06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

Ceylon FBOPEXSP Golden Tips - fekete tea

Kód: 1767

Az igazi fekete teák kedvelői számára, akiknek valóban többrétegű az ízvilága, a Ceylon FBOPEXSP Golden Tips teljesen elvarázsolja őket. Éppen a megfelelő mennyiségű édes, kellemesen fűszeres és frissen savanykás. Olyan területről származik, ahol a teaültetvények éppolyan gyakran fordulnak elő, mint a szobrok és Buddhák. Kandy egyszóval a teának ígért régió. Termelése pedig nagy hírnévnek örvend a teakedvelők körében.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
16 020 Ft /250 g 6 408 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk szerdáig, 2023. 09. 27.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Ceylon
Vidék
Vidék:
Kandy tartomány
Íz
Íz:
Savanykás, fűszeres, Aromás
Gyerekek számára
Gyerekek számára:
16 éves kortól
Szüret
Szüret:
Utolsó betakarítás
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
600-1200 m

Összetétel

Fekete tea Ceylon FBOPEXSP Golden Tips 100%

Infúzió és tea íz

A Ceylon FBOPEXSP Golden Tips forró vízzel felöntve csodálatosan sötét és kellemesen aromás infúziót biztosít. Egyike azoknak, amelyeket újra és újra meg akar kóstolni, mert mindig felfedez valami érdekeset az ízében. Első kóstoláskor érezni fogja az édességet és a fűszerességet, a hátsó szájpadláson pedig egy enyhe savanyúságot. A további infúziók enyhébbek lesznek, talán egy kicsit gyümölcsösek.

A tea eredete

Az első teafákat Srí Lankán Kandy régióban ültették. Egyértelmű tehát, hogy a helyi lakosság mélyen kötődik hozzájuk, és kultúrájuk részének tekinti őket. Ez 1867-ben történt, a "nagy kávékatasztrófa" után, amikor gombabetegség sújtotta a kávéültetvényeket. Helyükre egy új növény, a kínai teanövény (Camellia sinensis) lépett.

A szingaléz királyok egykori székhelye, amely csak hegyi hágókon keresztül érhető el, szó szerint Srí Lanka teafővárosává vált. A teaültetvényeket 650 és 1300 méter közötti magasságú dombok borítják, az éghajlat nedves, és a délnyugati monszun szelek befolyásolják. Az éves átlaghőmérséklet 18 ⁰C körül van, az év szárazabb része pedig januártól áprilisig tart. Május és július között, valamint októbertől decemberig gyakoriak a monszunok. Ha többet szeretne megtudni a Srí Lanka-i teákról, olvassa el a Magazinban megjelent cikkünket.

A Kandy régióban a teát januártól áprilisig szüretelik, amikor a nappalok világosak és hűvösek. Az ültetvények leggyakoribb látogatói a nők. Naponta akár 20 kilogramm tealevelet is betakaríthatnak, amelyet a munkások a szedés után azonnal a feldolgozóüzemekbe szállítanak. A teát ott hagyják megfonnyadni, majd kézzel vagy géppel sodorják és göngyölítik. Ez felszabadítja a levelek sejtnedvét, és elindítja az erjedési folyamatot. Az úgynevezett ellenőrzött erjesztést tapasztalt személynek kell felügyelnie. Figyelik a tea hőmérsékletét, színét, aromáját és nedvességét. Az erjedés befejezésének megfelelő pillanatának meghatározása nagy gyakorlatot igényel. Ebben a szakaszban a tea íze, illata és megjelenése a legfontosabb. Végül a leveleket meg kell szárítani, válogatni, lemérni és csomagolni.

Beszéljünk röviden a tea nevéről. A Golden Tips az aranyszínű rügyekre utal, amelyekből készül, és amelyeknek köszönhetően finom íze van. Az FBOPEXSP rövidítés a Fine Broken Orange Pekoe Extra Special-t jelenti, ami azt jelenti, hogy kivételes minőségű teáról van szó.

Hatásai - teák

Fekete tea
Hatásai - fekete tea

Tea csomagolásának bemutatása 

Egy erős alumínium tok, cipzárral, amely lehetővé teszi az ismétlődő zárást nyitáskor. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva, ezáltal ellenáll a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak. E három dologra a tea nagyon hajlamos, és nagy hatással van az ital minőségére.

Tea elkészítése

Hőmérséklet 100 °C Elkészítési idő 2-3 perc Mennyiség 1 teáskanál 1,5-2 dl vízhez

Használati útmutató

  1. Öntse le a fekete teát 100 °C vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányában.
  2. Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
  3. Áztatási idő 3-5 perc (fedett csészében), utána szűrje le.
Íz és tónus:
Intenzitás
Fanyarság
Tein mennyisége
Minőség
Többszöri leöntés

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manutea.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


GOLDEN TIPPY ASSAM FTGOP 1 MOKALBARI - fekete tea
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

GOLDEN TIPPY ASSAM FTGOP 1 MOKALBARI - fekete tea

Különleges időzóna van Assam teakertjeiben. A brit gyarmatosítás idején vezették be, így a helyi földművesek nem felejtették el a kora hajnalt, és hajlandóak voltak munkába menni kora reggel. Tea Garden Time vagy a Bagantime egy órával előbb van. Próbáljon ki egy órát a jó fekete teának szánni. A Mokalbari Assam az abszolút legjobb. Határozottan megérdemli a figyelmet. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
12 692 Ft /250 g 5 077 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk szerdáig, 2023. 09. 27.

CEYLON FBOPFEXSP NEW VITHANAKANDE - fekete tea
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

CEYLON FBOPFEXSP NEW VITHANAKANDE - fekete tea

A fekete ceyloni teák minden szerelmese megtalálhatja saját kincseit a legendás drágakő város Ratnapura közelében. A dombon, az erdő közepén található a New Vithanakande teakert, amely exkluzív és nagyon ritka, legmagasabb minőségű teát készíti, amelynek az aroma és az íz tökéletes kölcsönhatása egyszerűen elbűvöli Önt. A teakert évente csak kis mennyiségben termeli, a teljes mennyiségnek csak 1%. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
22 508 Ft /250 g 9 003 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk szerdáig, 2023. 09. 27.

China Keemun Hao Ya - fekete tea
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

China Keemun Hao Ya - fekete tea

Mint egy zebra. Tényleg. A különleges China Keemun Hao Ya tealevelei fekete és ezüst színűek, ami kissé szokatlan a keemunoknál. De nem csak vizuálisan feltűnő. Íze csodálatosan virágos, gyümölcs és méz árnyalatokkal. Bár viszonylag fiatal teáról van szó, mégis egyre több rajongója van. Reméljük, hogy az első csésze után Ön is csatlakozik hozzájuk. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
20 134 Ft /250 g 8 054 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk szerdáig, 2023. 09. 27.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »