

Kenya Oolong Embu County
A kenyai tea más. Az Oolong különösen. Ízét likőrszerűnek, nagyon gazdagnak és testesnek írják le. A Kenya Oolong Embu County esetében ezt a jellegzetességet ki kell egészítenünk a maláta és a diófélék jegyeivel. Ez az egyik legjobb kenyai oolong, amit kapni lehet. Mézes aromája rendkívül vonzó, és biztos lehet benne, hogy az első korty után többet akar majd.
Összetétel
Kenya Oolong Embu County 100%A tea infúziója és íze
Kenya Oolong Embu County infúziója világos borostyán színű. Illata mézre emlékeztet, ízében pedig maláta és diófélék érződnek.
Az oolongok félig erjesztett teák, és kevesebb koffeint tartalmaznak, mint a fekete teák, így egész napos fogyasztásra alkalmasak. Ez a különleges oolong akár ötször is kiönthető egymás után. Minden alkalommal egy kicsit más ízű és aromájú italt kap.
A tea eredete
Ami a teát illeti, Kenya a világ egyik legnagyobb termelője. Az első teanövények a 20. század elején jelentek meg Kenyában, és két évtizeddel később az ország már a világpiacokon kereskedett teával. Ma a tea a fő exportnövény, amelyből Kenya a legtöbb devizabevételét szerzi. A legtöbb feldolgozó a fekete, zöld, sárga és fehér teákra összpontosít, általában törve. Más afrikai termelőktől eltérően azonban néhány kenyai termelő kivételesen jó minőségű egész levelű teát is szállít. Kenya Oolong Embu County egy példa erre.
Sajátos tulajdonságait elsősorban annak a helynek köszönheti, ahol felnőtt. A mélyvörös kenyai talaj ásványi anyagokban gazdag, a nagy tengerszint feletti magasság miatt a teanövénynek rengeteg ideje van lassan növekedni, és jelentős mennyiségű antioxidánst termel a levelekben. A teanövényeknek is jót tesznek a hosszú napsütéses napok.
A teafák termesztése (a kávéfákhoz, a makadámiához és a kukoricához hasonlóan) alapvető fontosságú az Embu régióban. A teaültetvények főként a Kenyai-hegy lejtőin helyezkednek el, körülbelül 1 500-1 800 m magasságban. Körülöttük esőerdő található, amely nemcsak árnyékot, hanem nedvességet és tápanyagot is biztosít. Ezért nincs szükség növényvédő szerek használatára a termesztésükhöz.
A Kenya Tea Development Agency (KTDA) felügyeli a tea termesztését, betakarítását és forgalmazását, 66 feldolgozóüzemmel és több mint félmillió gazdával. Körülbelül 100 000 hektár földet művelnek. A KTDA-tagok évente a kenyai tea több mint 60 százalékát termelik, a fennmaradó rész a nagyvállalatokhoz kerül.
A Kenya Oolong Embu County egyike a kézműves teáknak, ami azt jelenti, hogy a munkások fokozatosan, ciklusonként szedték, ügyelve a fiatal levelek és rügyek kiválasztására. A hagyományos eljárás során a teát a napon hervasztják, amely során a tea részben elveszíti a nedvességet. A levelek nedvességtartalma elengedhetetlen ahhoz, hogy a tea polifenoljai oxidálódjanak. A következő lépés az, hogy a teát kosarakba rázzák, és a tenyerükkel enyhén összenyomják. Ezután a teát szétszórják és felmelegítik. Ez megállítja az oxidációs folyamatokat. Ezt követi a kívánt formára hengerlés és lassú melegítés alacsony hőmérsékleten. Végül a munkások eltávolítják a nem megfelelő leveleket, a többit pedig gondosan becsomagolják.
Tea csomagolásának bemutatása
Egy erős alumínium tok, cipzárral, amely lehetővé teszi az ismétlődő zárást nyitáskor. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva, ezáltal ellenáll a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak. E három dologra a tea nagyon hajlamos, és nagy hatással van az ital minőségére.
Tea elkészítése
|
|
|
Használati útmutató
1. Öntse le az Oolong-t 80-90 °C hőmérségletű vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányában.
2. Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
3. Áztatási idő 5 perc (fedett csészében), utána szűrje le.

























Tanácsra van szüksége?

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

OOLONG TIE KUAN YIN, Kegyelem vas istennője

HUANG DA CHA - sárga tea
