

CSIPKEBOGYÓ - termés + magvak
A legjobb természetes C-vitamin forrás, a legismertebb téli termés, a természetgyógyászatban gyakran alkalmazzák. Biztos még több jótékony hatással is rendelkezik. A piros csipkebogyót Hippokratész is ajánlotta a betegeinek, az első bejegyzést a hatásairól a 11. századból fennmaradt herbáriumban is megtalálhatjuk. Készítsen csipkebogyó teát bármikor, amikor csak kedve tartja. Télen a test kondícióját támogatja, nyáron felfrissít és a szükséges antioxidánsokkal látja el a szervezetet.
Összetétel
Csipkebogyó 100%A tea főzete és íze
Csipkebogyó főzete halvány, rózsaszín színű, és kellemesen édes. Az illata kellemes, nem feltűnő, enyhén édes.
A tea eredete
A csipkebogyó a vadrózsa (Rosa canina) gyógyhatású áltermése, népies nevei: csipke, csitkenye. Ennél is fontosabb, hogy a bogyók C, A-vitamint, B-vitaminokat, K-vitamint, és niacint tartalmaznak. Ezeknek az anyagoknak köszönhetően széles körben használják őket a népi gyógyászatban, különösen télen ajánlják a fogyasztását. A kellemesen édes ízük a nyári italok elkészítéséhez is ideális. Hűtött csipkebogyó tea kellemesen felfrissíti a fogyasztóját.
A csipkebogyóbokor 1-3 méteres cserje, amely szinte egész Európa területén nő. Általában az erdők, árkok, vagy dombok szélén találhatunk rá a csipkebogyóbokorra, legfeljebb 1200 méter tengerszint feletti magasságik. A rózsabokor ágai tüskések, az elliptikus alakú levelei 2-4 cm hosszúak.
A bokron a virágai május, és június között jelennek meg. Nagyon finom illatúak, szép, fehér, vagy rózsaszín színűek. Maguk a csipkebogyók, vörösek, és fényesek, tojás alakúak, augusztustól szeptemberig érnek be. Belülről magokat, és meglehetősen éles szőrszálakat tartalmaznak. A rómaiak állítólag, a veszettség ellen használták a csipkebogyót.
Ebből kifolyólag nevezik a növényt „kutya rózsának” is - Rosa canina. Később a test felerősítésére, és a vesefunkciók támogatására alkalmazták. A csipkebogyóból szirupokat, dzsemeket, borokat, és likőröket is készítenek.
Hatásai - teák
Gyógynövények csomagolásának bemutatása
Kiváló minőségű alumínium csomagolás, amely lehetővé teszi a visszazárást nyitás után. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a gyógynövények jellegét. A gyógynövények mindig hermetikusan lezártak a csomagolásban, hogy ellenálljanak a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak. Erre a három dologra rendkívül érzékenyek a gyógynövények, és nagy hatással van a gyógynövény és az infúzió végső minőségére.
Használati útmutató
- Az egész gyümölcsöt törje össze nyújtófával, vagy mozsárral.
- Adagolása 2 evőkanál ebből a pépből 0,5 liter vízhez.
- Öntsük fel hideg vízzel, és hagyjuk egy éjszakán át ázni.
- Utána szűrje le. A kész italt mézzel édesítheti.




















Tanácsra van szüksége?

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

CSALÁN LEVELEK - gyógynövény

KAMILLA VIRÁG (Matricaria chamomilla)
