MORINGA BIO - por
Csodálatos fa, az élet fája, vagy akár a jövő növénye. A Moringa számos tulajdonságot szerzett. Mindannyian leírják sokoldalúságát, magas tápértékét és jelentős ellenálló képességét. Próbálja ki a leveléből készült superfood porokat, amelyről az egész világ beszél.. Megkapja az antioxidánsok, fehérjék, vitaminok és ásványi anyagok természetes forrását, amire szüksége van. Csatlakozzon a több millió emberhez, akik már felfedezték a varázsát.
Összetétel
Moringa levél por BIO 100%A tea főzete és íze
A Moringa porrá zúzott változata teák, smoothiek, levesek, mártások, és egyéb ételek elkészítésére alkalmas. Nagy előnye, hogy nem változtatja meg az ételek eredeti ízét, mert nagyon lágy, enyhén édeskés ízű. A porból készült főzet színe halványsárga, enyhén édes illatú.
A tea eredete
A Moringafa (Moringa oleifera) a Himalájából származik, de napjainkban már Indiában, Afrikában, és Madagaszkáron is termesztik. Növény mindenféle külső hatásnak remekül ellenáll, a Permaculture Research Institute kutatásai szerint rendkívül száraz területeken is nőhetnek a fák, sőt a hosszú távú mezőgazdasági tevékenység által kimerült földet is elviselik. Ez a tény, és a moringa táplálkozásra vonatkozó előnyei ezt az egzotikus fát, a jövő növényének titulálja.
Hogy is néz ki a moringa? Természetes körülmények között ez egy olyan fa, amelynek a maximális magassága 12 méter, ritkább koronával, és hosszú levelekkel rendelkezik. Fehéres-sárgás virágokkal virágzik, amelyekből 3 hónap alatt fejlődnek ki a gyümölcsei. A fa gyümölcsei 20-60 cm hosszú csövekhez hasonlítanak. Először zöldek, aztán az érlelődésük során barna színűre változik a színük, emellett minden gyümölcs körülbelül 20 olajos magot tartalmaz.
Gazdasági célokra a moringát alacsonyra – cserje méretűre vágják. A növény alkalmazása valóban széles körű: a kérgéből a rostokat kötelek gyártására használják fel, a gyökereivel a tormát helyettesítik. A virágai kellemes, édes illatúak, leveseket, és szószokat készítenek belőlük. A moringa még éretlen gyümölcseit, hasonlóképpen fogyasztják, mint a bab hüvelyeit. Az érett magvait hasonlóan fogyasztják, mint a diót.
Érdekes, hogy az összetört magvait a víz megtisztítására használják fel, mivel azok képesek néhány szennyező anyag koagulálására. A leggyakoribb a moringa leveleinek a felhasználása. Nyersen, szárítva, vagy főzve fogyasztják. A levelek finom porrá zúzhatók, amelyet különféle ételekhez lehet hozzáadni, vagy teát is lehet főzni a kapott porból.
Előkészítési útmutató:
Moringából készült ital
- Keverjen össze ½ teáskanálnyi moringaport egy teáskanálnyi mézzel, és néhány csepp citromlével.
- Mindezt hígítsa fel vízzel, és már kortyolgathatja is a kapott italát.
Hatásai - teák
Gyógynövények csomagolásának bemutatása
Kiváló minőségű alumínium csomagolás, amely lehetővé teszi a visszazárást nyitás után. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a gyógynövények jellegét. A gyógynövények mindig hermetikusan lezártak a csomagolásban, hogy ellenálljanak a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak. Erre a három dologra rendkívül érzékenyek a gyógynövények, és nagy hatással van a gyógynövény és az infúzió végső minőségére.
Tea elkészítése
80 °C | 3-5 perc | 1 teáskanál 1,5-2 dl vízhez |
Használati útmutató
- Öntse le a teát 80° C hőmérsékletű vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányában.
- Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
- Áztatási idő 3-5 perc (fedett csészében), utána szűrje le.