06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 3 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
3 900 Ft

CHINA WHITE BUTTERFLY - fehér tea

Kód: 1453

Hagyja magát elcsábítani a híres Yunnan tea-régióból származó egyedi kínai tea selymes, finom ízével. A Fehér Pillangó szárnyain, ahogy a fordításban mondják, megnyugtatja az elméjét, és minden kortyát az ízletes italnak élvezni fog. Ezen túlmenően, alacsony a tein tartalma.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
31 113 Ft /250 g 12 445 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk péntekig, 10. 1. 2021
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 3 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
3 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Kína
Vidék
Vidék:
Yunnan
Íz
Íz:
Édeskés, Gyengéd
Gyerekek számára
Gyerekek számára:
6 éves kortól
Szüret
Szüret:
első betakarítás
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1600m

Összetétel

100%

A tea infúziója és íze

Természetesen édes és könnyű ízű, bársonyos textúrával. Az infúzió aranyszínű és gazdag aromájú, amely felébreszti az érzékeit.

A tea eredete

A Kínai Népköztársaság délnyugati részén fekszik a hatalmas Yunnan tartomány. Ez egy olyan terület, amelyet hegyek, nagy folyók, gyönyörű természet és természetesen teaültetvények jellemeznek. És nem csak bármelyik. Az egyik legjobb kínai tea innen származik, és az egyik határozottan a White butterfly.

Maga a Yunnan fehér teának régóta van hagyománya amely a távoli múltba nyúlik vissza. Jelentősebb termelése a Sung-dinasztia uralkodása alatt kezdődött, a 10. és a 13. században, és hosszú ideig tisztán kínai specialitás volt.
A levelek az eredeti tea növényfajtából, a Camellia Sinensis-ből származnak. Annak érdekében, hogy a tea megtartsa az erejét és minőségét be kell takarítani az úgy nevezett first flush során. Amint az első fiatal rügyek megjelennek a fán, azokat nagyon óvatosan össze kell gyűjteni 48 órán belül. Ezután elosztják a napfényben, és hagyják, hogy gőzölés vagy későbbi alakítás nélkül szabadon megszáradjanak.

A fehér tea önmagában viszonylag ritka az időigényes betakarítás miatt. A Yunnan White Butterfly azonban nagyon ritka dolog. Feldolgozására egy kis termesztő központban, a hegyek közepén kerül sor, ahol minden gondos kézi munkán alapszik. Ennek a teának az évente előállított mennyisége nagyon korlátozott, ezért nagyon nehéz rátalálni. A fokozott erőfeszítés azonban megéri.

Egy másik fénypontja a tea formája. A kábító illat, amely teljesen egyedülálló, levelei csipke spirálokra emlékeztető. Az infúzió ezt követő élvezete kellemesen könnyű és nyugtató, akárcsak egy pillangó repülése.

Hatásai - teák

Fehér tea
Hatásai - fehér tea

Tea csomagolásának bemutatása 

Egy erős alumínium tok, cipzárral, amely lehetővé teszi az ismétlődő zárást nyitáskor. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva, ezáltal ellenáll a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak. E három dologra a tea nagyon hajlamos, és nagy hatással van az ital minőségére.

Tea elkészítése

Hőmérséklet 70-80 °C Elkészítési idő 2-3 perc Mennyiség 1 teáskanál 1,5-2 dl vízhez

Használati útmutató

  1. Öntse le a  teát 70-80 °C vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányában.
  2. Áztatási idő 3-5 perc (fedett csészében).
  3. Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
Íz és tónus:
Intenzitás
Fanyarság
Tein mennyisége
Minőség
Többszöri leöntés

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manutea.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


SILVER NEEDLE - fehér tea
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

SILVER NEEDLE - fehér tea

Ha valami nagyon érdekeset keres, akkor próbálja ki az Ezüst tűt! A fehér kedvenc a világ legdrágább teái közé tartozik és jogosan. Ha meglátja és megkóstolja a Silver Needle-t, fogja tudni miért. A tearügyek kizárólag kézzel vannak feldolgozva a legnagyobb gondossággal. A főzete édeskés, frissítő és nagyon enyhe ízű hosszú utóízzel. Elsőosztályú kedvenc! Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
18 986 Ft /250 g 7 594 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk péntekig, 10. 1. 2021

CHINA KEKECHA – sárga tea
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

CHINA KEKECHA – sárga tea

Soha nem hallott a sárga teáról? Nem csoda. Még hazájában is ritkaságnak számít ez a rendkívüli, részben erjesztett tea. A tökéletes íze miatt Kínában kincsként őrzik, így csak egy apró töredéke kerül a világba. A Kekecha valódi ízélményt nyújt, amely nem hasonlítható más teák ízéhez, mi pedig nagyon örülünk, hogy ezt a ritkaságot elhozhattuk Önöknek. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
15 507 Ft /250 g 6 203 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk péntekig, 10. 1. 2021

CEYLON IDULGASHINNA BLUE NETTLE - Oolong
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

CEYLON IDULGASHINNA BLUE NETTLE - Oolong

Ha úgy gondolja, hogy a teák világában semmi sem lepheti meg, akkor itt van ez a szépség Srí Lankáról. A műalkotásra emlékeztető Oolong első pillantásra teljesen egyedi. És ha maga a megjelenés nem győz meg a "kék csalán" egyediségéről, íze és aromája játékosan képes rá. Élvezze a gyönyörű táj szívében termesztett ceiloni ritkaságot, és engedje meg, hogy engedjen annak varázsának. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
35 620 Ft /250 g 14 248 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk péntekig, 10. 1. 2021
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »