06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

Közönséges vasfű (Verbena officinalis)

Kód: 1378

A régi feljegyzések szerinta a vasfűnek védenie kellett a puska golyóktól. A modern kutatások szerint a magnézium, a tanninok és a speciális alkaloidok nagyszerű választást jelentenek a megfázás, a stressz  a máj és a vesék problémái szempontjából. A varázslat minden alkalommal  máshol látható. Mindenesetre  jó ötlet, a vasfűből beraktározni.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
2 575 Ft /250 g 1 030 Ft /100 g
Szállítjuk péntekig, 2023. 03. 31.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
EU
Íz
Íz:
Citrom, enyhén citromos
Gyerekek számára
Gyerekek számára:
Nem

Összetétel

Vasfű 100%

A gyógynövény eredete

Szent növény, lakatfű, vagy kakascímer. A közönséges vasfűnek számtalan elnevezése van. Minden egyes helyen ahova eljutott ennek a kivételes gyógynövénynek a hírneve, és maga a gyógynövény is, a füvesasszonyok, és a gyógyítók másképp nevezték el.  A Verbena officinalis- azaz a vasfű egy 50 centiméter magas növény, amely apró rózsaszín virágokkal díszeleg. Napos helyeken nő, ahol megfelelő mennyiségű folyadékhoz tud jutni. Leginkább az alföldön találhat rá a növényre, ahol tápanyagban gazdag a föld. A vasfüvet eredetileg a Földközi-tenger, Nyugat-Afrika, és az Ázsia azon részei közötti hatalmas területen lelhették fel, ahol elérte a Himaláját. Fokozatosan Ázsia, Európa, és Afrika más részein is elterjedt a növény. De, napjainkban már megtalálható az észak-amerikai kontinensen, és Ausztráliában is.

A növény az ősi időkben a mágikus rituálék fontos részét alkotta. Az ókori Róma papjai vasfűvel porolták le Jupiter Isten oltárát, és hitték, hogy a segítségével sikerül a szeretet, és a béke varázsát megteremteni. Az eredeti germánok ennek a gyógynövénynek a gallyát viselték a nyakukban talizmánként, hogy elűzzék maguktól a gonosz erőket, és megismerjék a szeretet erejét.

A legnagyobb hírnevét azonban, az egészségügyi hatásainak köszönheti. Például, az angol neve a vervain a kelta ferfaen szókapcsolatból alakult ki. A szó szabad fordításban "kő eltávolítót" jelent. De ennél sokkal többre képes, elsősorban a fontos alkaloidok, illóolajok, és enzimek magas jelenléte miatt. A vasfű szárában található meg a legtöbb hasznos anyag. A növény szárát nyersen, salátákhoz is adagolhatjuk. De a szára gyakoribb alkalmazása szárított formájában történik, főzeteket készíthet belőle. Bár nem ismertek a mellékhatásai, minden esetre javasoljuk az ésszerű fogyasztását, ugyanúgy, mint más gyógynövény esetében. Hosszú távú fogyasztása esetén kb. két hónap elteltével javasoljuk, hogy tartson szünetet a fogyasztásától.

Hatásai - teák

Vasfű
Hatásai - vasfű

Gyógynövények csomagolásának bemutatása

Kiváló minőségű alumínium csomagolás, amely lehetővé teszi a visszazárást nyitás után. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a gyógynövények jellegét. A gyógynövények mindig hermetikusan lezártak a csomagolásban, hogy ellenálljanak a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak. Erre a három dologra rendkívül érzékenyek a gyógynövények, és nagy hatással van a gyógynövény és az infúzió végső minőségére.

Tea elkészítése

Hőmérséklet 100 °C Elkészítési idő 15 perc Mennyiség 1 teáskanál 250 ml-enként

Használati útmutató

1. Öntse le a gyógynövényt 100 ° C-os forró vízzel 1 teáskanál 250 ml arányban.

2. Teáskannába való készítéskor adjon  1 teáskanállal többet hozzá.

3. Áztatási  idő 15 perc (fedett csészében), utána szűrje le.

Íz és tónus:
Tein mennyisége
Minőség
Többszöri leöntés

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manutea.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


TULSI (szent bazsalikom) - gyógynövény
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

TULSI (szent bazsalikom) - gyógynövény

Az ajurvéda a kevésbé feltűnő gyógynövényt "királynőnek" nevezi. A botanikusok szent bazsalikomnak hívják, hindu nyelven a neve "legjobb növényt" jelent. A Tulsi már 5000 éve elismerten hatékony több tíz betegségre. És ha azt gondolja, hogy nincs jó íze, akkor nagyot téved. Édes, frissítő, kissé fahéjas. A tulsi mindent tud, amire csak szüksége van. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
4 197 Ft /250 g 1 679 Ft /100 g
Szállítjuk péntekig, 2023. 03. 31.

ZSÁLYA LEVELEK (Salvia officinalis) - gyógynövény
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

ZSÁLYA LEVELEK (Salvia officinalis) - gyógynövény

A neve latin eredetű, de a képességét a természet adta. Salvare gyógyítást jelent és a zsálya ezt nagyon tudja. Már a középkortól alkalmazták has fájdalmaknál, bél panaszoknál, légúti megbetegedéseknél, alvási zavaroknál, stressz során és nagymértékű izzadásnál. A segítségét időről időre mindenki elfogadja. Mikor volt utoljára nagyon erős náthája, vagy túlette magát jó vacsorával? Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
2 776 Ft /250 g 1 110 Ft /100 g
Szállítjuk péntekig, 2023. 03. 31.

BODORRÓZSA (Cistus incanus)
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

BODORRÓZSA (Cistus incanus)

Ha kiadja a parancsot "Harcra fel a fertőzések ellen", ne felejtsen a közelébe bodorrózsát tartani. Barát jó és rossz időkben, segít a baktériumok, penész ellen és megállítja a vírusok terjedését is. A kevésbé feltűnő nővény szárított levelei négyszer nagyobb erővel rendelkeznek, mint a zöld tea, vörösbor vagy a citrom. Legalábbis, ami az antioxidánsok tartalmát és hatását illeti. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
2 793 Ft /250 g 1 117 Ft /100 g
Szállítjuk péntekig, 2023. 03. 31.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »