CEYLON OP 1 - fekete tea
Nők színes száríkban nagy kosarakkal teli gyümölccsel és zöldséggel, mindenhol jelenlévő zenével, színesre festett sátrak mangóval, banánnal, papájával átázva, vidám iskolai egyenruhát viselő gyerek lármája...másrészt nyugtató, egyenletes zöld teafa sorok. Terebélyes fák árnyékában nap mint nap nőnek, azért, hogy igazi fekete teát adjanak a világnak. Erőset és illatosat. Ilyen Ceylon.
Összetétel
Fekete tea Ceylon OP 1 100%Infúzió és tea íz
Klasszikus Ceylon-i tea mindennel ami belevaló. Finom, fűszeres ízével és erős bronz öntettel rendelkezik. Éppen olyan fanyar,mint amennyire illik egy jó fekete teához. Másrészről kellemesen édes, a földi tónusok tökéletesen kiegyensúlyozottak. Aki édesszájú,ihatja ugyan úgy mint az angolok, cseppnyi tejjel vagy egy kanál cukorral. A legjobb mindkettővel.
A tea eredete
Ceylon OP 1-t vásároljuk Srí Lanka délnyugati részén (korábban Cejlon), amely a parton fekszik. A tea ültetvényei, ellentétben Ceylon többi tagjával, alacsonyabb temgerszinti magasságokban helyezkednek el. Így a tea különféle ízeket és erősségeket produkál. A Ruhuna régió délnyugati monszunok által öntözött, enyhe klímával és számos kisebb folyóval összefonódik.
Az optimális mezőgazdasági feltételeket a helyi emberek kihasználják nemcsak teát termesztenek, hanem sokféle fűszert is. A talajminőségnek köszönhetően a tea cserjék gyorsan nőnek, hosszú leveleik vannak, és erjesztés során fekete teákká válnak. Annak ellenére, hogy 1900 óta gyártanak fekete teát a Ruhunában, állandón csodálója a szakértők között. Kívánatos az egész világon, mint a délelotti vagy reggeli tea.
A tealeveleket évente többször is ruhuni nők takarítják be. A Ceylon OP a késői szüretből származik, és Orange Pekoe-t,levélbimbót tartalmaz.Ezeket ujjhegyeikkel szedik és nagyon gondosan kezelik ha mechanikailag megsérülnek, idő előtt oxidálódnának. Amikor a leveleket gyárba vitték, fonnyassztják és sodorják. Ez megzavarja a sejtszerkezetüket, ami fontos a következő fermentációs folyamathoz. Az enzimek óvatosan ellenőrzött oxidációját szigorúan meghatározott hőmérsékleten és páratartalomban végzik. Enneköszönhetően, a tea intenzitást, színt és illatot kap. A fermentált teát forró levegővel szárítják, válogatják és csomagolják.
Tea csomagolásának bemutatása
A teák kiváló minőségű alumínium tasakba vannak csomagolva, felnyitás utáni visszazárható. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva a csomagolásban, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak. E három dologra a tea rendkívül érzékeny, és nagy hatással van az ital végső minőségére.
Tea elkészítése
100 °C | 3-5 perc | 1 teáskanál 1,5-2 dl vízhez |
Használati útmutató
- Öntse le a fekete teát 100 °C vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányában.
- Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
- Áztatási idő 3-5 perc (fedett csészében), utána szűrje le.