VANÍLIÁS ÉDESSÉG - gyümölcs tea
Vanília az egyik legnépszerűbb fűszer a világon. Nem csoda tehát, hogy a valódi hüvelyeket csak az igazi édességekben fedezzük fel. Ezek közül az egyik a Vaníliás kalács. Az aromás vanílián kívül az alma, a mandula, az ananász és a joghurt csipszek is elvarázsolják. És van másik nagy előnye is ennek a kalácsnak - 10 perc alatt elkészül.
Összetétel
Fehéralma darabok, Alma darabok, Ananász darabok, Mazsolák, Joghurt csipszek, Mandula szeletek, Vanília darabok, Körömvirág levelek, Kerti pórsáfrány virág, Természetes aromaA tea főzete és íze
A vaníliás édesség elnevezés biztos nem hoz szégyent a teára. Rögtön, miután kinyitotta a tasakot, meggyőződhet róla. Eszméletlen vanília illata van. Forró vízzel történő leöntése után világos, sárga főzetet fog kapni, amely friss, gyümölcsös, kicsit egzotikus és nagyon csábító. Egy bögre ebből a teából biztos nem lesz elég, készítsen el belőle rögtön egy kancsónyit.
A tea eredete
Talán úgy tűnhet, hogy a vaníliából van a legtöbb ebben a teában. De az ellenkezője igaz. A fűszerekkel óvatosan kell bánni. A tea pontosan annyi vaníliát tartalmaz, hogy az íze és az aromája a többi nyersanyaggal harmonizáljon. A fűszer, amelyet már a Toltékok és az Aztékok is rég ismertek, Európába a 16. század első felében jutott el. A vaníliakapszuláknak, mint tudjuk, hosszú utat kell megtenniük, és nem csak a távolság tekintetében. A vanília a kosborfélék családjába tartozik. Napjainkban már Madagaszkár, Tahiti, Ceylon, vagy Seychelle területén is megterem. A növény beporzását kolibrik, illetve endemikus méhek végzik. Éppen ezért tartott sokáig, míg a vanília másutt is elterjedt. A fűszer eredeti hazája Délkelet-Mexikóban van. A mesterséges beporzás felfedezése a világtermelést szédítő magasságokba emelte, és lehetővé tette a vanília elterjedését Mexikón kívül is.
A kapszulákat a virágzást követően körülbelül fél évvel takarítják be, ezután nedves, vagy száraz technológiával dolgozzák fel. Mindkét esetben nagy szerepet játszik a fermentációjuk, majd a szárításuk következik. A vaníliát, az őshonos törzsek a szervezet szívműködésének, és az egész test harmonizálásának az ösztönzésére használták. Ma már tudjuk, hogy B-vitamint, omega- zsírsavat, káliumot, foszfort és nátriumot is tartalmaz. Ennek köszönhetően serkenti az érzékszerveket, kimerültségre, vagy irritációra is ajánlott.
Tea csomagolásának bemutatása
A teák kiváló minőségű alumínium tasakba vannak csomagolva, felnyitás utáni visszazárható. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva a csomagolásban, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak. E három dologra a tea rendkívül érzékeny, és nagy hatással van az ital végső minőségére.
Tea elkészítése
100 °C | 8-10 perc | 1 teáskanál 1,5-2 dl vízhez |
Használati útmutató
- Öntse le a teát 100 °C vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányában.
- Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többett hozzá.
- Áztatási idő 8-10 perc (fedett csészében), utána szűrje le.
Tanácsra van szüksége?
energia érték: | 9 kJ / 2 kcal |
Zsírok: | 0 g |
ebből telített zsírok: | 0 g |
Szénhidrátok: | 0.5 g |
ebből cukrok: | 0.5 g |
Fehérjék: | 0 g |
Só: | 0 g |