

VÖRÖS RIBIZLI EPERREL - fehér tea
A fehér teákat állítólag korábban csak a császárhoz legközelebb állók ihatták. Rendkívül puha, könnyű, gyengéd. Röviden, csemege az ínyenceknek. Sok gyümölcsöt tettünk a Mao Feng hagyományos fehér teához. És az eredmény? Csodálatos kompozíció ízlésesen kiegészítő teákból, eperből, ribizliből és még valami más... Talán a rózsák eleganciája vagy a mályva simasága adja a vörös ribizli eperrel tea ízében ezt a ritka finomságot.
Összetétel
Fehér tea China Mao Feng, Kandírozott ananász (ananász, cukor), Kandírozott papája, Kandírozott mangó (mangó, cukor), Természetes aroma, Piros ribizli 2%, Rózsaszirmok, Eper darabok 1%, Mályva virágok, Parlagi macskatalpA tea infúziója és íze
A vörös ribizli eperrel fehér tea élénk, sárgás-narancs színű infúziót ad. Nagyon kellemes gyümölcsillata van, és csak ha megkóstolja, jön rá a finom fehér tea jelenlétére. Összességében ez a keverék egyszerre könnyű, friss és édes. Nem tagadja az enyhe fanyarságát, ami nagyon vonzóvá teszi.
A tea eredete
Mao Feng pelyhes hegycsúcsot jelent lefordítva. Ezért egyértelmű, hogy ezt a fehér teát csak a felső rügyekből, az úgynevezett tippekből készítik. Nekik köszönhetően annyi puhaságot és édes ízt mutat. A fehér teák azok, amelyek fiatal leveleket vagy közvetlenül a kínai teafa cserjék (Camellia sinensis) rügyeit tartalmazzák. Feldolgozásuknak gyorsnak és érzékenynek kell lenniük, hogy ne veszítsék el egyetlen egyedi íz tulajdonságukat sem.
A fehér teákat általában kézzel szüretelik, vagy hagyják száradni a napon, vagy röviden és gyorsan melegítik (nagy iepsikben vagy gőzben). A cél a levelek természetes oxidációs folyamatának megállítása, amely közvetlenül a szedés vagy hengerelés után kezdődik. Végül azonban a teát mindig meg kell szárítani, gondosan válogatni és csomagolni kell.
Fontos összetevő, amelyet könnyedén felismerhet a tea ízében, a ribizli. A savanyú ízű apró golyók a C-vitamin és a rostforrások, a népi gyógyászatban és a konyhában is használják. A ribizli a szirupok, lekvárok és például a bor előállításának kedvelt alapanyaga. A bogyók apró fürtökben nőnek a vörös ribizli (Ribes rubrum) bokrán kedveli mérsékelt éghajlatot.
Az eper gyümölcse,(Fragaria) valamint a ribizli vad formában fordul elő, de nagyon gyakran növényként termesztik nagy ültetvényeken és kiskertekben. Az évelő gyógynövények húsos virágágyásban tárolt kis acheneseket hoznak létre. A termés az illatos és ízletes gyümölcs, amelyet olyan örömmel látunk desszertekben, lekvárokban és egyéb finomságokban. Az eper C-vitamint, B-vitamint és ásványi anyagokat, például vasat, kalciumot és káliumot tartalmaz.
Tea csomagolásának bemutatása
Egy erős alumínium tok, cipzárral, amely lehetővé teszi az ismétlődő zárást nyitáskor. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva, ezáltal ellenáll a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak. E három dologra a tea nagyon hajlamos, és nagy hatással van az ital minőségére.
Tea elkészítése
|
|
|
Használati útmutató
Öntse le a fehér teát 70-80 °C hőmérségletű vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányában.
Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
Áztatási idő 2-3 perc (fedett csészében), utána szűrje le.

























Tanácsra van szüksége?

8. 15.
A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

FEHÉR MEGGY - fehér tea

SÁRKÁNY TEÁJA - keverék
