

YI WU MOUNTAIN PU ERH - 357 g
Szépség első látásra. Édes első kóstolásra. Ilyen a korlátozott kiadású tea Yi Wu hegyeiből. Állítólag, még a múlt században a földtől elvágott leküzdhetetlen sivatagi területről van szó. Lehet, pont ezek a kelet kínai egyedi feltételek adják az egyedi tea lágy és kellemes föld ízét. Lehet az ottani munkások kezei vagy a teakertek tulajdonosai. Lehet az öt éves érési ideje. Állapítsa meg Ön...
Összetétel
Vörös tea Pu Erh YI WU MOUNTAIN 100%A tea főzete és íze
Az öt éves I Wu Mountain Pu Erh az egyik legfinomabb tea, amely nagyon kellemes lágysággal rendelkezik. Nagy általánosságban, aki csak most ismerkedik a teákkal, a Pu Erhbe nem szok igazán beleszeretni. És ez ebben az estben is valószínűleg így lesz. A Pu Erhre jellemző földes íze csak annyira érzékelhető, hogy a tea általános harmonikus benyomását keltse. A főzetének a végső édessége hosszú ideig a szájban marad. A tea főzete sötét, átlátszatlan színű.
A tea eredete
Egyáltalán nem könnyű ennek az egyedi Pu Erhnek az eredetét fellelni. Termesztési, betakarítási, és a termelési folyamatait ugyanolyan szigorúan védik, mint a világ találmányait. De amit sikerült megtudunk, most eláruljuk Önöknek.
Ez a fajta Pu Erh a régi, vadon termő teacserjék levelekből készült rendkívüli kiadása. A Yi Wu-hegység dombjain növekednek, 650 és 2023 méteres tengerszint feletti magasságban. A tealevelek betakarítása nem mechanikusan történik, hanem manuálisan, amely gyakran nem igazán biztonságos, mivel a meredek, dzsungellel borított lejtőkön való mozgás sok veszélyt rejt magában. A leveleket nagy odafigyeléssel választják ki, természetesen kézzel tépkedik, és a betakarítást követően azonnal további feldolgozásra szállítják tovább.
A tealeveleket ezután hagyják elhervadni, a hervadásukat követően úgymond „megölik a zöldet“ (Kill Green). Ez annyit jelent, hogy a tealeveleket felmelegítik nagy serpenyőkben - így állítják meg az enzimek természetes oxidációját. A folyamat után görgetik, formálják, és kiszárítják a tealeveleket. De ez még messze nem minden. Ahhoz, hogy Pu Erh a legjobb Pu Erh-ré váljon, meg kell nedvesíteni a száraz teát, fel kell rakni nagy kupacokba, és hagyni kell erjedni. Az Aspergillusnak, és egyéb anyagoknak köszönhetően, amelyek megtalálhatók a tealeveleken, a tea addig érlelődhet, míg el nem éri a kívánt ízét, és illatát. Néha ez a folyamat néhány napig, vagy néha néhány hónapig is eltarthat.
Végül a gyártók sütemény, fészek, vagy téglaformába préselik a kapott terméket. Még ebben a szakaszában is hagyják a teát elegendő ideig tovább érlelődni. I Wu Mountain Pu Erh esetében ez teljes 5 év.
Tea csomagolásának bemutatása
Egy erős alumínium tok, cipzárral, amely lehetővé teszi az ismétlődő zárást nyitáskor. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva, ezáltal ellenáll a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak. E három dologra a tea nagyon hajlamos, és nagy hatással van az ital minőségére.
Tea elkészítése
|
|
|
Használati útmutató
- Vágjon vagy törjön egy Pu Erhu darabot olyan mennyiségben, hogy 1 teáskanálnyi legyen, és forró vízzel öntse le 1 teáskanálnyit 1,5-2 dl arányban.
- Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
- Áztatási idő 3-5 perc (fedett csészében), utána szűrje le.

























Tanácsra van szüksége?

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

CEYLON OP 1 PETTIAGALLA - fekete tea

YUNNAN BLACK PREMIUM - fekete tea
