06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

Kenya Oolong Embu County

Kód: 1763
Értékelés: jó, 1 vélemény

A kenyai tea más. Az Oolong különösen. Ízét likőrszerűnek, nagyon gazdagnak és testesnek írják le. A Kenya Oolong Embu County esetében ezt a jellegzetességet ki kell egészítenünk a maláta és a diófélék jegyeivel. Ez az egyik legjobb kenyai oolong, amit kapni lehet. Mézes aromája rendkívül vonzó, és biztos lehet benne, hogy az első korty után többet akar majd.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
5 903 Ft /250 g 2 361 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk kedd, 2024. 04. 23.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Kenya
Vidék
Vidék:
Embu County
Íz
Íz:
enyhén malátás, Mogyorós felhang
Gyerekek számára
Gyerekek számára:
12 éves kortól
Szüret
Szüret:
Utolsó betakarítás
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1500 - 1800 m

Összetétel

Kenya Oolong Embu County 100%

A tea infúziója és íze

Kenya Oolong Embu County infúziója világos borostyán színű. Illata mézre emlékeztet, ízében pedig maláta és diófélék érződnek.

Az oolongok félig erjesztett teák, és kevesebb koffeint tartalmaznak, mint a fekete teák, így egész napos fogyasztásra alkalmasak. Ez a különleges oolong akár ötször is kiönthető egymás után. Minden alkalommal egy kicsit más ízű és aromájú italt kap.

A tea eredete

Ami a teát illeti, Kenya a világ egyik legnagyobb termelője. Az első teanövények a 20. század elején jelentek meg Kenyában, és két évtizeddel később az ország már a világpiacokon kereskedett teával. Ma a tea a fő exportnövény, amelyből Kenya a legtöbb devizabevételét szerzi. A legtöbb feldolgozó a fekete, zöld, sárga és fehér teákra összpontosít, általában törve. Más afrikai termelőktől eltérően azonban néhány kenyai termelő kivételesen jó minőségű egész levelű teát is szállít. Kenya Oolong Embu County egy példa erre.

Sajátos tulajdonságait elsősorban annak a helynek köszönheti, ahol felnőtt. A mélyvörös kenyai talaj ásványi anyagokban gazdag, a nagy tengerszint feletti magasság miatt a teanövénynek rengeteg ideje van lassan növekedni, és jelentős mennyiségű antioxidánst termel a levelekben. A teanövényeknek is jót tesznek a hosszú napsütéses napok.

A teafák termesztése (a kávéfákhoz, a makadámiához és a kukoricához hasonlóan) alapvető fontosságú az Embu régióban. A teaültetvények főként a Kenyai-hegy lejtőin helyezkednek el, körülbelül 1 500-1 800 m magasságban. Körülöttük esőerdő található, amely nemcsak árnyékot, hanem nedvességet és tápanyagot is biztosít. Ezért nincs szükség növényvédő szerek használatára a termesztésükhöz.

A Kenya Tea Development Agency (KTDA) felügyeli a tea termesztését, betakarítását és forgalmazását, 66 feldolgozóüzemmel és több mint félmillió gazdával. Körülbelül 100 000 hektár földet művelnek. A KTDA-tagok évente a kenyai tea több mint 60 százalékát termelik, a fennmaradó rész a nagyvállalatokhoz kerül.

A Kenya Oolong Embu County egyike a kézműves teáknak, ami azt jelenti, hogy a munkások fokozatosan, ciklusonként szedték, ügyelve a fiatal levelek és rügyek kiválasztására. A hagyományos eljárás során a teát a napon hervasztják, amely során a tea részben elveszíti a nedvességet. A levelek nedvességtartalma elengedhetetlen ahhoz, hogy a tea polifenoljai oxidálódjanak. A következő lépés az, hogy a teát kosarakba rázzák, és a tenyerükkel enyhén összenyomják. Ezután a teát szétszórják és felmelegítik. Ez megállítja az oxidációs folyamatokat. Ezt követi a kívánt formára hengerlés és lassú melegítés alacsony hőmérsékleten. Végül a munkások eltávolítják a nem megfelelő leveleket, a többit pedig gondosan becsomagolják.

Hatásai - teák

Oolong
Hatásai - oolong

Tea csomagolásának bemutatása 

A teák kiváló minőségű alumínium tasakba vannak csomagolva, felnyitás utáni visszazárható. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva a csomagolásban, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak. E három dologra a tea rendkívül érzékeny, és nagy hatással van az ital végső minőségére.

Tea elkészítése

Hőmérséklet 80-90 °C Elkészítési idő 5 perc Mennyiség 1 teáskanál 1,5-2 dl vízhez

Használati útmutató

  1. Öntse le az Oolong-t 80-90 °C hőmérségletű vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányában.
  2. Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
  3. Áztatási idő 5 perc (fedett csészében), utána szűrje le.
Íz és tónus:
Intenzitás
Fanyarság
Tein mennyisége
Minőség
Többszöri leöntés

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manutea.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

6. 4.

Értékelés:
Sodrott hosszúkás levelek (40-50 mm), markáns fűszeres, enyhén édeskés, egzotikus illat. Kevéssé intenzív, de kellemes, enyhén pörkölt oolong-os íz. Jó inni, bár nem elég erőteljes a főzet aromája.
Válasz: Kedves Csaba, köszönjük a véleményét próbáljon meg nagyobb mennyiséget tenni a főzetbe,ha erőteljes ízt szeretne.

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


15% KEDVEZMÉNY
ROOIBOS
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

ROOIBOS

Hírek a vad Rooibos mesés ízéről és a lenyűgöző egészségügyi hatásairól az egész világban terjednek. A dél afrikai Cederbergből vándorolt Amerikába, Ázsiába valamint Európába. A kevésbé feltűnő növény kis területen ad italt, ami nem igazi tea, de a népszerűségéhez kilométeres lépésekkel közeledik. Kóstolja meg - megnyerő és szerény varázsának nem fog tudni ellenállni! Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
4 092 Ft /250 g 3 478 Ft /250 g 1 391 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk kedd, 2024. 04. 23.

OOLONG TIE KUAN YIN, Kegyelem vas istennője
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

OOLONG TIE KUAN YIN, Kegyelem vas istennője

Az Oolong legmagasabb minősége a legdrágábbak közé is tartozik. A kínai Fujian vas istennőjét a tapasztalt teaszakértők keresik a kivételes ízéért és az aromás tulajdonságaiért. A Gong Fu Chan metódussal ajánlatos elkészíteni. Akkor adja ki magából a legjobbat - gazdag jellem, hosszú utóíz és maximális nemesség. Ezt most Ön is átélheti. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
6 371 Ft /250 g 2 548 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk kedd, 2024. 04. 23.

OOLONG SMOOTH
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

OOLONG SMOOTH

Ha már valami félnek a kínálatunkban kell, hogy szerepeljen, akkor az a félig fermentált tea. De semmi más. A minősége száz százalékos, az íze ugyanúgy... És az aromája? Az egyenesen pompás. Ha még nem próbálta az ún, piros teát, akkor az Oolong smooth lesz az igazi, amivel kezdhet. Elvarázsolja a lágy föld ízével és az egyedi illatú fa aromájával. Élvezheti egész nap. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
7 508 Ft /250 g 3 003 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk kedd, 2024. 04. 23.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozással»