06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

Közönséges cickafark(Achillea millefolium)

Kód: 1360

Hogy néz ki, biztosan tudja.De tudja – e miben tud segíteni? A főzete a fehér vagy rózsaszínes cickafark virágoknak előnyös külsőleg és belsőleg is. Gyógyítja, erősíti, ellazítja és tisztítja. Nem véletlen, hogy ez az egyik leggyakrabban használt gyógynövény. Fogadott rá a mitikus Achilles is. Éppen ezért a latin neve a cickafarknak Achillea.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
2 101 Ft /250 g 841 Ft /100 g
Szállítjuk szerdáig, 2022. 1. 26
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Csehország
Íz
Íz:
Kesernyés, Kissé fanyar
Gyerekek számára
Gyerekek számára:
Nem

Összetétel

Cickafark 100%,

A gyógynövény infúziója és íze

A cickafark főzete világos színű és fanyar keserű ízű.

A gyógynövények eredete

A nem feltűnő gyógynövényt, amelyet könnyen észre sem vesz vagy rosszabb, gyomnak tekint. Emberemlékezet óta csak dicsérik. A kis ötszírmú virágok gyönyörű, gazdag koronát alkotnak, többnyire fehér, rózsaszín vagy vöröses színű. Megtalálhatja őket májustól augusztusig, és az illata emlékeztethetnek a krizantémokra. A cickafark természetes környezete eredetileg az északi félteke Amerikából Európába Ázsiába. Fokozatosan elterjedt a terület többi részéhez és alkalmazkodott a különböző helyekhez. Nem csak réteken és erdőkön, hanem hegyeken, parton vagy sivatagban is megtalálható.

A 80 cm-ig növekvő növény, amelynek karcsú szára váltakozva levelekkel van, hasonlít a létrához, amely egy gerendával és lépcsőzetes oldallal rendelkezik. A legtöbb név azonban a vérzés leállítására való képességére utal.

Akár a mitikus Achilles-ban említett latin név, akár a trójai háborúban felszakadt harcosok sebe, vagy a kézművesek sebesülése (angolul, a cickafarkot szintén asztalos fűnek nevezik). A szegény bors népi nevét is megtalálhatja. A fűszeres, kezdetben édes ízű, enyhén keserű a végén leveleit a 17. század óta használják az ételekhez. A myrica és limonium kombinációjával sört főztek. A virágokból ezután nagyon népszerű teát főztek. Az öntet hozzáadható fürdőhöz, ahol előnyös a bőre, és felfrissíti az elmét. Ha cickafark nő a kertben, akkor joggal büszkélkedhet - jó minőségű talaja van káros anyagok nélkül. Még a Madár Birodalom képviselői is élvezik ezt a gyógynövényt fészkeik építéséhez. Védelmet nyújt a paraziták és más kártevők ellen.

A cickafark nem használható hosszabb ideig, az ajánlottnál nagyobb adagokkal fejfájást okozhat. A cickafark nem alkalmas kisgyermekek, szoptató és terhes nők számára.

Hatásai - teák

Cickafark
Hatásai - Cickafark

Gyógynövények csomagolásának bemutatása

Kiváló minőségű alumínium csomagolás, amely lehetővé teszi a visszazárást nyitás után. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a gyógynövények jellegét. A gyógynövények mindig hermetikusan lezártak a csomagolásban, hogy ellenálljanak a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak. Erre a három dologra rendkívül érzékenyek a gyógynövények, és nagy hatással van a gyógynövény és az infúzió végső minőségére.

Tea elkészítése

Hőmérséklet 100 °C Elkészítési idő 10-15 perc Mennyiség 1 - 2 teáskanál 250 ml vízhez

Használati útmutató

1. Öntse le a gyógynövényt 100 ° C-os forró vízzel 1 teáskanál 250 ml arányban.

2. Teáskannába való készítéskor adjon  1 teáskanállal többet hozzá.

3. Áztatási  idő 15 perc (fedett csészében), utána szűrje le.

Íz és tónus:
Fanyarság
Tein mennyisége
Minőség
Többszöri leöntés

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manutea.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


PALÁSTFŰ SZÁR (Alchemilla vulgaris) - gyógynövény
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

PALÁSTFŰ SZÁR (Alchemilla vulgaris) - gyógynövény

Az alchemillát ismeri? Lehet, hogy kiskorában már hallotta, hogy mindenhol nő és a nagymama is gyűjtötte és szárította. Lehet, hogy ragasztotta az iskolai növénygyűjteménybe... Így vagy úgy a palástfű megérdemli, hogy megemlítsük. A híres gyógynövényecske segít az emésztési panaszoknál és más egyéb gondoknál is. A gyógyfüves asszonyok sebek és ekcémák gyógyítására ajánlották. Mindig sikerrel. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
3 942 Ft /250 g 1 577 Ft /100 g
Szállítjuk szerdáig, 2022. 1. 26

ORVOSI KÖRÖMVIRÁG ( Calendula officinalis ) - gyógynövény
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

ORVOSI KÖRÖMVIRÁG ( Calendula officinalis ) - gyógynövény

A körömvirágot, ismeri szinte minden kertész. Az egynyári sárgás-narancssárga virágot termesztik, mint díszítő és hasznos gyógynövényt. A virágait az ókori szakácsok használták, mint a sáfrány helyettesítőjét. A gyógynövényesek a virágokból származó teát ajánlják különösen a menstruációs problémákra nők számára, de szintén alkalmas a gyulladás, különböző eredetű és nehezen gyógyuló sebek gyógyítására. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
4 580 Ft /250 g 1 832 Ft /100 g
Szállítjuk szerdáig, 2022. 1. 26

 MEZEI ZSURLÓ SZÁR ( Equisetum arvense ) - gyógynövény
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

MEZEI ZSURLÓ SZÁR ( Equisetum arvense ) - gyógynövény

A mezei zsurlónak olyan sok felhasználása van, hogy nem fér bele néhány sorba. A népi gyógyítók azt állítják, hogy minden nap egy csésze mezei zsurlót el kell fogyasztani.Azért ,hogy ne gyötörjön a reuma, görcsök, vérzés, gyulladás vagy düh. Az ősi gyógynövényekből, teát,borogatást, áztató fürdőt készíthet. Ez az egyik   legnépszerűbb gyógynövény. Megérdemli a figyelmet! Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
2 159 Ft /250 g 864 Ft /100 g
Szállítjuk szerdáig, 2022. 1. 26
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »