

CHINA PU ERH TEA 1ST GRADE BIO
A Yunnan tartomány ősi teafái a legjobbat szolgáltatják. A zöld és szilárd, értékes aromájú leveleket egy egyedülálló lassú fermentációs módszerrel dolgozták fel. Ennek köszönhetően finom föld ízűek és nagyszerű egészségügyi hatásai vannak. A Pu Erht már csaknem kétezer éve fogyasszák. És nincs ok, hogy miért ne folytassuk.
Összetétel
China PU ERH TEA 1ST GRADE ORGANIC 100%A tea főzete és íze
A Pu Erh teák jellegzetesen édeskésen földes ízűek. A főzetük sötétbarna színű, az ízük természetes, és friss. A tea kiáztatásánál ügyelni kell arra mennyi ideig tart a lúgozása, mivel minél hosszabb ideig tart a folyamat, annál durvább, erősebb ízű lesz a tea. Ez az organikus Pu Erh nemcsak forró italként kiváló, hanem jeges tea formájában is. Próbálja ki Ön is a frissítő képességét!
A tea eredete
Az organikus kínai Pu Erh a Jing Mai Mangjing területéről származik, amely Yunnan tartomány délnyugati részén található. Állítólag ezen a terülten nőnek a világon a legrégebbi kínai teacserjék (Camellia sinensis). Éppen ezek a teacserjék biztosítják a megfelelő alapanyagot a hagyományos, lassan erjesztett tea előállításához. A táj hegyvidéki, monszunban gazdag éghajlattal rendelkezik.
A Pu Erh Tea 1st Grade Organic teához a tealeveleket kézzel takarítják be. A legritkább, és a legértékesebb teacserjék azok, amelyek évtizedek óta emberi beavatkozás nélkül nőnek. Ami hozzájárul ezeknek a cserjéknek az értékéhez az az, hogy nehézfémek, és más szennyező anyagok nélkül termesztik őket, ezek a ritka cserjék szinte mindig ökológiai gazdálkodásban növekednek. Igazán nagy hiba volna őket kémiai permetekkel permetezni, és különböző növekedést elősegítő anyagokkal beszennyezni. A teacserjék leveleit évente többször is betakarítják. A betakarítás lényege az, hogy a teacserjék fiatal rügyeit, és az idősebb 3-4 leveleit is betakarítsák, amelyek elengedhetetlenek a Pu Erhu előállításához. A levelek feldolgozása egy kicsit rejtély, a Pu Erhu készítésének a pontos folyamatát csak az ültetvényvezetők ismerik. Általánosságban elmondható, hogy a tealevelek betakarítása után a leveleket a napon hagyják elhervadni, majd nagy serpenyőkön felmelegítik őket, ezután pedig manuálisan hengerelik. Az így kapott terméket Mao Cha-nak hívnak, a Mao Cha vagy eladásra kerül a piacon, vagy további feldolgozásra szállítják. Így készül a Sheng Cha, amely előállítása több napot, és akár évet is igénybe vehet. A Mao Cha-t megnedvesítik és erjedni hagyják. Ennek köszönhetően érlelődik, és sajátos ízt kap. Végül a kapott terméket át kell osztályozni, ezután megpárolják, és végül préselik. A Pu Erh-t szálas teaként, vagy fészkek, tégla, táblácskák, és süteményformába préselve lehet megvásárolni. Gyakran lenyomattal, vagy préselt tealevéllel díszítik. A piacon a Pu Erh-t - Pchu er, Pu 'er vagy Pu-Erh néven is megtaláljuk.
Hatásai - teák
Tea csomagolásának bemutatása
A teák kiváló minőségű alumínium tasakba vannak csomagolva, felnyitás utáni visszazárható. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva a csomagolásban, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak. E három dologra a tea rendkívül érzékeny, és nagy hatással van az ital végső minőségére.
Tea elkészítése
|
|
|
Használati útmutató
- Öntse le a Pu - Erh teát forrásban lévő forró vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányában.
- Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
- Áztatási idő 3-5 perc (fedett csészében), utána szűrje le.

























Tanácsra van szüksége?

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Papír tea filter M - csészékbe és teáskannákba

Teaszűrő permanent nagyság M

TEASZŰRŐ PERMANENT NAGYSÁG L

Papír filter S - bögrébe

Papír filter L - teáskannába

Teáskanna szűrővel 900 ml - keleti motívum

TEÁSKANNA SZŰRŐVEL 900 ml - KELETI MINTÁVAL II
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

OOLONG TIE GUAN YIN, Kegyelem vas istennője

PU ERH SUPER BIO
