

China Anji Bai Cha Mao Feng - zöld tea
Gyönyörű ránézésre, csodálatos ízben. A kínai Anji Bai Cha Cha Mao Feng szirmai olyanok, mint a finom csipke, amely forró vízzel leöntve édesen virágos itallá válik. Röviden, ez a zöld tea a finomság és a könnyedség fogalmát határozza meg. Zhejiang tartomány hagyományos kertjeitől csak a legjobbat várhatjuk.
Összetétel
Zöld Tea Kína Anji Bai Mao Feng 100%Infúzió és tea íz
A China Anji Bai Cha Cha Mao Feng gyönyörű sárga színű infúziót biztosít. Ízét édesnek, lágynak, virágos jegyekkel jellemezhetjük. Nagyon harmonikus, és kellemes, hosszan tartó benyomást hagy a szájban. Ez a tea tökéletesen alkalmas cold brew, azaz hideg vízben való hosszas áztatásra.
Infúzió és tea íz
A kínai Zhejiang tartomány világszerte híres a minőségi zöld teájáról. Az ország keleti partvidékén található, és nagyon régi hagyománya van a kínai teafa (Camellia sinensis) termesztésének. A teaültetvényeket gyakran több generáción keresztül gondozzák a gazdák. Nem csoda, hogy Kína leghíresebb teáit exportálják, amelyek az igazi ínyencek körében keresettek. A most bemutatásra kerülő tea két fajtát ötvöz - a friss Bai Cha-t és a finom Mao Feng-et. Mindketten a Zhejiang tartomány északi részén fekvő Anji régióból származnak.
Az egészséges környezet és a természet iránti gondoskodás alapvető fontosságú az anjaiak számára, ezért környezetbarát mezőgazdaságot folytatnak, és a helyi természeti adottságokat kihasználva úgy termelnek, hogy a környező területet ne szennyezzék. "Bár térségünk hegyvidéki, naponta nagyszámú látogatót fogadunk. Anji hegyei, vizei és tiszta levegője ma már értékes árucikkek" - mondja például Qian Kunfang, helyi körzeti bíró. A teljesen természetes módon termesztett mezőgazdasági termékek ma már a piac 40 százalékát teszik ki, de a törekvés ennél jóval nagyobb. A környezetbarát gazdálkodási mód ráadásul vonzza a befektetőket Anjiba, és a kormány olyan szigorú, hogy nem engedélyez semmilyen olyan projektet, amely negatív hatással van a környezetre. A teafák mellett Anji bambuszt, zöldségeket és virágokat is termeszt.
De vissza a teához. A Bai Cha hosszú, tűszerű levelek jellemzik. A neve azt a benyomást keltheti, hogy ez egy fehér tea, de a "Bai Cha" ebben az esetben arra utal, hogy a teafák első hajtásaiból készül, nagyon világos levelekkel. Ezeket a munkások március végén vagy április elején szedik le. A Mao Feng göndörebb, és az első három levélből készül, amelyeket később szüretelnek, mint a Bai Cha-t. Az előbbi íze frissítő, míg az utóbbi virágos és édeskés.
Mindkét zöld tea csodálatosan kiegészíti egymást, így egy igazán harmonikus, gyönyörű utóízű italt élvezhet.
Tea csomagolásának bemutatása
Egy erős alumínium tok, cipzárral, amely lehetővé teszi az ismétlődő zárást nyitáskor. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva, ezáltal ellenáll a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak. E három dologra a tea nagyon hajlamos, és nagy hatással van az ital minőségére.
Tea elkészítése
|
|
|
Használati útmutató
A teát öntse le 70-80 °C-os vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányban.
1. Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
2. Áztatási idő 2- 3 perc (fedett csészében), utána szűrje le.

























Tanácsra van szüksége?

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

JÁZMINOS LONG ZHU - zöld tea

YUNNAN GREEN SUPERIOR - zöld tea
