

Napraforgó - szirom
A napraforgó szirmából készült édes, gyógynövényes ital. Jót tesz az immunrendszernek, támogatja a zsíranyagcserét és felfrissít. A szárított pelyhek gyönyörűen dekoratívak is, bátran adja kedvenc teakeverékéhez, vagy szórja rá ünnepi desszertjére.
Összetétel
Napraforgószirmok 100%A gyógynövény infúziója és íze
Napraforgó - a szirmok forró vízzel leöntve halványsárga főzetet adnak. Íze gyógynövényesnek és enyhén édeskésnek mondható.
A gyógynövény eredete
A napraforgóról először bizonyára a nap felé forgás jut eszünkbe. A szakértők heliotropizmusnak nevezik, de ez nem annyira a kifejlett virágokra, mint inkább a bimbókra jellemző. Jellegzetes képviselője az egynyári napraforgó (Helianthus annuus), amely akár a 3 méteres magasságot is elérheti. Élénksárga virága (tulajdonképpen virágzata) akár 30 centiméteres is lehet. A napraforgó termése fekete, kemény héjjal borított mag. Figyelemre méltó, hogy az összes egynyári napraforgó virágai (amelyek egy egész nagy virágzatot alkotnak) spirálisan helyezkednek el - az egyik irányban 34, a másik irányban 55 spirált lehet számolni.
A napraforgó gazdasági jelentősége óriási. Többek között nagy mennyiségű virágpor forrása, így a beporzók széles területről keresik. Az érett magokat, amelyek mintegy 40-50 százalékban olajat tartalmaznak, olajok előállítására használják, és a kozmetikai iparban is felhasználják. A napraforgó a haszonállatok táplálékául is szolgál.
Egy rövid történelmi kitérő: a napraforgó eredetileg Észak-Amerikában termett, de a 16. században a spanyolok hozták be Európába. Azóta is része a mezőgazdaságunknak és az étrendünknek.
Ami a szirmokat illeti, értékes festékanyagként, de például szappanok vagy kézzel készített papírok díszítőanyagaként is szedik. Ezenkívül teát és fürdőkészítményeket is készítenek belőlük. Elősegítik a frissességet, az immunitást, a testsúlykontrollt és a zsíranyagcserét.
Gyógynövények csomagolásának bemutatása
Kiváló minőségű alumínium csomagolás, amely lehetővé teszi a visszazárást nyitás után. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a gyógynövények jellegét. A gyógynövények mindig hermetikusan lezártak a csomagolásban, hogy ellenálljanak a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak. Erre a három dologra rendkívül érzékenyek a gyógynövények, és nagy hatással van a gyógynövény és az infúzió végső minőségére.
Tea elkészítése
|
|
|
Használati útmutató
Öntse le a napraforgó szírmot forró vízzel (100 °C) 1-2 teáskanál 1,5-2 dl arányában.
Teáskannába való készítéskor adjon 1-2 teáskanállal többet hozzá.
Áztatási idő 10 perc (fedett csészében), utána szűrje le.

























Tanácsra van szüksége?

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

CSIPKEBOGYÓ - termés

ORVOSI KÖRÖMVIRÁG ( Calendula officinalis ) - gyógynövény
