06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

YI WU MOUNTAIN PU ERH - 357 g

Kód: 1192

Szépség első látásra. Édes első kóstolásra. Ilyen a korlátozott kiadású tea Yi Wu hegyeiből. Állítólag, még a múlt században a földtől elvágott leküzdhetetlen sivatagi területről van szó. Lehet, pont ezek a kelet kínai egyedi feltételek adják az egyedi tea lágy és kellemes föld ízét. Lehet az ottani munkások kezei vagy a teakertek tulajdonosai. Lehet az öt éves érési ideje. Állapítsa meg Ön...

15 238 Ft ÁFA-val
11 998 Ft Áfa nélkül
A friss teát kiszállítjuk kedd, 2023. 12. 12.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Kína
Vidék
Vidék:
Yunnan
Íz
Íz:
Földes
Gyerekek számára
Gyerekek számára:
15 éves kortól
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
600 - 2000m

Összetétel

Vörös tea Pu Erh YI WU MOUNTAIN 100%

A tea főzete és íze

Az öt éves I Wu Mountain Pu Erh az egyik legfinomabb tea, amely nagyon kellemes lágysággal rendelkezik. Nagy általánosságban, aki csak most ismerkedik a teákkal, a Pu Erhbe nem szok igazán beleszeretni. És ez ebben az estben is valószínűleg így lesz. A Pu Erhre jellemző földes íze csak annyira érzékelhető, hogy a tea általános harmonikus benyomását keltse. A főzetének a végső édessége hosszú ideig a szájban marad. A tea főzete sötét, átlátszatlan színű.

A tea eredete

Egyáltalán nem könnyű ennek az egyedi Pu Erhnek az eredetét fellelni. Termesztési, betakarítási, és a termelési folyamatait ugyanolyan szigorúan védik, mint a világ találmányait. De amit sikerült megtudunk, most eláruljuk Önöknek.

Ez a fajta Pu Erh a régi, vadon termő teacserjék levelekből készült rendkívüli kiadása. A Yi Wu-hegység dombjain növekednek, 650 és 2023 méteres tengerszint feletti magasságban. A tealevelek betakarítása nem mechanikusan történik, hanem manuálisan, amely gyakran nem igazán biztonságos, mivel a meredek, dzsungellel borított lejtőkön való mozgás sok veszélyt rejt magában. A leveleket nagy odafigyeléssel választják ki, természetesen kézzel tépkedik, és a betakarítást követően azonnal további feldolgozásra szállítják tovább.

A tealeveleket ezután hagyják elhervadni, a hervadásukat követően úgymond „megölik a zöldet“ (Kill Green). Ez annyit jelent, hogy a tealeveleket felmelegítik nagy serpenyőkben - így állítják meg az enzimek természetes oxidációját. A folyamat után görgetik, formálják, és kiszárítják a tealeveleket. De ez még messze nem minden. Ahhoz, hogy Pu Erh a legjobb Pu Erh-ré váljon, meg kell nedvesíteni a száraz teát, fel kell rakni nagy kupacokba, és hagyni kell erjedni. Az Aspergillusnak, és egyéb anyagoknak köszönhetően, amelyek megtalálhatók a tealeveleken, a tea addig érlelődhet, míg el nem éri a kívánt ízét, és illatát. Néha ez a folyamat néhány napig, vagy néha néhány hónapig is eltarthat.

Végül a gyártók sütemény, fészek, vagy téglaformába préselik a kapott terméket. Még ebben a szakaszában is hagyják a teát elegendő ideig tovább érlelődni. I Wu Mountain Pu Erh esetében ez teljes 5 év.

Hatásai - teák

Pu Erh
Hatásai - pu-erh

Tea csomagolásának bemutatása 

Egy erős alumínium tok, cipzárral, amely lehetővé teszi az ismétlődő zárást nyitáskor. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva, ezáltal ellenáll a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak. E három dologra a tea nagyon hajlamos, és nagy hatással van az ital minőségére.

Tea elkészítése

Hőmérséklet 100 °C Elkészítési idő 3-5 perc Mennyiség 1 teáskanál 1,5-2 dl vízhez

Használati útmutató

  1. Vágjon vagy törjön egy Pu Erhu darabot olyan mennyiségben, hogy 1 teáskanálnyi legyen, és forró vízzel öntse le 1 teáskanálnyit 1,5-2 dl arányban.
  2. Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
  3. Áztatási idő 3-5 perc (fedett csészében), utána szűrje le.
Íz és tónus:
Intenzitás
Fanyarság
Tein mennyisége
Minőség
Többszöri leöntés

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manutea.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


CEYLON OP 1 PETTIAGALLA - fekete tea
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

CEYLON OP 1 PETTIAGALLA - fekete tea

Haló, haló! Lágy, édeskés és aromás fekete teát hoztunk Cejlonból. Igazi Ázsia az Ön asztalára a legfrissebb állapotában, szép árban. Élvezze a napot teljes energiájában, inspirációban és vidám gondolatokkal. A cejloni tea frissít és felmelegít. Fogyasztásával megelőzhetjük a gyomorbántalmakat és a rosszkedvet is. Aki beszerzi, csak jól jár vele. Vége a jelentésnek! Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
A megfigyelő elküldésével egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

YUNNAN BLACK PREMIUM - fekete tea
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

YUNNAN BLACK PREMIUM - fekete tea

Nagy intenzív élmény! Ereje, mint Herkulesnek. A sötét piros öntet világosan a tudtunkra adja, hegy nem valamiféle teácskáról van szó. Ezt az ínyencséget a lelkes rajongóknak a hagyományos kínai teakertből hoztuk. Uzsonnára kortyolgasson Yunnan Black Premium-ot és repdesni fog az energiától és a jókedvtől egész estig. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
5 084 Ft /250 g 2 033 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk kedd, 2023. 12. 12.

SÁRKÁNY TEÁJA - keverék
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

SÁRKÁNY TEÁJA - keverék

Ennyi finomság egy teában! A Sárkány finomsága egy borongós délutánon született. Szükségünk volt egy kis energiafeltöltődésre, forró ölelésre és sarokba szorítani a pesszimizmust. Sikerült! A magasztos tealevelek és a gyümölcsdarabok rózsaszínű borssal lábra állítottak bennünket. Erős, mint a sárkány. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
7 508 Ft /250 g 3 003 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk kedd, 2023. 12. 12.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »