06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

Közönséges vasfű (Verbena officinalis)

Kód: 1378

A régi feljegyzések szerinta a vasfűnek védenie kellett a puska golyóktól. A modern kutatások szerint a magnézium, a tanninok és a speciális alkaloidok nagyszerű választást jelentenek a megfázás, a stressz  a máj és a vesék problémái szempontjából. A varázslat minden alkalommal  máshol látható. Mindenesetre  jó ötlet, a vasfűből beraktározni.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
2 592 Ft /250 g 1 037 Ft /100 g
Szállítjuk szerdáig, 2023. 09. 27.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
EU
Íz
Íz:
Citrom, enyhén citromos
Gyerekek számára
Gyerekek számára:
Nem

Összetétel

Vasfű 100%

A gyógynövény eredete

Szent növény, lakatfű, vagy kakascímer. A közönséges vasfűnek számtalan elnevezése van. Minden egyes helyen ahova eljutott ennek a kivételes gyógynövénynek a hírneve, és maga a gyógynövény is, a füvesasszonyok, és a gyógyítók másképp nevezték el.  A Verbena officinalis- azaz a vasfű egy 50 centiméter magas növény, amely apró rózsaszín virágokkal díszeleg. Napos helyeken nő, ahol megfelelő mennyiségű folyadékhoz tud jutni. Leginkább az alföldön találhat rá a növényre, ahol tápanyagban gazdag a föld. A vasfüvet eredetileg a Földközi-tenger, Nyugat-Afrika, és az Ázsia azon részei közötti hatalmas területen lelhették fel, ahol elérte a Himaláját. Fokozatosan Ázsia, Európa, és Afrika más részein is elterjedt a növény. De, napjainkban már megtalálható az észak-amerikai kontinensen, és Ausztráliában is.

A növény az ősi időkben a mágikus rituálék fontos részét alkotta. Az ókori Róma papjai vasfűvel porolták le Jupiter Isten oltárát, és hitték, hogy a segítségével sikerül a szeretet, és a béke varázsát megteremteni. Az eredeti germánok ennek a gyógynövénynek a gallyát viselték a nyakukban talizmánként, hogy elűzzék maguktól a gonosz erőket, és megismerjék a szeretet erejét.

A legnagyobb hírnevét azonban, az egészségügyi hatásainak köszönheti. Például, az angol neve a vervain a kelta ferfaen szókapcsolatból alakult ki. A szó szabad fordításban "kő eltávolítót" jelent. De ennél sokkal többre képes, elsősorban a fontos alkaloidok, illóolajok, és enzimek magas jelenléte miatt. A vasfű szárában található meg a legtöbb hasznos anyag. A növény szárát nyersen, salátákhoz is adagolhatjuk. De a szára gyakoribb alkalmazása szárított formájában történik, főzeteket készíthet belőle. Bár nem ismertek a mellékhatásai, minden esetre javasoljuk az ésszerű fogyasztását, ugyanúgy, mint más gyógynövény esetében. Hosszú távú fogyasztása esetén kb. két hónap elteltével javasoljuk, hogy tartson szünetet a fogyasztásától.

Hatásai - teák

Vasfű
Hatásai - vasfű

Gyógynövények csomagolásának bemutatása

Kiváló minőségű alumínium csomagolás, amely lehetővé teszi a visszazárást nyitás után. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a gyógynövények jellegét. A gyógynövények mindig hermetikusan lezártak a csomagolásban, hogy ellenálljanak a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak. Erre a három dologra rendkívül érzékenyek a gyógynövények, és nagy hatással van a gyógynövény és az infúzió végső minőségére.

Tea elkészítése

Hőmérséklet 100 °C Elkészítési idő 15 perc Mennyiség 1 teáskanál 250 ml-enként

Használati útmutató

1. Öntse le a gyógynövényt 100 ° C-os forró vízzel 1 teáskanál 250 ml arányban.

2. Teáskannába való készítéskor adjon  1 teáskanállal többet hozzá.

3. Áztatási  idő 15 perc (fedett csészében), utána szűrje le.

Íz és tónus:
Tein mennyisége
Minőség
Többszöri leöntés

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manutea.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


HIBISZKUSZ VIRÁG - karkade
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

HIBISZKUSZ VIRÁG - karkade

Gyönyörű, nagy és piros a hibiszkusz virága, mint ahogy azt már ismeri. De tudta, hogy Ázsiában, Afrikában, Tájföldön és Kelet-Amerikában nagyon kedvelt gyógynövény frissítő italok készítéséhez? Lekvárok, gyümölcslevek készülnek belőle és ételek fűszerezésére is használják... Ugyanis a hibiszkusz virága kellemesen savanyú ízű és ráadásul sok pozitív hatása van az egészségre. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
3 980 Ft /250 g 1 592 Ft /100 g
Szállítjuk szerdáig, 2023. 09. 27.

TULSI (szent bazsalikom) - gyógynövény
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

TULSI (szent bazsalikom) - gyógynövény

Az ajurvéda a kevésbé feltűnő gyógynövényt "királynőnek" nevezi. A botanikusok szent bazsalikomnak hívják, hindu nyelven a neve "legjobb növényt" jelent. A Tulsi már 5000 éve elismerten hatékony több tíz betegségre. És ha azt gondolja, hogy nincs jó íze, akkor nagyot téved. Édes, frissítő, kissé fahéjas. A tulsi mindent tud, amire csak szüksége van. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
4 314 Ft /250 g 1 726 Ft /100 g
Szállítjuk szerdáig, 2023. 09. 27.

KAMILLA VIRÁG (Matricaria chamomilla)
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

KAMILLA VIRÁG (Matricaria chamomilla)

Szerény gyógynövény, amelyet bárhol romok között is megtalál, nagy erőt rejteget magában. Ismerik a nagyanyáink, füvesasszonyok, de a gyógyszeripar is. A kamilla illatos virágait több száz éve használják teakészítéshez, borogatásként, öblögetéshez vagy kenőcsökbe. A kamilla illatát elsősorban a kisgyermekek anyukái képzelik el. De mindenki ismeri, aki már volt megfázva vagy emésztési rendellenességgel küzdött. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
5 736 Ft /250 g 2 294 Ft /100 g
Szállítjuk szerdáig, 2023. 09. 27.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »