

PALÁSTFŰ SZÁR (Alchemilla vulgaris) - gyógynövény
Az alchemillát ismeri? Lehet, hogy kiskorában már hallotta, hogy mindenhol nő és a nagymama is gyűjtötte és szárította. Lehet, hogy ragasztotta az iskolai növénygyűjteménybe... Így vagy úgy a palástfű megérdemli, hogy megemlítsük. A híres gyógynövényecske segít az emésztési panaszoknál és más egyéb gondoknál is. A gyógyfüves asszonyok sebek és ekcémák gyógyítására ajánlották. Mindig sikerrel.
Összetétel
Palástfű 100%A gyógynövény főzete és íze
Ahogy azt már megszokhattuk a legtöbb gyógynövényből készült főzetnél, ennek a gyógynövénynek a főzete is világossárga, sárgásnarancssárga színű. A palástfű illata nagyon kellemes, decensen gyógynövényes. A forró vízzel történő leforralása után szinte eltűnik. A főzete keserű, de mégis kellemesnek mondható.
A gyógynövény eredete
A palástfűre (Alchemilla vulgaris) nedves erdők szélén, réteken, legelőkön, utak, és patakok mentén találhat rá. Egész Európában, Észak-Ázsiában, és Észak-Amerikában is elterjedt gyógynövény. Találkozhatunk vele a Kaukázusban, Himalájában, és Grönland északi részén is. A lenyűgöző, évelő növénynek hosszú szára van, amelyből a kocsányos levelek nőnek. Úgy nézek ki, mint a kis legyezők. A palástfű sárgászölden virágzik májustól szeptemberig. A növényt évente háromszor is betakaríthatják, miután elvirágzott érdemes a növény leveleit is betakarítani. A gyógynövény szárítását árnyékban kell végezni, maximum 30 ° C-os hőmérsékleten. A palástfüvet vékony rétegekbe osztják el, mindezt azért teszik, hogy a gyógynövénynek ne legyen állott szaga, mivel erre nagyon hajlamos.
Gyógynövények csomagolásának bemutatása
Kiváló minőségű alumínium csomagolás, amely lehetővé teszi a visszazárást nyitás után. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a gyógynövények jellegét. A gyógynövények mindig hermetikusan lezártak a csomagolásban, hogy ellenálljanak a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak. Erre a három dologra rendkívül érzékenyek a gyógynövények, és nagy hatással van a gyógynövény és az infúzió végső minőségére.
Tea elkészítése
|
|
|
Használati útmutató
- Öntse le az palástfüvet 100 °C hőmérsékletű forró vízzel 1-2 teáskanál 1,5 dl arányában.
- Teáskannába való készítéskor adjon 1-2 teáskanállal többet hozzá.
- Áztatási idő 10 perc(fedett csészében), utána szűrje le.

























Tanácsra van szüksége?

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Papír tea filter M - csészékbe és teáskannákba

Teaszűrő permanent nagyság M

Állandó teaszűrő L nagyságban

Papír filter S - bögrébe

Szűrő gyógynövényekre gömbölyű ø 62mm
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

CSALÁN LEVELEK - gyógynövény

KAMILLA VIRÁG (Matricaria chamomilla)
