

FUJIAN WHITE PEONY - fehér tea
A delikátesz finomságokat szívesen keressük. Ezúttal a hegyekben lévő kínai Fujianból sikerült a legfinomabb White Peony fehér teát megvásárolni. A világ tíz legjobb és legkeresettebb teái közé sorolják. Elsősorban, mert kitűnik az elegáns és kecses enyhe ízével és másodsorban kitűnő méregtelenítő hatással rendelkezik.
Összetétel
Fehér tea FUJIAN WHITE PEONY 100%A tea főzete és íze
A Fujian White Peony tea főzete halvány, sárgászöldes színű. A teát érdemes többször is leönteni - az első infúziójának csak enyhén virágos az íze, míg a következő infúzióinál felszabadul a tea édeskés, kivételesen enyhe íze.
A tea eredete
A fehér teát csak a kínai teacserjék (Camellia sinensis) legfiatalabb hajtásaiból készítik, így a tea finom, „puha “, és az íze is kiváló. A fehér teához a tealevelek feldolgozási módja is különbözik a fekete, és a zöld tea feldolgozási módjától. A White Peony (fehér pünkösdi rózsa) Fuding területén, a híres Fujian tartomány határán nő. Fuding hegyvidéki táj, Shacheng kikötőjéről és nagysebességű vasútjáról is ismert. A turisták a Taim-hegység csodálatos sziklaalakzatai végett, a barlangjai, és a zöldövezetében elrejtett, magányos helyek végett látogatják a területet. Az egész hegységet az év nagy részében köd fedi, ami növeli a miszticizmusát. A helyi éghajlatnak köszönhető, hogy a teatermelés ennyire sikeres a területen. A betakarítás nagy részét zöld teává alakítják, és csak az egy százalékából készül fehér tea. Ennek ellenére az egész világon nagy iránta a kereslet. A White Peony-hoz (Pai Mu Dan, Baimudan) a fiatal hajtásokat, és a hozzá legközelebb lévő leveleket takarítják be. A betakarításuk után a leveleket nem hengerelik, és nem is melegítik fel. A gazdálkodók csak nagyon lassan szárítják, főként hűvös, szellőztetett helyiségekben, nagy lepedőkön szétszórva. Több tíz óra elteltével a teát szárító kemencékben szárítják tovább. Nagyon fontos, hogy a fehér teáknál elkerüljék az enzimek nem kívánt oxidációját. Az oxidáció megváltoztatná a hajtások színét és az ízét is. A White Peony kortyolgatása közben olyan érzések öntik el, mintha frissen szedett tealeveleket öntött volna le forró vízzel.
Tea csomagolásának bemutatása
Egy erős alumínium tok, cipzárral, amely lehetővé teszi az ismétlődő zárást nyitáskor. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva, ezáltal ellenáll a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak. E három dologra a tea nagyon hajlamos, és nagy hatással van az ital minőségére.
Tea elkészítése
|
|
|
Használati útmutató
- Öntse le a teát 70-80 ° C hőmérségletű vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányában.
- Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
- Áztatási idő 2-3 perc (fedett csészében), utána szűrje le.

























Tanácsra van szüksége?

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Papír tea filter M - csészékbe és teáskannákba

Teaszűrő permanent nagyság M

Tea hőmérő fa tokban
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

CHINA PAI MUTAN - fehér tea

GUANGXI FEHÉR TOLLAK - fehér tea
