

MATCHA SHIZOUKA JAPAN GREEN TEA BIO - 30g
Honshu szigetén, a Csendes-óceán közelében van egy prefektúra, amely a japán zöld tea teljes negyven százalékát állítja elő. És a Matchát is. Kitűnő Matchát! A Shizuoka teakertekben, a szőnyegek árnyékában minden évben finom, zamatos, mélyzöld levelek hajtanak ki. Finom folyamattal a mezőgazdasági termelők olyan Machát hoznak létre, amely Európában győzedelmeskedik. Nagyon umami.
Összetétel
Zöld tea Matcha Japan Premium Organic 100%A tea főzete és íze
Ennek a szerves japán Matcha teának az íze egy kicsit más, mint a többi Matcha tea íze. Ha még nem ismeri az ötödik ízt, amelynek a neve umami, most lehetősége van rá, hogy megismerje. Ezt a különleges japán elnevezés, amely a glutaminsav, és annak a sóinak a keverékére utal először 2000-ben használták. Az umamit húsokban, halakban, érett paradicsomokban, vagy sajtokban is észlelheti. Emellett a különleges tulajdonsága mellett a Matcha Shizuokát kellemes édes íz jellemzi, amely soká megmarad a szájpadon. Matcha élénkzöld színű, ha jól felhabarjuk, a felszínén tökéletes habréteg keletkezik.
A tea eredete
Az organikus Matcha eredetét a Shizuoka prefektúra teakertjeiben kell keresni. Shizuoka Honshu szigetén található, a tea állítólag 1241-től tartozik a prefektúrához, amikor a magokat egy kínai szerzetes elhozta a szigetre. Shizuokát az enyhe éghajlata, a vízminősége, és a kikötők közelség nagyban segített abban, hogy a prefektúra egyike lett a világ legnagyobb zöld tea gyártóinak. A kertek általában a szent Fuji hegy lábánál találhatók. Amellett, hogy a prefektúrában zöld teát termesztenek, a helyi gazdálkodók narancsot, a japán tormát (wasabi), epret, dinnyét, és virágokat is termesztenek. A mezőgazdasági termelők, akik jártasak a Matcha termelésében, a teacserjéket a betakarításuk előtt árnyékolják. 3-4 héttel a tealevelek betakarítása előtt szőnyegekkel, vagy leplekkel árnyékolják a cserjéket, azért, hogy a Matcha jó minőségű legyen. Ez növeli a klorofill, és az aminosavak termelését a levelekben. A legfinomabb tealeveleket kézzel takarítják be. Nem tekercselik őket, nagyon óvatosan szárítják, és végül eltávolítják a tealevelek ereit és a szárait. Az így előállított anyagot Tencsának (Tencha) nevezik. A hagyományos eljárás szerint a Tenchát gránit kövek között zúzzák nagyon finom porrá. Az eredménye a Matcha, amelyet zacskókba, és eredeti dobozokba csomagolnak. Ennek célja, hogy a lehető leg frissebb maradjon a tea.
Nem szabad elfelejtenünk, hogy Japán Matcha Shizuoka a BIO tanúsítványt kapott. A teafákat az ökológiai gazdálkodási rendszer keretében termesztették, és még a Matcha gyártásakor sem került ipari szennyeződés a teába. A Cha-no-yu szertartás, amely a Matcha-hoz tartozik, magában foglalja a teapor forró vízben történő felhabarása egy speciális bambusz seprű segítségével. A teát nem kell átszűrni.
Tea elkészítése
|
|
|
Használati útmutató
- Készítsen forró vizet, amely elérte a forráspontot és lehűtött 75 ° C-ra.
- Adjon fél teáskanál Matcha teát egy tálhoz vagy pohárhoz, és öntse le az előkészített forró vizzel (körülbelül 1dcl)
- Használjon teapamacsot vagy elektromos tejhab verőt a Matcha keveréséhez és felveréséhez.
- A ritka felvert hab besűrűsödik egy idő után.

























Tanácsra van szüksége?

2. 4.
A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

BAMBUSZ KANÁL MATCHA TEÁRA - CHASHAKU

TEAKEVERŐ ECSET MATCHA TEÁRA - CHASEN

Tea hőmérő fa tokban
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

EARLY GREY LEMON - fekete tea

MÁGIKUS GYÖMBÉR CITROMMAL - zöld tea
