

VANÍLIÁS ÉDESSÉG - gyümölcs tea
Vanília az egyik legnépszerűbb fűszer a világon. Nem csoda tehát, hogy a valódi hüvelyeket csak az igazi édességekben fedezzük fel. Ezek közül az egyik a Vaníliás kalács. Az aromás vanílián kívül az alma, a mandula, az ananász és a joghurt csipszek is elvarázsolják. És van másik nagy előnye is ennek a kalácsnak - 10 perc alatt elkészül.
Összetétel
Fehéralma darabok, Alma darabok, Ananász darabok, Mazsolák, Joghurt csipszek, Mandula szeletek, Vanília darabok, Körömvirág levelek, Kerti pórsáfrány virág, Természetes aromaA tea főzete és íze
A vaníliás édesség elnevezés biztos nem hoz szégyent a teára. Rögtön, miután kinyitotta a tasakot, meggyőződhet róla. Eszméletlen vanília illata van. Forró vízzel történő leöntése után világos, sárga főzetet fog kapni, amely friss, gyümölcsös, kicsit egzotikus és nagyon csábító. Egy bögre ebből a teából biztos nem lesz elég, készítsen el belőle rögtön egy kancsónyit.
A tea eredete
Talán úgy tűnhet, hogy a vaníliából van a legtöbb ebben a teában. De az ellenkezője igaz. A fűszerekkel óvatosan kell bánni. A tea pontosan annyi vaníliát tartalmaz, hogy az íze és az aromája a többi nyersanyaggal harmonizáljon. A fűszer, amelyet már a Toltékok és az Aztékok is rég ismertek, Európába a 16. század első felében jutott el. A vaníliakapszuláknak, mint tudjuk, hosszú utat kell megtenniük, és nem csak a távolság tekintetében. A vanília a kosborfélék családjába tartozik. Napjainkban már Madagaszkár, Tahiti, Ceylon, vagy Seychelle területén is megterem. A növény beporzását kolibrik, illetve endemikus méhek végzik. Éppen ezért tartott sokáig, míg a vanília másutt is elterjedt. A fűszer eredeti hazája Délkelet-Mexikóban van. A mesterséges beporzás felfedezése a világtermelést szédítő magasságokba emelte, és lehetővé tette a vanília elterjedését Mexikón kívül is.
A kapszulákat a virágzást követően körülbelül fél évvel takarítják be, ezután nedves, vagy száraz technológiával dolgozzák fel. Mindkét esetben nagy szerepet játszik a fermentációjuk, majd a szárításuk következik. A vaníliát, az őshonos törzsek a szervezet szívműködésének, és az egész test harmonizálásának az ösztönzésére használták. Ma már tudjuk, hogy B-vitamint, omega- zsírsavat, káliumot, foszfort és nátriumot is tartalmaz. Ennek köszönhetően serkenti az érzékszerveket, kimerültségre, vagy irritációra is ajánlott.
Tea csomagolásának bemutatása
Egy erős alumínium tok, cipzárral, amely lehetővé teszi az ismétlődő zárást nyitáskor. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva, ezáltal ellenáll a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak. E három dologra a tea nagyon hajlamos, és nagy hatással van az ital minőségére.
Tea elkészítése
|
|
|
Használati útmutató
- Öntse le a teát 100 °C vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányában.
- Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többett hozzá.
- Áztatási idő 8-10 perc (fedett csészében), utána szűrje le.

























Tanácsra van szüksége?

energia érték: | 9 kJ / 2 kcal |
Zsírok: | 0 g |
ebből telített zsírok: | 0 g |
Szénhidrátok: | 0.5 g |
ebből cukrok: | 0.5 g |
Fehérjék: | 0 g |
Só: | 0 g |
A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

BETLEHEMI CSILLAG - gyümölcs tea

EGYEDÜlÁLLÓ MANGÓ - gyümölcs tea
