

Taiwan Amber Oolong
Aki megkóstolta, ezekkel a szavakkal ihlette, nagyon finom, élvezetes, az egyik legcsodálatosabb, abszolút finom. Amikor a Taiwan Amber Oolong az Ön teáskannájában találja magát, a kollégáival is egyett fog érteni. Kellemes, édes és aromás tea. A termesztéséhez szükséges leveleket egész évben szedik, így minden egyes változata teljesen egyedi. Melegen és jégkockával is fogyasztható.
Összetétel
Oolong Taiwan Amber 100%A tea infúziója és íze
A Taiwan Amber Oolong borostyán színű főzet, amelynek íze enyhén pörkölt és fás, enyhén virág- és malátaillatú. Ízében édesség és gyümölcsös jegyek fedezhetők fel, a fanyarság inkább alacsonyabb vagy közepes.
Az oolongok egyike azon teáknak, amelyek forrón és jegesen is kiválóak - csodálatos jeges tea készíthető belőlük.
A tea eredete
A tajvani oolongokat a világ egyik legjobbjának tartják. Először 400 évvel ezelőtt említették őket, és népszerűségük azóta sem csökkent. A wu long tea néven is ismert, félig erjesztett, gazdag ízű, általában mézédes, kellemes, hosszú utóízű tea.
Tajvan természeti adottságai tökéletesek a teafák termesztéséhez. A magas tengerszint feletti magasságba ültetett cserjékre hatással van az ingadozó nappali és éjszakai hőmérséklet, a gyakori köd és a magas páratartalom. Emiatt és a tajvani gazdák gondossága miatt a helyi oolongok valóban kiválóak.
Konkrétan az Amber Oolong az ország délnyugati részéből, a Chiayi megyének nevezett területről származik. A terület nagy része termékeny síkságként írható le, amely nyugatról kelet felé haladva lassan emelkedik a hegyekbe. A régió a hullámzó vidékről nyíló lélegzetelállító napfelkelte látványáról ismert, és a turisták a távoli erdei ösvények, vízesések és nyugodt völgyek miatt is felkeresik. A teakedvelők körében Chiayi County az a hely, ahonnan a legjobb magasföldi tajvani oolongok származnak.
Érdekesség, hogy a gazdák évente ötször, áprilistól decemberig szedik a leveleket az oolong előállításához. Nagyon gyorsan meg kell állítani az erjedést, amely a levelekben azonnal megindul, amint leszedik és óvatosan összezúzzák. Miután a termés megérkezik a feldolgozóüzembe, a dolgozók hagyják, hogy rövid ideig egy 25 ⁰C körüli hőmérsékletű helyiségben hervadjon. Pár óra alatt a víz egy része elpárolog a levelekből, és az aroma kissé megváltozik.
Ezután következik a rázogatás, amely megzavarja a sejtek szerkezetét, és további enzimeket szabadít fel a további erjedés elősegítésére. Legkésőbb három órán belül a teát magas hőmérsékletnek teszik ki, ami az erjedési folyamat leállítását eredményezi. Ezután már csak a tekercselés, szárítás, válogatás és csomagolás van hátra.
Tea csomagolásának bemutatása
Egy erős alumínium tok, cipzárral, amely lehetővé teszi az ismétlődő zárást nyitáskor. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva, ezáltal ellenáll a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak. E három dologra a tea nagyon hajlamos, és nagy hatással van az ital minőségére.
Tea elkészítése
|
|
|
Használati útmutató
- Öntse le az Oolong-t 80-90 °C hőmérségletű vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányában.
- Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
- Áztatási idő 5 perc (fedett csészében), utána szűrje le.

























Tanácsra van szüksége?

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

CHINA GABALONG BIO - oolong

TAIWAN NANTOU MING JIAN HONG SHUI OOLONG
