

Tanácsra van szüksége?

Miért a mi termékünket?
- Ingyenes kiszállítás 9900 Ft felett
- Elégedett ügyfelek
- Kiszállítás általában 48 órán belül
Ezüst tű – A személyre szabott tea

. Nem csoda, hogy a császári család is megkedvelte, és a kínaiak tradicionális italuknak tekintik, melyet nagyobb eseményeken, például az újévi ünnepségeken, esküvőkön, és családi összejöveteleken szolgálnak fel.
A legjobb - Silver needle (Bai Hao Jin Zhen) azaz az ezüst tű valóban a kínai teák elitjébe tartozik - a szakértők az első tíz legjobb teák közé sorolják, amely a finom ízén (és az árán is) valóban megmutatkozik. Nem csoda, hogy a császári család is megkedvelte, és a kínaiak tradicionális italuknak tekintik, melyet nagyobb eseményeken, például az újévi ünnepségeken, esküvőkön, és családi összejöveteleken szolgálnak fel.
A nevét a külleme alapján kapta – a fehér hajszállakkal rendelkező leveleit tekercselik, melynek az eredménye a tűre hasonlító küllemük. A legkiválóbb minőségű Silver needle tealeveleket a Ming-dinasztia óta termesztik Fujian tartomány két régiójában, a Fuding, és a Zhen He régióban, de a tea jelenlegi megjelenése, és íze csak a 18. század óta ismert ebben a formában. A Silver needle fehér tea, ami annyit jelent, hogy a zöld teákkal ellentétben az előállítási folyamata során nem kerül sor a tealevelek gőzölésére.
A lány legendája
Nem lenne igazi kínai tea, ha nem fűződne hozzá valamilyen legenda. Az Ezüst tű legendája egy gyönyörű lányról szól, aki ezt a teát a teliholdban gyűjtötte össze, varázslatos arany olló segítségével, épp az arany ollónak köszönhető a tea mágikus íze, és illata. A termesztése és az azt követő begyűjtése a valósága azonban nem egyezik meg a legendával. A Silver needle-t gondosan őrzött körülmények között takarítják be. A tealevelek betakarítására csak március 15 és április 10 között kerülhet sor, mindig az első lehetséges napon, amikor nincs eső, amely károsíthatja a fiatal és törékeny leveleket, és csak akkor, amikor a reggeli harmat már kiszáradt, és nincs föld feletti fagy.
Csak a kézi betakarítás, és a szigorú ellenőrzés biztosíthatja, hogy a végső Silver needle csomagolás csak a legmagasabb minőségű tealeveleket fogja tartalmazni, ami valójában nem könnyű feladat. Csak a megfelelő méretű, és színű zárt leveleket (rügyeket) takarítják be, amelyek megfelelő méretűek, és színűek, és még a levelek helyes szárhosszát is figyelembe veszik. Épp ezért nem meglepő, hogy még a legjobb betakarítók se képesek több, mint fél kiló tealevelet betakarítani, figyelembe véve azt, hogy ez az összeg több mint 4500 rügyet tartalmaz.
A betakarított leveleket ezután sekély bambuszkosarakba szórják, és a napon szárítják, amíg azok el nem veszítik a nedvességük 70% -át. Ezután a kosarakban, szén felett lassan megpörkölik, miközben a hőmérsékletet nagyon alacsonyan tartják, így a levelek megőrzik fehér színüket. Ezt követően óvatosan a végső formába hengerelik, és a még meleg leveleket zsákokba csomagolják, ahol fokozatosan visszanyerik elvesztett nedvességüket a meleg levegő hatására.
Amikor az egészség egyben finom is
A káprázatosan édes, és friss íze, a görögdinnye, és az ananász tökéletesen kiegyensúlyozott kombinációjával, könnyen felismerhető a Silver needle teában, az illata a vattacukorra emlékeztet, az infúziója pedig halványsárga színű.
Ez a tea számos, a szervezet számára előnyös anyagot tartalmaz – a fő előnyei között szerepel a rák, az elhízás, vagy a cukorbetegség elleni küzdelem, valamint az immunrendszer megerősítése. Ezenkívül antioxidánsokat, vitaminokat, és utoljára, de nem utolsósorban, nagy mennyiségű koffeint tartalmaz, így természetes, és egészséges ébresztőként fogyaszthatja.
A Silver needle-t 75–80 ° C hőmérsékletű vízzel kell leönteni, a lúgozási ideje viszont hosszabb lehet, mint az átlag fehér teák esetében – egész 5 percig is lúgozhatja. A teát ajánljuk üvegpohárban felszolgálni, hogy kiélvezhessék a tealevelek "táncát".