

Meleg mézeskalács - zöld tea
Ne áltassuk magunkat, ez az a tea, amelyet ősszel és télen fog a legjobban élvezni. lyenkor gyönyörűen felmelegít, és megadja azt az energiát, ami a rövid napokból hiányozhat. Kicsit olyan az íze, mint a karácsonyi mézeskalácsnak, de biztosan nem fog tőle egy grammot sem hízni. Talán éppen ellenkezőleg. A sencha, a gyömbér, a fahéj, az ánizs és a szegfűszeg könnyedebbé és minden bizonnyal boldogabbá teszi Önt.
Összetétel
Zöld tea Sencha, Chia magvak, Gyömbér, Fahéj, Ánizs, Természetes aroma, Szegfűszeg, Csillagánizs
A tea infúziója és íze
A Meleg mézeskalács zöld tea íze pontosan olyan, mint az összetétele. Felismeri benne a fahéjat, a szegfűszeget, az ánizst és a gyömbért, míg a sencha finom frissességet kölcsönöz neki. Az infúzió világos sárga színű, és valóban mézeskalács illatú.
A tea eredete
Amikor kinyitja a tasakot, a fűszerek kellemes illata felkelti a figyelmét, és észreveszi a hosszú, zöld senchi tűket. Ez adja a teint, és ezért képes felfrissíteni és leküzdeni a fáradtságot. A Sencha tipikus japán tea, de kínai gyártók is készíthetik. És ez csúcsminőségű!
Kínában a teákat általában serpenyős pörköléssel dolgozzák fel. A tealevelek és egy nagy fémserpenyő forró alja közötti érintkezés megállítja az erjedést, és megőrzi a fajta egyedi ízét és aromáját. Ez egyúttal enyhén füstös ízt is ad a teának, ami jellegzetes mélységet kölcsönöz neki. A sencha esetében azonban az eljárás más: az erjedést a tea többszöri gőzölésével állítják le. Az eredmény nagyon friss és tiszta ízű. A gőzölés után a leveleket összehajtogatják, megszárítják és szétválogatják. A végén fényes, lapos, füves illatú tűk lesznek, amelyek a forró vízben egész levelekké fejlődnek.
Nézzük meg röviden a Meleg mézeskalács többi összetevőjét. Például a chia mag spanyol zsálya (Salvia hispanica), az egészséges táplálkozás híveinek kedvence. A chia omega-3 telítetlen zsírsavakat tartalmaz, amelyek többek között fenntartják a normál idegrendszeri működést, hozzájárulnak a természetes immunitáshoz és a megfelelő csontozathoz. A chia magot már az ősi aztékok is fogyasztották, és egyes tudósok szerint ez volt az alapvető táplálékuk, amelyet ugyanolyan széles körben termesztettek, mint a kukoricát.
Nem kevésbé érdekes a gyömbér, (Zingiber officinale) rizómája, amelynek jellegzetes fűszeres íze van. A chia maghoz hasonlóan ősidők óta része az emberi gasztronómiának. Nemcsak különleges aromája miatt használják, amely számos ételt feldob, hanem olyan anyagai miatt is, amelyek hozzájárulnak az emésztőrendszer optimális működéséhez, és pozitívan befolyásolják a szervezet gyulladással és vírusokkal szembeni ellenálló képességét.
Említsük meg a fahéjat, a Meleg mézeskalács tea hasonlóan aromás összetevőjét. A fahéjfa (Cinnamomum) kérgét használják az élelmiszer-, kozmetikai és gyógyszeriparban. A fahéj különösen keresett a magas fahéjaldehid-, de etil-fahéjamat-, eugenol-, kumarin- és egyéb anyagtartalma miatt is. Nekik köszönhetően kellemes illata van, és jótékony hatással van az anyagcserére és az immunitásra.
Tea csomagolásának bemutatása
Egy erős alumínium tok, cipzárral, amely lehetővé teszi az ismétlődő zárást nyitáskor. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva, ezáltal ellenáll a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak. E három dologra a tea nagyon hajlamos, és nagy hatással van az ital minőségére.
Tea elkészítése
|
|
|
Használati útmutató
A zöld teát öntse le 70-80 °C-os vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányban.
1. Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
2. Áztatási idő 2-3 perc (fedett csészében), utána szűrje le.

























Tanácsra van szüksége?

12. 6.
1. 31.
A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

JÁZMINOS - zöld tea

Japan Sencha citromos - zöld tea
