06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

Assam FF TGFOP1 Daisajan - fekete tea

Kód: 1770

Az indiai tea története 1830-ban kezdődött. Azóta sok minden változott, de az asszami ültetvényekről származó tealevelek íze és illata még mindig csodálatos. Az Assam FF TGFOP1 Daisajan különleges finomságával, frissességével és élénkségével tűnik ki. Harmonikus teát készít bodzavirág és piros alma jegyeivel. Hagyja magát kényeztetni a hagyományos kertekből származó teával, amelyet a tapasztalt teakedvelők szerte a világon csodálnak.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
7 391 Ft /250 g 2 957 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk péntekig, 2023. 09. 29.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
India
Vidék
Vidék:
Tinsukia
Íz
Íz:
Gyümölcsös, Friss, Harmonikus
Gyerekek számára
Gyerekek számára:
15 éves kortól
Szüret
Szüret:
Utolsó betakarítás
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
152m

Összetétel

Assam fekete tea FF TGFOP1 Daisajan 100%

Infúzió és tea íz

Az Assam FF TGFOP1 Daisajan fekete, de az íze lágy , harmonikus, kellemesen gyümölcsös. Élénknek és frissnek is mondható. Felismeri a bodzavirág édes jegyeit és a piros alma savanykás jegyeit. Az infúzió fényes, gesztenyebarna színű, gyönyörű tükröződéssel.

A tea eredete

Tinsukia tartomány Assam régióban található. Ez egy sík terület, amelynek átlagos tengerszint feletti magassága 116 méter. Kelet-Aszam kereskedelmi központja nagyon kozmopolita jellegű, nemcsak Indiából, hanem a szomszédos országokból is vonzza az embereket. A lakosok főként mezőgazdasági tevékenységet folytatnak, azaz kínai teafákat (Camellia sinensis), narancsfákat, gyömbért és rizst termesztenek. Azok, akik nem a gazdaságokban dolgoznak, szénbányákban dolgoznak. Tinsukia a nevét a kerület fővárosának (szintén Tinsukia) közepén található háromoldalú Tinkunia Pukkhuri vízgyűjtőről kapta. Ami a turisztikai látványosságokat illeti, a kerületnek bizonyára van mivel büszkélkednie - a látogatókat a Dibru-Saikhowa Nemzeti Park, a Parashuram Kunda zarándokközpont és a Rukmini-sziget vonzza.

A Daisajan nevű tea a régi assami teák modern képviselője. Ez egy fekete indiai ortodox tea a Tea Daisajan Estate által kezelt kertből, a Brahmaputra folyó déli partján. A teafák India egyik legjobb teatermesztő helyén nőnek, a talaj rendkívül termékeny, a tengerszint feletti magasság és az éghajlati viszonyok nagyon kedvezőek. A teaültetvényeket 375 hektáron ültetik be, és több mint 700 munkás műveli.

A Tea Daisajan Estate kertjeiben a teanövényeket márciustól májusig szüretelik. Ez az első szüret (ahogyan a tea nevében szereplő FF - First Flush - kifejezés is utal rá), ezért az így kapott ital olyan lágy és vonzó. Ez az oka annak is, hogy csak korlátozott mennyiségben áll rendelkezésre. A leszedés után a munkások rövid ideig hagyják fonnyadni a leveleket, majd erjesztik azokat. Ez azt jelenti, hogy a teát enyhén összezúzzák, hogy megbontsák a sejtszerkezetét, és néhány órán át hagyják fermentálódni magasabb hőmérsékleten és páratartalom mellett. Ez idő alatt az enzimek természetes oxidációja zajlik, ami a tea színének, ízének és aromájának megváltozását okozza. Amikor a folyamat befejeződött, a tea szárító és válogató üzemekbe kerül. Az Assam FF TGFOP1 Daisajan esetében az eredmény egy kicsi és finom tea, világos aranyszínű tippekkel.

Még egy apró kiegészítés a tea nevéhez: az FF az első szüretet jelenti, mint már említettük, a TGFOP a pelyhes rügyek tartalmú kiváló minőségű teára utal (Tippy Golden Flowery Orange Pekoe).

Hatásai - teák

Fekete tea
Hatásai - fekete tea

Tea csomagolásának bemutatása 

Egy erős alumínium tok, cipzárral, amely lehetővé teszi az ismétlődő zárást nyitáskor. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva, ezáltal ellenáll a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak. E három dologra a tea nagyon hajlamos, és nagy hatással van az ital minőségére.

Tea elkészítése

Hőmérséklet 100 °C Elkészítési idő 2-3 perc Mennyiség 1 teáskanál 1,5-2 dl vízhez

Használati útmutató

Öntse le a fekete teát 100 °C vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányában.
1. Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
2. Áztatási idő 3-5 perc (fedett csészében), utána szűrje le.

Íz és tónus:
Intenzitás
Fanyarság
Tein mennyisége
Minőség
Többszöri leöntés

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manutea.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


ASSAM TGFOP 1 -  fekete tea
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

ASSAM TGFOP 1 - fekete tea

Ne főzze sokáig a vizet. A tealeveleket szórja az előmelegített teáskannába és öntse rájuk a vizet. Három percig lúgozza és a borostyán színű főzetet szolgálhatja is. Kínálja vele a barátait, beszélgessenek, emlékezzenek és tervezzenek közösen. Ezekre a pillanatokra született ez az assami fekete tea. Azért lett teremtve, hogy harmóniát és nyugalmat vigyen oda, ahol azt megbecsülik. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
7 090 Ft /250 g 2 836 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk péntekig, 2023. 09. 29.

ASSAM TGFOP I DOOMUR DULLUNG - fekete tea
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

ASSAM TGFOP I DOOMUR DULLUNG - fekete tea

Ez a vad művészek, rendszerető könyvelők és időpontokkal örökké teli vállalkozók teája. A Doomur Dullung teakertből származó fekete Assamot az indiai termelés drágakövének tekintik. A széles levelek arany tipszekkel világos, telt, aromás főzetet adnak. Az alacsony tannin tartalma a biztosíték a csodás ízre, a magas tein tartalom pedig az ígéret az igazi felfrissülésre Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
7 408 Ft /250 g 2 963 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk péntekig, 2023. 09. 29.

ASSAM TGFOPI MARGERITA - fekete tea
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

ASSAM TGFOPI MARGERITA - fekete tea

Az első osztályú teát először a nevéről lehet felismerni és másodjára az ízéről. Az Assam a Margerita kerületéből ajándékba kapott öt betűt és egy számot. Első látásra elárulja, hogy nagy finomságról van szó, amely nagy mennyiségű fiatal levél tartalommal rendelkezik. Ahogy leönti forró vízzel, erős, friss és édes ital lesz az eredménye. Az Assam TGFOPI Margerita kitűnő kiadós reggelik mellé, de nagyon jó társ őszi délutánokra is. Feltölt energiával sportoláshoz és tanulásra… Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
4 465 Ft /250 g 1 786 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk péntekig, 2023. 09. 29.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »