JÁZMINOS LONG ZHU - zöld tea
A zöld teák Jázminos királynője a legmagasabb minőségben! Pompás és sok költő tollát ihlető tea a klasszikusok közé tartozik, amely senkinek sem okoz csalódást. Nagy figyelemmel gondoskodnak az apró, szeretetteljes illatú fehér jázmin virágos teagyöngyökről. A kínai farmerek agilis ujjai betanult mozgásokkal lágyan csomagolják és utána közéjük friss jázmin rügyeket helyeznek. A tea úgy szívja be az aromájukat, mint a gomba...
Összetétel
Zöld tea Long Zhu JázminInfúzió és tea íz
A mámorító illat a csodálatos vizuális élmény és a nagyszerű frissítő íz - ezek a Jazminos Long Zhu fő előnyei. Ezek közé tartozik természetesen az egészségügyi előnyök - olvashat róluk az alábbiakban. A jázmin infúziója aranysárga színű, az illata gyönyörű és bódító. Az íze kellemes friss, enyhén füstös, édes, virágos utóíz. Hosszú, kellemes érzést hagy maga után. Javasoljuk a Jazminos Long Zhu-t üveg, vagy a legjobb ha előmelegített, kancsóba önti. Élvezze a kellemes megjelenését a kibontakozó tea gyöngyöknek, a felszínre emelkednek, majd lassan lebeg az aljára. Ahol megnyílik és felszabadítja egyedi aromáját és ízét. Ezt a teát akár ötször is le lehet önteni.
A tea eredete
A Jazminos Long Zhu megtalálható a piacon ezeken a neveken Xiao Longzhou, Dragon Pearls, Jasmine Pearls vagy Jasmine Pekoe Pearls. Mindig magas színvonalú zöld tea kell, hogy legyen a kínai Fujian tartományból, amelyet a jázmin virágok hagyományos módszerével állítanak elő „Illatosítják” " a bimbós jázmin virágokat. De nem mindig ez a helyzet - egyes termelők megpróbálják elkészíteni ezt a finom teát, mielőtt a jázmin elkezd virágozni. Céljuk az éhes piac táplálása, de a mesterségesen ízesített teák minősége nem megdöbbentő. A hagyományos és igazán jó Jazminos Long Zhu nagy gonddal és türelemmel készül. A tea leveleit kora tavasszal (március és április) kézzel gyűjtik a kínai teacserjéről. A rügyeket és az első két levelet szedik le. Hervadás után röviden pörkölik, majd minden egyes rügyet két levélbe külön csomagolják.
Ez 5-6 milliméteres zöld gyöngyöt eredményez. Mindegyiket hűvös helyen tárolják várva, hogy a virágok virágozzanak. Általában három hónapig pihennek, mert a jázmin Kínában júliusban virágzik. A ki nem nyílt rügyeket reggel gyűjtik tea gyöngyökbe szállítják, és éjszaka, amikor a virágok nyílnak, és a legillatosabbak, az elkészített Long Zhu-ban tárolják őket. Reggel a jázmint el távolítják, és újabb friss virágokkal tele rakják esténként, és az eljárást hatszor megismételik. Amikor a Tea Mester úgy dönt, hogy az aromatizálás befejeződött, minden golyót külön csomagolnak papírba és lassan száradnak.
Tea csomagolásának bemutatása
A teák kiváló minőségű alumínium tasakba vannak csomagolva, felnyitás utáni visszazárható. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva a csomagolásban, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak. E három dologra a tea rendkívül érzékeny, és nagy hatással van az ital végső minőségére.
Tea elkészítése
70-80 °C | 3 perc | 1 teáskanál 1,5-2 dl vízhez |
Használati útmutató
- A zöld teát öntse le 70-80 °C-os vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányban.
- Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
- Áztatási idő 3 perc (fedett csészében), utána szűrje le.
- A zöld teát felöntheti akár háromszor is.
Tanácsra van szüksége?
3. 8.
12. 27.
10. 8.