

KUMAMOTO SOYO SENCHA PREMIUM BIO
A tavasz hívogatása, a frissesség és a végtelen béke megtestesülése. Ez egy prémium sencha, tele umami ízzel, amely tökéletes összhangban nőtt fel az érintetlen természettel a monumentális Aso vulkán felügyelete alatt. Vitathatatlan példa arra, hogy a japán teamesterek valóban ismerik mesterségüket, ráadásul még tovább tudják vinni azt.
Összetétel
100%A tea infúziója és íze
Gyönyörű játék, világos zöld tónusok, arany árnyalatokkal. Telt és gazdag ízében nagyon kellemes édesség nyilvánul meg egy jellegzetes umami vonallal, fanyar befejezés nélkül.
A tea eredete
A Kumamoto prefektúra Kyushu-sziget szívében található. Manapság nehéz lenne megtalálni a térképeken a Soyo területét, az 1980-as években más kisebb falvakkal együtt beolvadt Yamato újonnan alakult városába. De a tea termesztésének hagyománya azonban megmaradt. Nem csoda, hiszen a helyi táj ideális feltételeket biztosít hozzá.
A fenséges Aso vulkán, amely egész Japán legnagyobb vulkánja, hatalmas ásványkincsekkel gazdagította a vidéket. A gyakori hőmérséklet-változások, a köd és a Kikuchi folyó kristálytiszta forrása, valamint a termékeny talaj az oka annak, hogy mindenféle kémiai beavatkozás nélkül is ilyen intenzív ízű, prémium minőségű senchát lehet készíteni.
A teakertek, amelyekben ez a sencha nő, 179 hektáros területen terül el, 300–500 m tengerszint feletti magasságban. A pára itt szinte napirend, amely a levelek igazán mélyzöld színét okozza. A szüret tavasz elején történik, ami az íz és az aroma intenzív frissességében tükröződik. A teát hagyományosan gőzöléssel dolgozzák fel, és végső formája a kis tűkhöz hasonlít.
A japán teamesterek nagy hangsúlyt fektetnek az úgynevezett "arany cseppre". Úgy vélik, hogy a csészébe eső infúzió utolsó cseppjében a tea minden ereje és az umami varázslatos ereje el van rejtve. Ez bizonyítja a termelők végtelen erőfeszítéseit és egyúttal az őszinte munkáért járó jutalmat. Élvezze tehát a Kumamoto Soyo Sencha Premium BIO-t egészen az aranycseppig, és hagyja hogy intenzitása elvarázsolja.
Tea csomagolásának bemutatása
Egy erős alumínium tok, cipzárral, amely lehetővé teszi az ismétlődő zárást nyitáskor. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva, ezáltal ellenáll a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak. E három dologra a tea nagyon hajlamos, és nagy hatással van az ital minőségére.
Tea elkészítése
|
|
|
Használati útmutató
Öntse le a zöld teát 1 teáskanál 1,5-2 dl vízhez. Teáskannában történő teakészítéshez adjon hozzá 1 teáskanállal többet.
Öntsünk bele 70 °C-os vizet. A magasabb hőmérsékletű vízzel való felöntés rosszabb ízű és illatú teát eredményezhet.
Áztatási idő 2-3 perc (fedett csésze), majd szűrjük le.

























Tanácsra van szüksége?

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

JAPAN MIYAZAKI GYOKURO BIO

JAPAN SENCHA SATSUMA BIO - zöld tea
