06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

LÁNDZSÁS ÚTIFŰ ( Plantago lanceolata ) - gyógynövény

Kód: 1401

Az útifű számos népszerű nevet nyert. Kígyófű, lúdnyelvűfű, gyíkfű, vagy útilapu így hívják ezt az évelőt, hosszú, erezett levelekkel,amelyek rozettákban nőnek. Fontos nyálka-poliszacharidokat, kovasavat, citromsavat, enzimeket, C-vitamint, cinket és kumarinot tartalmaz. Ennek köszönhetően előnyös a köhögésre, gyógyítja és irritálja a bőr irritációját és a belső szerveket.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
3 144 Ft /250 g 1 258 Ft /100 g
Szállítjuk kedd, 2024. 02. 27.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
EU
Íz
Íz:
Friss, Gyógynövény
Gyerekek számára
Gyerekek számára:
1 éves kortól

Összetétel

Utifű levelei 100%

Öntet és a gyógynövény íze

Kellemesen mentolos ízű öntet egy fűszeres és friss rét illatába csomagolva.

A gyógynövény eredete

Első pillantásra nem veszi észre, és a réten is valószínűleg észrevétlen marad. De csak annyit kell tudnia, kivel van megtiszteltetése, és másképp fog ránézni.

Lándzsás útifű,latinul Plantago lanceolataegy évelő növény, általában 30 centiméterre nő. Különösen erezett hosszú levelei vannak, amelyek a talajhoz közel rozettet képeznek. Az apró virágok füzért alkotnak, fehér vagy barna színűek.

Megtalálható legelőkön és az utak mentén. A növény olyan napsütéses helyeket részesíti előnyben, ahol nem áll fenn a talaj vízbejutásának veszélye. Azonban nagyon ellenálló és igénytelen. Ez az oka annak, hogy Európából és Ázsiából, ahol eredetileg előfordult, szinte az egész világon elterjedt, beleértve a távoli szigeteket, mint Madagaszkár vagy Új-Zéland. Mivel a gyógyszeriparban nagyon népszerű, manapság még gyakorlatilag is termesztik.

Noha eredetileg elsősorban szarvasmarhák és madarak takarmányozására használták, az ókorban felfedezték mágikus erejét egészségünkre. Az útifű nem hiányozhatott egyetlen füves asszony zsebéből sem. Gazdag nyálkaanyagokban, amelyek előnyösek a légutak számára. Ezen kívül tartalmaz C-vitamint, káliumot, cinket és más fontos nyomelemeket.

Valószínűleg mindenki hallott valaha az útifű szirupról. A szárított gyógynövény levelei azonban könnyen elkészíthetők ízletes öntetté. Még a kisgyermekek is elfogadható adagokban ihatják. Nagyon biztonságos növény, ismert mellékhatások nélkül, de a várandós és szoptató nőknek előzetesen meg kell beszélniük orvosukkal.

Hatásai - teák

Útifű
Hatásai - mályva virág

Gyógynövények csomagolásának bemutatása

Kiváló minőségű alumínium csomagolás, amely lehetővé teszi a visszazárást nyitás után. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a gyógynövények jellegét. A gyógynövények mindig hermetikusan lezártak a csomagolásban, hogy ellenálljanak a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak. Erre a három dologra rendkívül érzékenyek a gyógynövények, és nagy hatással van a gyógynövény és az infúzió végső minőségére.

Tea elkészítése

Hőmérséklet 100 °C Elkészítési idő 10-15 perc Mennyiség 2 teáskanál 250 ml

Használati útmutató

1.Öntse le az útifűt 100 ° C vízzel 2 teáskanál 250 ml arányában.
2.Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
3.Áztatási idő 10-15 perc utána szűrje le.

Íz és tónus:
Intenzitás
Fanyarság
Tein mennyisége
Minőség
Többszöri leöntés

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manutea.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


CSALÁN LEVELEK - gyógynövény
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

CSALÁN LEVELEK - gyógynövény

A legtöbbünket bántja. Kivéve azokat, akik felfedezték az erejét. A csalán majdnem mindenhol nő. Kertekben, utak mentén, réten valamint erdőben. Talán azért, hogy állandóan emlékeztessen, hogy milyen egészséges. Akinek van, az nem gondol rá. Akinek hiányzik, másra nem gondol. Köszönjük az erdőknek a betegségek elleni harcban a nyugodtságunkért. Igyunk a hosszú életedre! Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
4 047 Ft /250 g 1 619 Ft /100 g
Szállítjuk kedd, 2024. 02. 27.

HÁRSFAVIRÁG
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

HÁRSFAVIRÁG

A szlávok fenséges szimbóluma, mámorító illatú fa, amely alatt a családok generációi üldögélnek. A hárs az európai kultúra része. Ugyanúgy, mint a nyári zümmögés a koronájában, csodálatra méltó a virágainak hatása rengeteg panaszra. A hársvirág tea a természetgyógyászatban világos válasz láz ellen, hurutoknál valamint a szív és érrendszeri panaszoknál. És az íze is kitűnő! Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
8 779 Ft /250 g 3 512 Ft /100 g
Szállítjuk kedd, 2024. 02. 27.

ÖKÖRFARKKÓRÓ VIRÁG (Verbascum densiflorum) - gyógynövény
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

ÖKÖRFARKKÓRÓ VIRÁG (Verbascum densiflorum) - gyógynövény

A feltűnő sárga ökörfarkkóró a virágoskertek üdvözlő díszítésre. Az otthoni gyógyszertárunkban is helyet kell kapniuk. Az egyik legrégebbi gyógyszer a földönkívüli hatású gyógynövényként ismert. Az igazság továbbra is fennáll, hogy aki köhög, fáj az izmai, reumás, vagy aggódik a nem gyógyuló sebek miatt, az ökörfarkkóró után nyúl. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
6 455 Ft /250 g 2 582 Ft /100 g
Szállítjuk kedd, 2024. 02. 27.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozással»