TOJÁSLIKŐR – FEKETE TEA
A fekete tea nagyszerű. A ceyloni fekete tea elragadó, a mangóval, és az ananásszal kiegészítve a tea luxusnak számít. Ezt a teát mindenki fogyaszthatja, aki a legmagasabb minőségű teákat kedveli, és ugyanakkor, az egyedi ízkombinációk szerelmese is. A Tojáslikőr teakeverék édesen gyümölcsös, és lágy, mint a likőr. Csodálatos az illata. Reggel, délben, és este is tökéletes.
Összetétel
Fekete tea Ceylon OP 1, Kandírozott ananász (ananász, cukor), Cukor csillagok, Természetes aroma, Mangó, Napraforgó virágaiA tea főzete és íze
A Tojáslikőr fekete tea a Srí Lanka-i minőségi tealevelek, a kandírozott, és a liofilizált gyümölcsök, és persze a cukorcsillagok kombinációja. Az összetevők keverékének köszönhetően, ez a keverék forró vízzel való leöntése után, finom tojáslikőrre emlékeztető italt eredményez, egy csepp gyümölcslével, a végén kellemes fanyarsággal. A tea főzetének a színe sötét borostyánszín, és a barna között van.
A tea eredete
A tea nevében a Ceylon nevet továbbra is megtartották, de a délkelet-ázsiai szigetállamot 1972 óta Srí Lanká-nak hívják. Ami azonban közel 200 éve igaz, hogy az ország, amely fővárosának a neve kissé nyelvtörő, Sri Jayavardanapura Kotte, kiváló minőségű teát állít elő, és jelentős figyelmet fordít rá. Nem olyan gyakori, hogy a termelők a Tea Kutató Intézethez fordulhatnak. Vagy, hogy a tea-exportőrök hozzákapcsolódhatnak egy speciális kereskedelmi kamarához. Egyedülálló helyi tea - márka védelme is, mivel a ceyloni tea különféle hamisítók középpontjában áll. Tehát az igazi gyártók a teákat olyan zsákokba csomagolják, amelyek egy oroszlán képével vannak ellátva, az úgynevezett Lion Logo-val. Egyedül ez garantálja a tea eredetiségét, és a legmagasabb minőséget, amelyet szigorú előírások szabnak meg. A logó használatát a Srí Lanka Tea Board, a Srí Lanka-i teaipar irányító testülete felügyeli. Az első teafákat James Taylor 1867-ben hozta Ceylonba. Megpróbálta nemcsak meggyőzni a helyi gazdákat a teabokrok termesztésének az előnyeiről, hanem felfedezte a tealevelek feldolgozásának legjobb módját is. Ez a vállalkozó skót a teának szentelte az életét, és ő volt az, aki hozzájárult annak a kiterjesztéséhez a sziget nagy részén. Az ültetvényeik a földterületük körülbelül 4% -át fedik, amelyeken évente több mint 300 000 tonna teát termelnek. Ennek eredményeként az ország a negyedik helyet foglalja el a tea-exportőrök között. Egyébként 2013-ban a tea 1,5 milliárd dollárral járult hozzá Srí Lanka gazdaságához.
De ne felejtkezzünk el a tea többi összetevőiről sem, amelyeket belekevertünk a Tojáslikőr teakeverékébe. Figyelemre méltók a fagyasztva szárított mangó, és a kandírozott ananász darabkák is. Az első finomság tisztán természetes. Az úgynevezett liofilizálásnak köszönhetően a gyümölcsből nagyon óvatosan távolították el a vizet, és így minden érzékszervi tulajdonságát megőrizte, mint friss állapotában. A kandírozás egy másik módja a gyümölcsök tartósításának. Mellesleg, ez az eljárás már nagyon régi, eltávolítják a vizet a gyümölcsökből, és cukorsziruppal tartósítják őket. A tea összes alkotóelemét olyan arányban kombináltuk, hogy a ceyloni tea természetes tónusai, és aromái kiemelkedjenek, és a többi alkotóelem finoman aláhúzza őket. Pontosan ebben rejlik a Tojáslikőr fekete tea teljes varázsa.
Hatásai - teák
Tea csomagolásának bemutatása
A teák kiváló minőségű alumínium tasakba vannak csomagolva, felnyitás utáni visszazárható. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva a csomagolásban, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak. E három dologra a tea rendkívül érzékeny, és nagy hatással van az ital végső minőségére.
Tea elkészítése
100 °C | 3-5 perc | 1 teáskanál 1,5-2 dl vízhez |
Használati útmutató
- Öntse le a fekete teát 100 °C vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányában.
- Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
- Áztatási idő 3-5 perc (fedett csészében), utána szűrje le.
Tanácsra van szüksége?
11. 23.
9. 2.
5. 25.