06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

HÁRSFAVIRÁG

Kód: 861

A szlávok fenséges szimbóluma, mámorító illatú fa, amely alatt a családok generációi üldögélnek. A hárs az európai kultúra része. Ugyanúgy, mint a nyári zümmögés a koronájában, csodálatra méltó a virágainak hatása rengeteg panaszra. A hársvirág tea a természetgyógyászatban világos válasz láz ellen, hurutoknál valamint a szív és érrendszeri panaszoknál. És az íze is kitűnő!

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
7 815 Ft /250 g 3 126 Ft /100 g
Szállítjuk hétfő, 2022. 07. 04.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
EU
Íz
Íz:
hársfás
Gyerekek számára
Gyerekek számára:
3 éves kortól

Összetétel

Hárs virág 100%

A gyógynövény főzete és íze

A hársfa virágából készült főzet halványsárga színű, kivételesen kellemes ízű és illatú. Az íze se nem keserű, se nem fanyar, hanem kissé édeskés, lágy, finom.

A gyógynövény eredete

A mályvafélék családjába tartozó hársfa (Tilia) elterjedt a Földünk égész északi félteken. Közel 40 faját ismerjük, a nagylevelű és a kislevelű hárs hazánkban is megtalálható. A 600 évet is megélő fa koronája bokorszerű, levelei szív alakúak, és természetesen, erős illatú virágok jellemzik. A hársfa akár 30 méter magasra, vagy annál magasabbra nő, a törzsét sötét vékony kéreg borítja. Sárga virágokkal, hajlított levelekkel körbefogva virágzik júniustól júliusig. A virágzó hársfát már akar 10 méter távolságból is érezni, ilyen távolságba terjed a fa virágainak mámorító illata. Hazánkban a hársfát nagy tiszteletben tartják. Természetesen Vergilius, Ovidius és Plinius műveiben is megjelenik a hársfa, Plinius "aranyfa"-ként említette a műveiben a fát.

A régi szlávok mágikus hatalmat tulajdonítottak a fának, a szeretet, és a szépség szimbólumává vált számukra, a fa a Lada nevet kapta tőlük. Számos rituálét tartottak a fa közelébe, fontos találkozókat, és prédikációkat tartottak alatta. A hársfát a megbékélés, vagy a konfliktusok végének szimbólumaként ültették el. Régen az emberek úgy vélték, hogy a hársfába soha nem csap a villám, hogy a kérge megvédi őket a mérgezésektől, a leveleit a halhatatlanság megszerzésére használták fel. A hársfából faragott figura is védelemként szolgált, amelyet folyamatosan maguknál kellett hordaniuk az embereknek, hogy meg tudja őket védeni. 1848 júniusában a hársfa a Cseh Köztársaság nemzeti fajává vált a prágai Všeslovanský kongresszuson. A hársfa olyan fa, amelyet nemcsak a virágai, hanem a jól megmunkálható fája végett is értékelik, mely gyönyörű rajzolatát például a kosárfonásnál hasznosítanak előszeretettel.

A népgyógyításban azonban az elsőként említett hársfavirágokat részesítik előnyben. A fa virágait ideális esetben a délutáni órákban gyűjtik össze, még mielőtt kinyílnának. A virágokat gyorsan ki kell szárítani a begyűjtésük után, árnyékban, szellős helyen. A szárítás hőmérséklete nem haladhatja meg a 35 ° C-ot.

Hatásai - teák

Hársfavirág
Hatásai - hárs virág

Gyógynövények csomagolásának bemutatása

Kiváló minőségű alumínium csomagolás, amely lehetővé teszi a visszazárást nyitás után. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a gyógynövények jellegét. A gyógynövények mindig hermetikusan lezártak a csomagolásban, hogy ellenálljanak a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak. Erre a három dologra rendkívül érzékenyek a gyógynövények, és nagy hatással van a gyógynövény és az infúzió végső minőségére.

Tea elkészítése

Hőmérséklet 100 °C Elkészítési idő 10-15 perc Mennyiség 1 és 2 teáskanál 2 dl-enként

Használati útmutató

  1. Szórjon 1-2 teáskanál hársfavirágot a csészébe öntse le 2 dcl 100 °C hőmérségletű vízzel.
  2. Hagyja legalább 10-15 percig ázni fedett csészébe.
  3. Szűrje le és fogyassza naponta többször,mézzel édesítheti
Íz és tónus:
Intenzitás
Fanyarság
Tein mennyisége
Minőség
Többszöri leöntés

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manutea.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


MÉHFŰ SZÁR (Melissa officinalis) - gyógynövény
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

MÉHFŰ SZÁR (Melissa officinalis) - gyógynövény

Ismeri. Lehet, mint orvosi citromfű, méhfű, mézfű, vagy mint macskaméz. De általában citromfűnek hívjuk és az illatos darabkáit hideg és meleg italokba keverjük. Ugyanis nagy erő van benne elrejtve, amelyet minden füvesasszony nagyon tisztel. A minőségi szárított citromfű elsősorban nagyon ízletes, másodsorban frissíti a testet és a lelket is. Harmadsorban - ihatja reggeltől estélig, hétfőtől vasárnapig. Akár csecsemő, szenior vagy várandós anyukaként is. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
3 200 Ft /250 g 1 280 Ft /100 g
Szállítjuk hétfő, 2022. 07. 04.

KAMILLA VIRÁG (Matricaria chamomilla)
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

KAMILLA VIRÁG (Matricaria chamomilla)

Szerény gyógynövény, amelyet bárhol romok között is megtalál, nagy erőt rejteget magában. Ismerik a nagyanyáink, füvesasszonyok, de a gyógyszeripar is. A kamilla illatos virágait több száz éve használják teakészítéshez, borogatásként, öblögetéshez vagy kenőcsökbe. A kamilla illatát elsősorban a kisgyermekek anyukái képzelik el. De mindenki ismeri, aki már volt megfázva vagy emésztési rendellenességgel küzdött. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
5 108 Ft /250 g 2 043 Ft /100 g
Szállítjuk hétfő, 2022. 07. 04.

CSIPKEBOGYÓ - termés
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

CSIPKEBOGYÓ - termés

A legjobb természetes C-vitamin forrás, a legismertebb téli termés, a természetgyógyászatban gyakran alkalmazzák. Biztos még több jótékony hatással is rendelkezik. A piros csipkebogyót Hippokratész is ajánlotta a betegeinek, az első bejegyzést a hatásairól a 11. századból fennmaradt herbáriumban is megtalálhatjuk. Készítsen csipkebogyó teát bármikor, amikor csak kedve tartja. Télen a test kondícióját támogatja, nyáron felfrissít és a szükséges antioxidánsokkal látja el a… Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
3 262 Ft /250 g 1 305 Ft /100 g
Szállítjuk hétfő, 2022. 07. 04.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »