

Darjeeling FTGFOP1 Turzum BIO - oolong
Az oolongok nem igazán jellemzőek Darjeelingre, de kóstolja meg a Rungbong-völgyi kertből származó Turzumot, és már az első korty után el fog ámulni. Összetett, friss és finoman virágos íze biztosítja, hogy igazi ritkasággal van dolgunk. A különlegesen válogatott levelek és ezüstös bimbók egyedi aromájukkal még a legtapasztaltabb teázóknak sem okoznak csalódást.
Összetétel
Oolong Darjeeling FTGFOP1 Turzum BIO 100%A tea infúziója és íze
A Darjeeling FTGFOP1 Turzum BIO oolong borostyán színű főzet. Illata rendkívül kellemes, gazdag és élénk, íze pedig a friss levegőre utal, amelyben a tea termett. Nyomokban virágokat, gyümölcsöket és talán még egy finom fűszeres felhangot is találunk benne. Biztosan tetszeni fog ennek a ritka oolongnak a muskotályos jellege.
A tea eredete
A Turzum teakert, ahonnan ez a kivételes oolong származik, a Rungbong-völgyben található, mintegy 25 kilométerre Darjeelingtől. Az 1860-as években alapították. Az 1950-es évek végétől Jhunjhunwala irányította, majd a Jindal családhoz került, akik eladták a Jayshree-nek, amely több más ültetvényt is birtokol Darjeelingben. Turzum nagyon szoros kapcsolatban áll a közeli Szungma kertjével, mivel közös feldolgozóüzemük van, és 1734 óta segítik egymást, amikor Szungma egy földrengés során jelentős károkat szenvedett.
Mindkét kert 1100-1700 méteres magasságban található, más csúcsültetvények által körülvéve. Ami az éghajlati viszonyokat illeti, Darjeeling éghajlati viszonyai teljesen tökéletesek, legalábbis a teafák számára. A magas hegyek lejtőin hűvös, száraz téli szellők váltakoznak a nyári és őszi monszunesőkkel. A hideg, száraz és a trópusi meleg levegő kölcsönhatása miatt az ültetvények gyakran ködbe vagy felhőbe burkolóznak. Ezért a tealevelek lassan nőnek, és képesek magukba szívni a Darjeelingre oly jellemző kellemes aromát és frissességet.
A Darjeeling FTGFOP1 Turzum BIO oolong előállításához a leveleket nagyon gondosan válogatták ki. Ezek a kínai teafa (Camellia sinensis), pontosabban a P312-es fajta levelei és levélrügyei. Ezt az 1970-es években a phoobseringi kertből származó növényekből fejlesztették ki. Leveleit általában más fajtákkal keverik, mivel azok kiegyensúlyozottabbá és összetettebbé teszik. Ezért rendkívül szokatlan, hogy ezt az exkluzív termést tiszta formában kóstolhatjuk meg. Méghozzá félig erjesztett!
A darjeelingi teákat többnyire feketén dolgozzák fel. Az oolongok teljes kivételt képeznek. Az úgynevezett félzöld tea előállításához a termést a leszedés után rövid ideig hagyni kell fonnyadni, majd meg kell zavarni a textúráját, végül árnyékban kell szárítani, amíg a levelek felülete enyhén sárgává nem válik. A rázást és szárítást többször meg kell ismételni.
Amikor a munka befejeződött, a munkások kiválogatják a teát, becsomagolják és elküldik a tea piacra. Onnan a világ legfinomabb teái kedvelőinek ezreinek teáskannájába kerül. A darjeelingi oolongot nem szabad kihagyni.
Hatásai - teák
Tea csomagolásának bemutatása
A teák kiváló minőségű alumínium tasakba vannak csomagolva, felnyitás utáni visszazárható. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva a csomagolásban, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak. E három dologra a tea rendkívül érzékeny, és nagy hatással van az ital végső minőségére.
Tea elkészítése
|
|
|
Használati útmutató
Öntse le a Darjeeling Oolongot 80-90 °C hőmérségletű vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányában.
Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
Áztatási idő 5 perc (fedett csészében), utána szűrje le.

























Tanácsra van szüksége?
