástól.
Tea csomagolásának bemutatása
Egy erős alumínium tok, cipzárral, amely lehetővé teszi az ismétlődő zárást nyitáskor. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva, ezáltal ellenáll a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak. E három dologra a tea nagyon hajlamos, és nagy hatással van az ital minőségére.
Tea elkészítése
|
|
|
Használati útmutató
- A zöld teát öntse le 70-80 °C-os vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányban.
- Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
- Áztatási idő 2-3 perc (fedett csészében), utána szűrje le.
- A zöld teát felöntheti akár háromszor is.

























Tanácsra van szüksége?

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

LONG ZHU GREEN - zöld tea

PI LO CHUN - zöld tea
