06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

Darjeeling FTGFOP1 Turzum BIO - oolong

Kód: 1759

Az oolongok nem igazán jellemzőek Darjeelingre, de kóstolja meg a Rungbong-völgyi kertből származó Turzumot, és már az első korty után el fog ámulni. Összetett, friss és finoman virágos íze biztosítja, hogy igazi ritkasággal van dolgunk. A különlegesen válogatott levelek és ezüstös bimbók egyedi aromájukkal még a legtapasztaltabb teázóknak sem okoznak csalódást.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
24 080 Ft /250 g 9 632 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk hétfő, 2024. 06. 03.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
India
Vidék
Vidék:
Darjeeling
Íz
Íz:
Friss, Virágos, Teljes
Gyerekek számára
Gyerekek számára:
12 éves kortól
Szüret
Szüret:
Utolsó betakarítás
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1100m - 1700m
BIO
BIO:
Igen

Összetétel

Oolong Darjeeling FTGFOP1 Turzum BIO 100%

A tea infúziója és íze

A Darjeeling FTGFOP1 Turzum BIO oolong borostyán színű főzet. Illata rendkívül kellemes, gazdag és élénk, íze pedig a friss levegőre utal, amelyben a tea termett. Nyomokban virágokat, gyümölcsöket és talán még egy finom fűszeres felhangot is találunk benne. Biztosan tetszeni fog ennek a ritka oolongnak a muskotályos jellege.

A tea eredete

A Turzum teakert, ahonnan ez a kivételes oolong származik, a Rungbong-völgyben található, mintegy 25 kilométerre Darjeelingtől. Az 1860-as években alapították. Az 1950-es évek végétől Jhunjhunwala irányította, majd a Jindal családhoz került, akik eladták a Jayshree-nek, amely több más ültetvényt is birtokol Darjeelingben. Turzum nagyon szoros kapcsolatban áll a közeli Szungma kertjével, mivel közös feldolgozóüzemük van, és 1734 óta segítik egymást, amikor Szungma egy földrengés során jelentős károkat szenvedett.
Mindkét kert 1100-1700 méteres magasságban található, más csúcsültetvények által körülvéve. Ami az éghajlati viszonyokat illeti, Darjeeling éghajlati viszonyai teljesen tökéletesek, legalábbis a teafák számára. A magas hegyek lejtőin hűvös, száraz téli szellők váltakoznak a nyári és őszi monszunesőkkel. A hideg, száraz és a trópusi meleg levegő kölcsönhatása miatt az ültetvények gyakran ködbe vagy felhőbe burkolóznak. Ezért a tealevelek lassan nőnek, és képesek magukba szívni a Darjeelingre oly jellemző kellemes aromát és frissességet.
A Darjeeling FTGFOP1 Turzum BIO oolong előállításához a leveleket nagyon gondosan válogatták ki. Ezek a kínai teafa (Camellia sinensis), pontosabban a P312-es fajta levelei és levélrügyei. Ezt az 1970-es években a phoobseringi kertből származó növényekből fejlesztették ki. Leveleit általában más fajtákkal keverik, mivel azok kiegyensúlyozottabbá és összetettebbé teszik. Ezért rendkívül szokatlan, hogy ezt az exkluzív termést tiszta formában kóstolhatjuk meg. Méghozzá félig erjesztett!
A darjeelingi teákat többnyire feketén dolgozzák fel. Az oolongok teljes kivételt képeznek. Az úgynevezett félzöld tea előállításához a termést a leszedés után rövid ideig hagyni kell fonnyadni, majd meg kell zavarni a textúráját, végül árnyékban kell szárítani, amíg a levelek felülete enyhén sárgává nem válik. A rázást és szárítást többször meg kell ismételni.
Amikor a munka befejeződött, a munkások kiválogatják a teát, becsomagolják és elküldik a tea piacra. Onnan a világ legfinomabb teái kedvelőinek ezreinek teáskannájába kerül. A darjeelingi oolongot nem szabad kihagyni.

Hatásai - teák

Öntse le a Darjeeling Oolongot 80-90 °C hőmérségletű vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányában.
Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
Áztatási idő 5 perc (fedett csészében), utána szűrje le.

Oolong
Hatásai - oolong

Tea csomagolásának bemutatása 

A teák kiváló minőségű alumínium tasakba vannak csomagolva, felnyitás utáni visszazárható. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva a csomagolásban, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak. E három dologra a tea rendkívül érzékeny, és nagy hatással van az ital végső minőségére.

Tea elkészítése

Hőmérséklet 80-90 °C Elkészítési idő 5 perc Mennyiség 1 teáskanál 1,5-2 dl vízhez

Használati útmutató

Öntse le a Darjeeling Oolongot 80-90 °C hőmérségletű vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányában.
Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
Áztatási idő 5 perc (fedett csészében), utána szűrje le.

Íz és tónus:
Intenzitás
Fanyarság
Tein mennyisége
Minőség
Többszöri leöntés

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manutea.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


GOLDEN YUNNAN  - fekete tea
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

GOLDEN YUNNAN - fekete tea

Mit vinne magával egy lakatlan szigetre? Vastag könyvet, vékony pénztárcát vagy illatos és édes fekete teát? A mi választásunk világos - semmi sem hiányozna jobban hajótöréskor, mint egy igazán finom ital a hagyományos kínai tartományból. Ha a magas hullámok fognak velünk söprögetni, a hajunkat vad szél fogja fújni és eső fogja mosni a vállunkat, akkor megtöltjük a teáskannánkat az arany itallal és újból jól leszünk... Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
6 839 Ft /250 g 2 736 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk hétfő, 2024. 06. 03.

HONEYBUSH BIO
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

HONEYBUSH BIO

Honeybush szereti a vad Cape hegy oldalát, örül a tengerparti szellőnek, ami nedvességet eredményez, értékeli a rendszeres tüzeket. Amikor rügyezik, átvágja a szeszélyes terepet, amikor virágzik, narkotikus illatot terjeszt. Az egyetlen dolog, amit utál, az a műtrágya és a szennyezett levegő. És ezért imádjuk őt. Ugyanis a természet legteljesebb formáját kínálja. Határtalant és olyan törékenyt. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
5 769 Ft /250 g 2 308 Ft /100 g
Szállítjuk hétfő, 2024. 06. 03.

ZÖLD HONEYBUSH CHAI OF MADAGASCAR
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

ZÖLD HONEYBUSH CHAI OF MADAGASCAR

Kicsit sajnáljuk, hogy a dél-kelet Afrikát ma 400 kilométer vízszint választja el Madagaszkártól. Még 160 millió évvel ezelőtt ugyanis még egy kontinenst alkottak. De mi most a kettőt összehoztuk. Legalább a tea közvetítésével. Összekötöttük az afrikai Honeybusht és madagaszkári narancsokkal, fekete borssal és vaníliával. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
7 926 Ft /250 g 3 171 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk hétfő, 2024. 06. 03.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozással»