YERBA MATE EXOTIKOS GYÜMÖLCS
Amikor a Matét szokatlanul finom ízekkel és egzotikus gyümölcsökkel kombinálja, szuperlatív teakeveréket kap. Mindenekelőtt nagyon biztató, majd rendkívül vonzó és végül tökéletesen harmonikus lesz. A Yerba Maté egzotikus gyümölcs egyszerűen remek választás mindazok számára, akik szeretnek felfedezni, és nem szándékoznak lemondani a legmagasabb minőségről. Próbálja ki!
Összetétel
Yerba Mate 78%, Kandírozott ananász (ananász, cukor), Kandírozott papája, Citrom héj, Természetes aroma, CitromfűA tea infúziója és íze
A Yerba Maté egzotikus gyümölcs tea sárga, tiszta, nagyon finom és kiegyensúlyozott ízű infúziót ad. A Yerba Mate jellegzetes földiségéből és frissességéből, valamint a papaya, az ananász és a citromfű édességéből áll.
Ez a tea tökéletes forrón és kiváló ízű mint jeges tea.
A tea eredete
Paraguay magyal dél-amerikai gyógynövényét (Ilex paraguariensis) elsősorban az élénkítő és frissítő italok kedvelői ismerik. A főként Brazíliában, Argentínában, Paraguayban és Uruguayban elterjedt örökzöld fa leveleiből és gallyaiból az ókori indiánok napja óta készítik a népszerű "teát". Ők fedezték fel Yerba Maté egyedülálló tulajdonságait, és adták tovább tudásukat a jezsuita misszionáriusoknak. Tőlük az ital híre szinte az egész világra kiterjedt.
A paraguayi magyal körülbelül 500–700 méteres magasságban növekszik, általában árnyékban és párás környezetben a folyók és patakok körül. Merev, ovális levelük van, fűrészes szélű. Betakarítás céljából 3-4 évente a levágják a teljes gallyakat és leveleket. A dolgozók zsákokba tömik, és hagyják erjedni. Amikor az erjedés eléri a kívánt stádiumot, le kell állítani azt az egész szüret rövid ideig történő melegítésével. Végül a Yerba Matét meg kell szárítani, durván őrölni és visszatenni a zsákokba. 12-24 hónapig érik bennük. Végül finomabbra őrölik, válogatják és csomagolják.
A Yerba Maté-hoz a további összetevők mellett papaya-t adtunk. Az ok egyszerű: nagyszerű íze van, és értékes vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz. A termofil gyógynövény a közönséges papaya (Carica papaya) híres nagy édes gyümölcseiről. Ezek 0,5-10 kilogrammot is elérhetik, amelyek a narancssárga és a vörös színű lédús húst a bőr alá rejtik. Közepén átlátszó kocsonyában lévő kis magok vannak. A papaya a papain enzimet tartalmazza, amelynek fogyasztása támogatja az emésztést és segíti a testet a gyulladások kezelésében. A növény Közép-Amerikában a legelterjedtebb.
A Yerba Mate, a papaya, az ananász és más összetevők ötvözésével létrehoztunk egy vitamint és energiát adó bombát, amelyet megengedhet magának melegen és jehesen egyaránt. Csillapítja a nyári szomjúságot és felmelegszik a téli mulatságok alatt.
Tea csomagolásának bemutatása
A teák kiváló minőségű alumínium tasakba vannak csomagolva, felnyitás utáni visszazárható. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva a csomagolásban, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak. E három dologra a tea rendkívül érzékeny, és nagy hatással van az ital végső minőségére.
Tea elkészítése
70-80 °C | 3-5 perc | 1-2 teáskanál / 200 ml |
Használati útmutató
- Tegyen 1-2 teáskanál Mate-t egy csészébe (200 ml), és öntsön rá 70-80°C forró vizet.
- Hadja ázni 3-5 percig maximum utána szűrje le.
- Minél hosszabb ideig hagyja ázni annál serkentőbb az öntet. 5 perc múlva azonban a tea keserű lesz.
- Ugyanabból az adagból lehetséges további infúziók készítése. A teát citrommal vagy juharszirupmal lehet ízesíteni.