06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

HÁRSFAVIRÁG

Kód: 861

A szlávok fenséges szimbóluma, mámorító illatú fa, amely alatt a családok generációi üldögélnek. A hárs az európai kultúra része. Ugyanúgy, mint a nyári zümmögés a koronájában, csodálatra méltó a virágainak hatása rengeteg panaszra. A hársvirág tea a természetgyógyászatban világos válasz láz ellen, hurutoknál valamint a szív és érrendszeri panaszoknál. És az íze is kitűnő!

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
8 779 Ft /250 g 3 512 Ft /100 g
Szállítjuk kedd, 2024. 02. 27.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
EU
Íz
Íz:
hársfás
Gyerekek számára
Gyerekek számára:
3 éves kortól

Összetétel

Hárs virág + levél 100%

A gyógynövény főzete és íze

A hársfa virágából készült főzet halványsárga színű, kivételesen kellemes ízű és illatú. Az íze se nem keserű, se nem fanyar, hanem kissé édeskés, lágy, finom.

A gyógynövény eredete

A mályvafélék családjába tartozó hársfa (Tilia) elterjedt a Földünk égész északi félteken. Közel 40 faját ismerjük, a nagylevelű és a kislevelű hárs hazánkban is megtalálható. A 600 évet is megélő fa koronája bokorszerű, levelei szív alakúak, és természetesen, erős illatú virágok jellemzik. A hársfa akár 30 méter magasra, vagy annál magasabbra nő, a törzsét sötét vékony kéreg borítja. Sárga virágokkal, hajlított levelekkel körbefogva virágzik júniustól júliusig. A virágzó hársfát már akar 10 méter távolságból is érezni, ilyen távolságba terjed a fa virágainak mámorító illata. Hazánkban a hársfát nagy tiszteletben tartják. Természetesen Vergilius, Ovidius és Plinius műveiben is megjelenik a hársfa, Plinius "aranyfa"-ként említette a műveiben a fát.

A régi szlávok mágikus hatalmat tulajdonítottak a fának, a szeretet, és a szépség szimbólumává vált számukra, a fa a Lada nevet kapta tőlük. Számos rituálét tartottak a fa közelébe, fontos találkozókat, és prédikációkat tartottak alatta. A hársfát a megbékélés, vagy a konfliktusok végének szimbólumaként ültették el. Régen az emberek úgy vélték, hogy a hársfába soha nem csap a villám, hogy a kérge megvédi őket a mérgezésektől, a leveleit a halhatatlanság megszerzésére használták fel. A hársfából faragott figura is védelemként szolgált, amelyet folyamatosan maguknál kellett hordaniuk az embereknek, hogy meg tudja őket védeni. 1848 júniusában a hársfa a Cseh Köztársaság nemzeti fajává vált a prágai Všeslovanský kongresszuson. A hársfa olyan fa, amelyet nemcsak a virágai, hanem a jól megmunkálható fája végett is értékelik, mely gyönyörű rajzolatát például a kosárfonásnál hasznosítanak előszeretettel.

A népgyógyításban azonban az elsőként említett hársfavirágokat részesítik előnyben. A fa virágait ideális esetben a délutáni órákban gyűjtik össze, még mielőtt kinyílnának. A virágokat gyorsan ki kell szárítani a begyűjtésük után, árnyékban, szellős helyen. A szárítás hőmérséklete nem haladhatja meg a 35 ° C-ot.

Hatásai - teák

Hársfavirág
Hatásai - hárs virág

Gyógynövények csomagolásának bemutatása

Kiváló minőségű alumínium csomagolás, amely lehetővé teszi a visszazárást nyitás után. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a gyógynövények jellegét. A gyógynövények mindig hermetikusan lezártak a csomagolásban, hogy ellenálljanak a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak. Erre a három dologra rendkívül érzékenyek a gyógynövények, és nagy hatással van a gyógynövény és az infúzió végső minőségére.

Tea elkészítése

Hőmérséklet 100 °C Elkészítési idő 10-15 perc Mennyiség 1 és 2 teáskanál 2 dl-enként

Használati útmutató

  1. Szórjon 1-2 teáskanál hársfavirágot a csészébe öntse le 2 dcl 100 °C hőmérségletű vízzel.
  2. Hagyja legalább 10-15 percig ázni fedett csészébe.
  3. Szűrje le és fogyassza naponta többször,mézzel édesítheti
Íz és tónus:
Intenzitás
Fanyarság
Tein mennyisége
Minőség
Többszöri leöntés

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manutea.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


KAMILLA VIRÁG (Matricaria chamomilla)
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

KAMILLA VIRÁG (Matricaria chamomilla)

Szerény gyógynövény, amelyet bárhol romok között is megtalál, nagy erőt rejteget magában. Ismerik a nagyanyáink, füvesasszonyok, de a gyógyszeripar is. A kamilla illatos virágait több száz éve használják teakészítéshez, borogatásként, öblögetéshez vagy kenőcsökbe. A kamilla illatát elsősorban a kisgyermekek anyukái képzelik el. De mindenki ismeri, aki már volt megfázva vagy emésztési rendellenességgel küzdött. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
5 736 Ft /250 g 2 294 Ft /100 g
Szállítjuk kedd, 2024. 02. 27.

CSIPKEBOGYÓ - termés
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

CSIPKEBOGYÓ - termés

A legjobb természetes C-vitamin forrás, a legismertebb téli termés, a természetgyógyászatban gyakran alkalmazzák. Biztos még több jótékony hatással is rendelkezik. A piros csipkebogyót Hippokratész is ajánlotta a betegeinek, az első bejegyzést a hatásairól a 11. századból fennmaradt herbáriumban is megtalálhatjuk. Készítsen csipkebogyó teát bármikor, amikor csak kedve tartja. Télen a test kondícióját támogatja, nyáron felfrissít és a szükséges antioxidánsokkal látja el a… Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
3 645 Ft /250 g 1 458 Ft /100 g
Szállítjuk kedd, 2024. 02. 27.

FEKETE BODZA VIRÁG (Sambucus nigra) - gyógynövény
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

FEKETE BODZA VIRÁG (Sambucus nigra) - gyógynövény

Bodzavirágból, bodzavirágból hullik a hullik a sárga virágpor ... hullj le, te zápor, égi virágpor,égen nyíló bodzavirágból.A fekete bodza megjelenik a népdalokban, valamint a népi ajánlásokban. És nemcsak a  téli időszakban és a fagykor  alkalmas. Az illóolajok, a tanninok, a nyálkaanyagok, a glikozidok és a C-vitamin tartalmának köszönhetően a virágok kiváló segítséget jelentenek a megfázás, a láz, az emésztési problémák és a migrénes betegek számára. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
5 535 Ft /250 g 2 214 Ft /100 g
Szállítjuk kedd, 2024. 02. 27.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozással»