YERBA MATE PÖRKÖLT PRÉMIUM
Ami Ázsia számára mandragóra, az a Maté Dél Amerika számára. Ez kissé túlzás, természetesen. De nem lehet elkerülni a tényt, hogy "indiánok zöld aranya" vagy "varázslatos gyógynövény" -nek is hívják. Pár ezer éve isszák szertartásosan a paraguayi magyal leveleiből készült teát, és Argentínában nem talál olyan embert, aki nem kóstolta volna. Segít elkergetni a fáradságot, de az éhséget is. Próbálja ki a pörkölt Maté prémium változatát is, mint az igazi dél amerikai.
Összetétel
Yerba Mate 100%A tea főzete és íze
A Yerba Mate pörkölt prémium tea nagyon közkedvelt a Mate tea rajongói körében. A sötétbarna főzete a füstös, és a földes illatával tűnik ki a többi tea közül. Hasonló tónusok tükröződnek a tea ízben is. Meg kell azonban jegyeznünk, hogy a Mate tea íze nem mindenkit varázsol el az első kóstolásra. De, aki hosszabb ideig fogyasztja a szervezetre gyakorolt pozitív hatásai mellett, megtanulja a főzetek sorrendjét, és azok erősségét, hogy hány fokos vízzel a legideálisabb leönteni a gyógynövényt, és nem utolsó sorban, a tea megtanítja a fogyasztóját, hogy a teát a legjobb társaságban fogyasztani. Senkinek sem lenne szabad egyedül fogyasztania a Matét.
A tea eredete
Mi is valójában a legendás Yerba Maté? Szárított, és zúzott matéfa (Ilex paraguariensis) levelekből készült tea, amelyeknek a főzete a dél-amerikai országokban különösen népszerű. Az élénkítő ital hírneve azonban már régen átlépte a kontinens határait. A Yerba Matét ma már a világ minden táján kortyolgatják, mind meleg, mind jeges tea formájában, továbbá a Maté lehet pörkölt, ízesített, granulált... A maté természetesen, a legtöbb hatékony összetevőit, és a maximális ízélményét tiszta formájában nyújtja. Ezért vásároljuk ezt a prémium terméket már bevált argentin gazdáktól. A tea hagyományos eljárással készül, tehát olyan hatékony anyagokat tartalmaz, mint a koffein, theobromin, theofillin, A, C, és B vitamin, valamint kalcium, mangán, magnézium, vas, és más ásványi anyagok. A Yerba Maté antioxidánsokban is gazdag, így az ital hozzájárulhat a fogyasztók komplex egészségéhez, elősegítheti a fáradtság, az éhezés enyhítését, és aktiválja az anyagcserét. A Yerba Matét az eredeti indiai törzshöz, a Guarani-hoz párosítják. A törzs tagjai rituális célokra készítettek el az italt – továbbá a törzsek egyesítése céljából, és fontos látogatók alkalmával stb. A Maté-t üreges, tökből (kalabasa) kivájt edényben szolgálják fel, és szívószállal (bombilla) kortyolgatják. A paraguayi matéfa örökzöld, körülbelül 20 méter magas fa, amely hazája Brazília, Argentína, Chile, Paraguay és Uruguay. A fa vízhez kötődik, így általában patakok, és folyók körül, magasabb fák árnyékában találjuk meg. A merev zöld leveleit a gallyakkal együtt takarítják be. Azokat a gazdák először zsákokba töltik, és hagyják, hogy természetes módon erjedjenek. Amikor felismerik, hogy a folyamat a kívánt fázisban van, akkor a terményt magas hőmérsékletnek teszi ki, és ezzel megállítják a fermentációjukat. Ezután a Matét tovább szárítják, és durva darabokra őrlik. Ezután ismét zsákokba kerülnek, amelyekben 12–24 hónapig tovább fermentálódnak. Végül megpörkölik, finommá őrlik, átválogatják, és becsomagolják.
Tea csomagolásának bemutatása
A teák kiváló minőségű alumínium tasakba vannak csomagolva, felnyitás utáni visszazárható. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva a csomagolásban, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak. E három dologra a tea rendkívül érzékeny, és nagy hatással van az ital végső minőségére.
Tea elkészítése
70-80 °C | 3-5 perc | 1-2 teáskanál / 200 ml |
Használati útmutató
- Tegyen 1-2 teáskanál Mate-t egy csészébe (200 ml), és öntsön rá 70-80°C forró vizet.
- Hadja ázni 3-5 percig maximum utána szűrje le.
- Minél hosszabb ideig hagyja ázni annál serkentőbb az öntet. 5 perc múlva azonban a tea keserű lesz.
- Ugyanabból az adagból lehetséges további infúziók készítése. A teát citrommal vagy juharszirupmal lehet ízesíteni.