

Ünnepélyes pillanatok – rooibos
Az Ünnepélyes pillanatot az első perctől az utolsóig ki akarja élvezni. Édes az íze, mézillata van, és melegít. Csakúgy, mint az azonos nevű tea, amely finom rooibosra, almára, fahéjra és kardamomra épül. Már az első kortyban imádni fogja a meleg, lágy ízt, amelyet egy kellemes fűszeres jegy hangsúlyoz. Kényeztesse magát a szeretteivel töltött értékes pillanatokkal. Egy csésze forró mézes-tejszínes tea mindenkinek örömet okoz.
Összetétel
Rooibos 51%, Pörkölt almadarabok, Cejloni fahéjdarabok, Kardamom, Természetes aroma, Körömvirág szirmok, Fehér búzavirág szirmokInfúzió és tea íz
A Ünnepélyes pillanat tea sötét mahagóni színű, és forró vízzel leöntve nagyon kellemes, mézédes aromájú. Íze krémesen lágy, a sült alma frissességével párosul, és fahéjas befejezéssel zárul. Az így kapott kompozíció rendkívül harmonikus - annak köszönhetően, hogy a keverék nem tartalmaz tealeveleket, mentes minden fanyarságtól.
A tea eredete
A világon csak a Cederbergben terem a rooibos. A Dél-Afrika délnyugati részén található hegyeket tűlevelű cédrusszerű fák borítják. Mindezek mellett a látogatókat a jellegzetes sziklaalakzatok is lenyűgözik, amelyek közül néhányat az őslakosok, a bushmanok festményei díszítenek.
Állítólag a kreolok voltak azok, akik "felfedezték" a rooibost. Az Aspalathus linearis botanikai nevű cserje leveleit és gallyait szedték le, és nagyon ízletes gyógynövény főzeteket készítettek belőlük. 1772-ben Carl Thunberg botanikust lenyűgözték tetteik, és a szokást a fokföldi holland telepesek családjaihoz is eljuttatta. Két évszázaddal később Benjamin Ginsberg, egy orosz bevándorló teakereskedő fia történelmet írt a rooibosról, és elkezdte árulni a rooibost "gyógynövényes hegyi tea" néven. Sokan érdeklődtek a Redbush Tea, ahogy a rooibos teát is nevezik, titkos felhasználási lehetőségei iránt. A farmerek felfedezték érdekes szaporodási folyamatát (a magokat, amelyek csírázását a tűz segíti elő, hangyák terjesztik), a baristák pedig elkészítették belőle a világ első eszpresszó teáját. Az úgynevezett vörös cappuccino ma is rendelhető a dél-afrikai kávézókban.
Miért van ekkora felhajtás a rooibos körül? Finom íze mellett magas antioxidáns-, C-vitamin- és ásványi anyag-, például nátrium-, kálium- és kalciumtartalmával is elvarázsolja fogyasztóit. Amit azonban nem tartalmaz, az a tein, ezért a kisgyermekek jól tolerálják, és minden korosztály számára és talán minden helyzetben alkalmas. A rooibost aktív sportolók, vizsgákra készülő diákok, szoptatós anyák és idősek is szívesen fogyasztják.
Említsük meg, hogyan is történik a rooibos betakarítása és feldolgozása. A tűszerű levelű gallyakat le kell metszeni, és a Cederberg-hegységben lévő speciális létesítményekbe kell szállítani. Az anyagot apró darabokra vágják, a munkások halomba rakják, és hagyják erjedni. Amint a rooibos illatozni kezd és színe megváltozik (zöldből mahagónibarnára), az erjedés befejeződött. Ezt követi a szárítás a közvetlen dél-afrikai napon, a válogatás és a csomagolás.
Tea csomagolásának bemutatása
Egy erős alumínium tok, cipzárral, amely lehetővé teszi az ismétlődő zárást nyitáskor. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva, ezáltal ellenáll a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak. E három dologra a tea nagyon hajlamos, és nagy hatással van az ital minőségére.
Tea elkészítése
|
|
|
Használati útmutató
Öntse le a teát 100 °C hőmérsékletű vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányában.
1. Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
2. Áztatási idő 8 perc (fedett csészében), utána szűrje le.

























Tanácsra van szüksége?

energia érték: | 2 kJ / 0.4 kcal |
Zsírok: | 0 g |
ebből telített zsírok: | 0 g |
Szénhidrátok: | <0,5 g |
ebből cukrok: | <0,5 g |
Fehérjék: | 0 g |
Só: | 0 g |
A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

ALADIN - keverék

HAT FŰSZER ROOIBOS
