06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

YI WU MOUNTAIN PU ERH - 357 g

Kód: 1192

Szépség első látásra. Édes első kóstolásra. Ilyen a korlátozott kiadású tea Yi Wu hegyeiből. Állítólag, még a múlt században a földtől elvágott leküzdhetetlen sivatagi területről van szó. Lehet, pont ezek a kelet kínai egyedi feltételek adják az egyedi tea lágy és kellemes föld ízét. Lehet az ottani munkások kezei vagy a teakertek tulajdonosai. Lehet az öt éves érési ideje. Állapítsa meg Ön...

15 238 Ft megrendelés felett
11 998 Ft Áfa nélkül
A friss teát kiszállítjuk kedd, 2024. 06. 04.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Kína
Vidék
Vidék:
Yunnan
Íz
Íz:
Földes
Gyerekek számára
Gyerekek számára:
15 éves kortól
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
600 - 2000m

Összetétel

Vörös tea Pu Erh YI WU MOUNTAIN 100%

A tea főzete és íze

Az öt éves I Wu Mountain Pu Erh az egyik legfinomabb tea, amely nagyon kellemes lágysággal rendelkezik. Nagy általánosságban, aki csak most ismerkedik a teákkal, a Pu Erhbe nem szok igazán beleszeretni. És ez ebben az estben is valószínűleg így lesz. A Pu Erhre jellemző földes íze csak annyira érzékelhető, hogy a tea általános harmonikus benyomását keltse. A főzetének a végső édessége hosszú ideig a szájban marad. A tea főzete sötét, átlátszatlan színű.

A tea eredete

Egyáltalán nem könnyű ennek az egyedi Pu Erhnek az eredetét fellelni. Termesztési, betakarítási, és a termelési folyamatait ugyanolyan szigorúan védik, mint a világ találmányait. De amit sikerült megtudunk, most eláruljuk Önöknek.

Ez a fajta Pu Erh a régi, vadon termő teacserjék levelekből készült rendkívüli kiadása. A Yi Wu-hegység dombjain növekednek, 650 és 2023 méteres tengerszint feletti magasságban. A tealevelek betakarítása nem mechanikusan történik, hanem manuálisan, amely gyakran nem igazán biztonságos, mivel a meredek, dzsungellel borított lejtőkön való mozgás sok veszélyt rejt magában. A leveleket nagy odafigyeléssel választják ki, természetesen kézzel tépkedik, és a betakarítást követően azonnal további feldolgozásra szállítják tovább.

A tealeveleket ezután hagyják elhervadni, a hervadásukat követően úgymond „megölik a zöldet“ (Kill Green). Ez annyit jelent, hogy a tealeveleket felmelegítik nagy serpenyőkben - így állítják meg az enzimek természetes oxidációját. A folyamat után görgetik, formálják, és kiszárítják a tealeveleket. De ez még messze nem minden. Ahhoz, hogy Pu Erh a legjobb Pu Erh-ré váljon, meg kell nedvesíteni a száraz teát, fel kell rakni nagy kupacokba, és hagyni kell erjedni. Az Aspergillusnak, és egyéb anyagoknak köszönhetően, amelyek megtalálhatók a tealeveleken, a tea addig érlelődhet, míg el nem éri a kívánt ízét, és illatát. Néha ez a folyamat néhány napig, vagy néha néhány hónapig is eltarthat.

Végül a gyártók sütemény, fészek, vagy téglaformába préselik a kapott terméket. Még ebben a szakaszában is hagyják a teát elegendő ideig tovább érlelődni. I Wu Mountain Pu Erh esetében ez teljes 5 év.

Hatásai - teák

Pu Erh
Hatásai - pu-erh

Tea csomagolásának bemutatása 

A teák kiváló minőségű alumínium tasakba vannak csomagolva, felnyitás utáni visszazárható. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva a csomagolásban, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak. E három dologra a tea rendkívül érzékeny, és nagy hatással van az ital végső minőségére.

Tea elkészítése

Hőmérséklet 100 °C Elkészítési idő 3-5 perc Mennyiség 1 teáskanál 1,5-2 dl vízhez

Használati útmutató

  1. Vágjon vagy törjön egy Pu Erhu darabot olyan mennyiségben, hogy 1 teáskanálnyi legyen, és forró vízzel öntse le 1 teáskanálnyit 1,5-2 dl arányban.
  2. Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
  3. Áztatási idő 3-5 perc (fedett csészében), utána szűrje le.
Íz és tónus:
Intenzitás
Fanyarság
Tein mennyisége
Minőség
Többszöri leöntés

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manutea.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


PU ERH std.
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

PU ERH std.

Még egészségesebb, mint azt sejtettük. Ha érdekli, hogy nézett ki és milyen ízű volt a tea kétezer évvel ezelőtt, akkor kóstoljon Pu Erht. Természetesen nem régészeti ásatást kínálunk Önnek, hanem a leghagyományosabb módszerrel készített teát. A rejtélyes kettős fermentáció ad varázslatos képességet a Pu Erhnek. Nem hiába hívják kínai penicillinnek. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
4 047 Ft /250 g 1 619 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk kedd, 2024. 06. 04.

MILK OOLONG
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

MILK OOLONG

A tej, ahogy tudjuk, lágy, sima, bársonyos, édes... Milyen lehet a tejes Oolong? Teljesen ugyanaz! A Milk Oolong, a tajvani finomság szokatlanul puha ízű és édeskés aromájú. Olyan lélegzetelállító tájon termesztik, melyhez duzzadt hegyek és zöld lejtők tartoznak. Termelésére a legnagyobb figyelmet fordítják. Nem csoda tehát, hogy a legmagasabb értékűek közé tartozik. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
10 569 Ft /250 g 4 227 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk kedd, 2024. 06. 04.

JOONGJAK PLUS BIO - zöld tea
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

JOONGJAK PLUS BIO - zöld tea

Miért olyan kellemes, friss és illatos a dél-koreai Joongjak? Egyedülálló tulajdonságait  a termékeny  vulkánikus talajon szerezte, amelyen nevelkedett, kristálytiszta víznél, amely öntözte és a kellemes éghajlat, amely körülölelte. Korea a minőségi teatermelők egyike, és az utóbbi években a termelését ismét a keresettek közé sorolják. Az organikus gazdálkodási mód a kártyáiba játszik! Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
11 739 Ft /250 g 4 696 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk kedd, 2024. 06. 04.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozással»