

Sencha Kariban 1st Flush BIO - zöld tea
A tea főzete és íze
A Sencha Kariban 1st Flush BIO az elkészítési módtól függően világoszöldtől a sárgászöldig terjedő színt ad. Természetes módon édes, nem tartalmaz fanyarságot. Ami viszont bőségesen megtalálható benne, azok a virágos jegyek, különösen a liliom és az orchidea. Harmonikus aromája és telt, vonzó íze az igazi teaszakértők kedvencévé teszi.
Ez a tea forrón és hideg vízben macerálva is kiváló. Javasoljuk, hogy próbálja ki mindkét változatot, mivel mindegyik más ízélményt kínál.
A tea eredete
Ha olyan teát keres, amely finom és igazán különleges, akkor most megtalálta. Japán déli részén, a hegyvidéki Kyushu szigetének kertjeiben termett. Kagohsima prefektúrája világszerte híres zöld teáiról. A saját Kagoshima zöld tea márkanevet 1992 óta használják az ottani szüretekhez, és csak olyan teáknak tartják fenn, amelyek megfelelnek a legmagasabb szintű termesztési és termelési előírásoknak.
A kínai teabokrok (Camellia sinensis) hatalmas ültetvényeken nőnek itt, amelyeket erdős tájak vesznek körül. A mintegy 500 méteres tengerszint feletti magasság és a gyorsan változó légnyomás miatt a táj gyakran ködbe burkolózik. Nemcsak a szinte állandó árnyék, hanem a meleg nappalok és a hideg éjszakák váltakozása is lassítja a teanövények növekedését, és lehetővé teszi, hogy leveleik nagy mennyiségű aminosavat tartsanak meg. Ők felelősek a kagoshima termésből készített ital édességéért.
A japán sencha teák abszolút klasszikusnak számítanak. Ugyanez nem mondható el a Sencha Kariban 1st Flush BIO-ról. Ahogy a neve is mutatja, ez az első betakarítás. Finomságával és törékenységével tűnik ki, mivel a levelek tél után tele vannak aromás anyagokkal. Azt mondják, hogy a First Flush a legfrissebb és legtisztább tea, amit egy ültetvény kínálhat. Az első levelek és ezüstös rügyek leszedése után a teát egy ideig a napon hagyják hervadni. Ezután rövid ideig és többször gőzölik, hogy megállítsák az enzimek természetes oxidációját. A leveleket ezután lapos tűlevelekké formálják, amelyeket lassan és óvatosan kell szárítani. Amikor ez a lépés is befejeződött, a dolgozók válogatják és csomagolják a teát.
Azt is meg kell említenünk, hogy a Sencha Kariban 1st Flush BIO egy biogazdálkodással kezelt teakertből származik. A tulajdonosok nem használnak iparilag előállított műtrágyát, és a teanövényeket a környezet tiszteletben tartásával termesztik. Egy újabb ok, hogy kipróbálja ezt a senchát!
Ami az elkészítést illeti, javasoljuk, hogy próbálja ki a klasszikus módszert és a hideg vízben való macerálást is. Minden alkalommal más-más ízeket és aromákat kap.
A forró vízhez tegyen 5 gramm teát egy teáskannába, és használjon 250 milliliter vizet, vagy 80°C-on (30-60 másodperc) vagy 90°C-on (60-90 másodperc).A hideg elkészítése nagyon egyszerű. Tegyünk 10 gramm teát egy nagy edénybe, adjunk hozzá 1 liter szobahőmérsékletű vizet, és hagyjuk ázni néhány órán át. Az ital a hűtőszekrényben is elhelyezhető. A teát saját maga megkóstolva meghatározhatja, hogy a teafőzés milyen hosszúságánál lesz a legjobb az íze.
Összetétel
Zöld tea Sencha Kariban 1st Flush BIO 100%A tea főzete és íze
A Sencha Kariban 1st Flush BIO az elkészítési módtól függően világoszöldtől a sárgászöldig terjedő színt ad. Természetes módon édes, nem tartalmaz fanyarságot. Ami viszont bőségesen megtalálható benne, azok a virágos jegyek, különösen a liliom és az orchidea. Harmonikus aromája és telt, vonzó íze az igazi teaszakértők kedvencévé teszi.
Ez a tea forrón és hideg vízben macerálva is kiváló. Javasoljuk, hogy próbálja ki mindkét változatot, mivel mindegyik más ízélményt kínál.
A tea eredete
Ha olyan teát keres, amely finom és igazán különleges, akkor most megtalálta. Japán déli részén, a hegyvidéki Kyushu szigetének kertjeiben termett. Kagohsima prefektúrája világszerte híres zöld teáiról. A saját Kagoshima zöld tea márkanevet 1992 óta használják az ottani szüretekhez, és csak olyan teáknak tartják fenn, amelyek megfelelnek a legmagasabb szintű termesztési és termelési előírásoknak.
A kínai teabokrok (Camellia sinensis) hatalmas ültetvényeken nőnek itt, amelyeket erdős tájak vesznek körül. A mintegy 500 méteres tengerszint feletti magasság és a gyorsan változó légnyomás miatt a táj gyakran ködbe burkolózik. Nemcsak a szinte állandó árnyék, hanem a meleg nappalok és a hideg éjszakák váltakozása is lassítja a teanövények növekedését, és lehetővé teszi, hogy leveleik nagy mennyiségű aminosavat tartsanak meg. Ők felelősek a kagoshima termésből készített ital édességéért.
A japán sencha teák abszolút klasszikusnak számítanak. Ugyanez nem mondható el a Sencha Kariban 1st Flush BIO-ról. Ahogy a neve is mutatja, ez az első betakarítás. Finomságával és törékenységével tűnik ki, mivel a levelek tél után tele vannak aromás anyagokkal. Azt mondják, hogy a First Flush a legfrissebb és legtisztább tea, amit egy ültetvény kínálhat. Az első levelek és ezüstös rügyek leszedése után a teát egy ideig a napon hagyják hervadni. Ezután rövid ideig és többször gőzölik, hogy megállítsák az enzimek természetes oxidációját. A leveleket ezután lapos tűlevelekké formálják, amelyeket lassan és óvatosan kell szárítani. Amikor ez a lépés is befejeződött, a dolgozók válogatják és csomagolják a teát.
Azt is meg kell említenünk, hogy a Sencha Kariban 1st Flush BIO egy biogazdálkodással kezelt teakertből származik. A tulajdonosok nem használnak iparilag előállított műtrágyát, és a teanövényeket a környezet tiszteletben tartásával termesztik. Egy újabb ok, hogy kipróbálja ezt a senchát!
Ami az elkészítést illeti, javasoljuk, hogy próbálja ki a klasszikus módszert és a hideg vízben való macerálást is. Minden alkalommal más-más ízeket és aromákat kap.
A forró vízhez tegyen 5 gramm teát egy teáskannába, és használjon 250 milliliter vizet, vagy 80°C-on (30-60 másodperc) vagy 90°C-on (60-90 másodperc).A hideg elkészítése nagyon egyszerű. Tegyünk 10 gramm teát egy nagy edénybe, adjunk hozzá 1 liter szobahőmérsékletű vizet, és hagyjuk ázni néhány órán át. Az ital a hűtőszekrényben is elhelyezhető. A teát saját maga megkóstolva meghatározhatja, hogy a teafőzés milyen hosszúságánál lesz a legjobb az íze.
Tea csomagolásának bemutatása
Egy erős alumínium tok, cipzárral, amely lehetővé teszi az ismétlődő zárást nyitáskor. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva, ezáltal ellenáll a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak. E három dologra a tea nagyon hajlamos, és nagy hatással van az ital minőségére.
Tea elkészítése
|
|
|
Használati útmutató
A zöld teát öntse fel 80°C-os vízzel, 5 g tea és 250 ml víz arányában, az áztatási idő 30-60 másodperc.
Vagy öntsön 90 °C-os vizet, és hagyja 60-90 másodpercig áztatni.

























Tanácsra van szüksége?

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

JAPAN SENCHA YABUKITA – zöld tea

KUMAMOTO SOYO SENCHA PREMIUM BIO
