

KUMAMOTO KIKUCHI SENCHA BIO
Tökéletes példa a kör bezárására. A Kikuchi folyó vize a legjobbat adta a sencha tealeveleinek, amelyek most átadják gazdagságukat a teáskannában lévő víznek. A japán mesterek által az érintetlen természet közepén készített finom zöld tea tele van umami erővel, és csodálatos felfrissülést nyújt testnek és léleknek.
Összetétel
100%A tea infúziója és íze
A világoszöld infúziót aranyszínű reflexek szövik át. Kerek, intenzív íze tele van édes jegyekkel, a tipikus fanyarság nélkül, hosszan tartó umami-érintéssel.
A tea eredete
Japán legdélebbi szigetének, Kjúsúnak a közepén fekszik Kumamoto prefektúra. A tisztasága és gazdag ásványi anyag tartalma miatt nagyra becsült Kikuchi folyó folyik keresztül rajta. A közelben található a legmagasabb aktív vulkán, az Aso is, amely viszont fontos tápanyagokkal látja el a talajt. Ez csak néhány oka annak, hogy az itt termesztett zöld teák a prémium minőség és az aroma és az íz tökéletes harmóniájának szimbólumai, és organikusan, azaz vegyszeres kezelés nélkül termeszthetők.
Magát a teát a Kikuchi-völgyben termesztik, amely egész Japánban ismert az azonos nevű folyó által szabdalt gyönyörű tájról és az őszi lombok lélegzetelállító színjátékáról, amely turisták ezreit vonzza az év ezen időszakában. De nem csak erre büszkék a helyi lakosok. Az exkluzív zöld teák termelésében gyorsan a kilencedik helyre emelkedtek az országban.
Ezért amikor tavasszal a tealevelek betakarítására kerül sor, az az egész régió számára nagy ünnep. A szüret természetesen teljes egészében kézzel történik, és az ezt követő gőzölés és a vékony, dús zöld tűvé göngyölés a teakészítés iránti tisztelettel és szeretettel történik. Az eredmény egy friss illatú és ízű tea, füves felhangok nélkül.
A sencha valószínűleg a legnépszerűbb zöld tea. Japánban hagyományosan főleg étkezés után isszák, hogy serkentse az emésztést és felébressze az elmét, amelyet a teli gyomor elaltathat. De bármikor megkóstolhat egy csésze finom Kumamoto Kikuchu Sencha BIO-t, amikor csak egy jó adag energiára vágyik, amelyet édes mámorba csomagolnak, és amelynek grandiózus befejezése rendkívüli umami ízvilággal rendelkezik.
Tea csomagolásának bemutatása
Egy erős alumínium tok, cipzárral, amely lehetővé teszi az ismétlődő zárást nyitáskor. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva, ezáltal ellenáll a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak. E három dologra a tea nagyon hajlamos, és nagy hatással van az ital minőségére.
Tea elkészítése
|
|
|
Használati útmutató
A zöld teát 1 teáskanál1,5-2 dl vízzel adagoljuk.
Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
Öntse le 70 °C-os vizzel. A magasabb hőmérsékletű vízzel való felöntés rosszabb ízű és illatú teát eredményezhet.
Áztatási idő 2-3 perc (fedett csésze), majd szűrje le.

























Tanácsra van szüksége?

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

JAPAN BANCHA PREMIUM - zöld tea

HONEYBUSH BIO
