

FRISS KURKUMA - gyógynövény tea
A kurkuma az egyik olyan fűszer, amelyből mindig szeretné,hogy elég legyen otthon. Miért? Használhatja az ételek elkészítésében és egészségügyi problémákra. Próbálja ki a kurkumát gyógynövény teaként. Beleszórtunk egy kis arany kincset a Távol-Keletről a liofilizált alma, papaya, dinnye és a citrus darabjaira. Egy csésze friss kurkuma kellemesebbé teszi a napot.
Összetétel
Alma darabok, Dinnye, Csipkebogyó kéreg, Papaja, Narancshéj, Citrom héj, Kurkuma 3%, RózsaszirmokA tea főzete és íze
A friss kurkuma főzete halványsárga színű, édes, és lédús, gyümölcs illatú. Az ízben mind a dinnye, mind az alma, valamint maga a kurkuma enyhe pikáns íze is megjelenik.
A tea eredete
Ha a kurkumaról beszélünk, említsük meg azt is, hogy az úgynevezett indiai sáfrány természetesen Dél-Ázsiában növekszik. A világ legnagyobb kurkuma termesztője India, de Srí Lankán, Kínában, Indonéziában, vagy Peruban is termesztik. A gyömbér családjába tartozó növény legérdekesebb része a gyökére, és annak a rizómái. Épp ezekből a részekből készül az erősen sárga színű fűszer. A rizómákat elsősorban hosszú ideig kell főzni, majd ki kell szárítani, és végül porrá kell zúzni. A kurkumát ezt követően az ételek elkésztéséhez, és festékanyagként is hasznosítják. A nagyon kedvelt curry fűszer részeként is ismerheti. Az úgynevezett aranytej sok egészségügyi előnyhöz juttatja a fogyasztóit. A kurkuma kurkuminoidokat, és erős antioxidánsokat tartalmaz, amelyek számos megbetegedés megelőzésére szolgálnak. A népi orvostudomány azt javasolja, hogy a kurkumát mind belsőleg, mind külsőleg is használja, például az arc leöblítésére. Indiában a fűszert vízzel keverik össze, és az így kapott egyveleget alkalmazzák a bőrre. A bőr fényes lesz, és védett a bőrproblémáktól. A Friss kurkuma gyógynövényes teakeverék almát, papayát, és egyéb gyümölcsöket is tartalmaz, melyeket speciális módon szárítanak – mégpedig liofilizálással. Ez egy modern módszer, amelyben az ételeket -20 ° C és -50 ° C közötti hőmérsékleten alacsony nyomáson fagyasztják. Ilyen körülmények között következik be a szublimáció - a fagyott vizet gázzá alakítják át, amely ezt követően deszublimálják. A folyamat több órát, vagy akár napot is igénybe vehet, a termékben csak 1- 4 százalékban marad meg a víztartalom, a belső szerkezete, és az szenzorikus tulajdonságai megmaradnak. A fagyasztva szárított gyümölcs miután leöntjük vízzel, ugyanolyan illatú, és ízű, mint a fagyasztva szárítása előtt.
Tea csomagolásának bemutatása
Egy erős alumínium tok, cipzárral, amely lehetővé teszi az ismétlődő zárást nyitáskor. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva, ezáltal ellenáll a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak. E három dologra a tea nagyon hajlamos, és nagy hatással van az ital minőségére.
Tea elkészítése
|
|
|
Használati útmutató
- Öntse le a teát 100 °C hőmérsékletű vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányában.
- Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
- Áztatási idő 8-10 perc (fedett csészében), utána szűrje le.

























Tanácsra van szüksége?

11. 23.
A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

EARL GREY - fekete tea

JÁZMINOS - zöld tea
