JAPAN SENCHA JEIDO WITH MATCHA - zöld tea
Mindent egybevetve, egyedi tea! A kiváló minőségű japán Sencha Jeido leveleit első osztályú Matcha-val porították, a legritkább teafajtával, amelyet a népszerű ital rituális elkészítéséhez használnak. Kényeztesse magát egy pillanatra a teával, amely ösztönzi az éles ítélő képességet. Japán Sencha Jeido Matcha-val kombinálja a jót a hasznossal.
Összetétel
Zöld tea Japan SENCHA JEIDO, Zöld tea Japan MATCHA 2%A tea főzete és íze
A Japan Sencha Jeido tea Matchával már a kinézetével is elvarázsolja. A leöntése után a tea gyönyörű zöld színt ad, amely a Matchára oly jellemző. Egy csésze ebből a teából magához vonzza a fogyasztóit a természetes, füves illatával is. Az ízében kellemes édességet és a finom fanyarságot észlelhet.
A tea eredete
Mindkét tea, amelyek olyan mesésen kiegészítik egymást Japánból származnak. Shizuoka tartományból származnak, amely teatermesztése világhírű. A Honshu déli partján fekvő ültetvényeket befolyásolja a nedves szubtrópusi klíma, de a téli gazdag havazás sem meglepő ezen a területen. A kínai teacserjék termesztésének (Camellia sinensis) régi hagyománya van ebben a tartományban. Ennek az ideje egész 1241-be nyúlik vissza, amikor Shoichi Kukushi szerzetes visszatért Kínából és elhozta magával a teafák vetőmagjait. A teakertek a szent Fuji-hegy lábánál húzódnak, a tea nemzeti kincsek számít Shizuoka tartományában. A Sencha Jeido kitűnő Senchi fajta tea, gondosan feldolgozott tealevelekkel. A zöld tealeveleket meggőzölik forró levegővel.
Ez a folyamat megakadályozza az enzimek oxidációját. Ezután a tealevelek hengerlése, szárítása és minőségük szerinti rendezése következik. A Sencha Jeido Seconda Matcha gyártásának a második szakaszában a teát beporozzák jó minőségű Matchával. Ezeket a legjobb minőségű tealeveleket, meggőzölik, szárítják, és apró darabokra vágják. Az utolsó lépés a Matcha előállításában a lassú őrlése gránitkövek között. Ez rendkívül kényes és hosszú folyamat. A nagyon finom Matcha port, a klasszikus japán teaszertartáshoz alkalmazzák.
Hatásai - teák
Tea csomagolásának bemutatása
A teák kiváló minőségű alumínium tasakba vannak csomagolva, felnyitás utáni visszazárható. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva a csomagolásban, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak. E három dologra a tea rendkívül érzékeny, és nagy hatással van az ital végső minőségére.
Tea elkészítése
70-80 °C | 3 perc | 1 teáskanál 1,5-2 dl vízhez |
Használati útmutató
- A zöld teát öntse le 70-80 °C-os vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányban.
- Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
- Áztatási idő 2-3 perc (fedett csészében), utána szűrje le.