

JAPAN ORIGINAL CEREMONY PREMIUM MATCHA BIO - 30 g
Szertartásos minőség, egyedülálló élmény, száz százalék Japán. Hasonló tulajdonságokat más teáknál nem talál. Egyedi és korlátozott mennyiségben kapható a több századon át ugyanúgy előállított Matcha, amely kivételes élményeket nyújthat a teázása során. A piacon Hikari név alatt is megtalálhatja, ami ragyogást jelent. Ez az exkluzív tea a zöld színével és lágy ízével valójában ragyog a többi tea között.
Összetétel
Zöld tea Japan MATCHA 100%A tea főzete és íze
A Japan Original Premium Matcha a legkiválóbb minőségű tealevélből készül. Ez természetesen tükröződik az egyedi ízében is. Finom, kissé fanyar, és csodálatosan édes. Kortyolgatása után a szájban elterjed a tea lágysága, amely hosszabb ideig megmarad a szájpadon. Az ital jellegzetes, világoszöld színű. Ha megfelelően habarják fel, az ital sűrű habot képez.
A tea eredete
Bár a Matchát tipikusan japán ceremoniális teának tekintik, az igazság az, hogy akik a zúzott tealeveleket elsőként használták fel az italuk elkészítéséhez kínaiak voltak. Erről az első írásos megemlékezések a 7. századra nyúlnak vissza. Japánba a Matcha állítólag egészen csak a 12. században került el. Európában a 20. század óta ismert.
A Matcha ugyanúgy készül, mint Gyokuro, tehát a kínai teacserjékről (Camellia sinensis) takarítják be tavasszal a tealeveleket. A betakarításuk előtt a teacserjéket néhány hétig szőnyegekkel árnyékolják. Ez több klorofill, és aminosav termelést eredményez. Természetesen a legfinomabb tealeveleket kézzel takarítják be, nem tekercselik őket, nagyon óvatosan gőzölik, majd szárítják, és végül eltávolítják a tealevelek ereit és a szárait. Az így előállított anyagot Tencsának (Tencha) nevezik. A 800 éves elkészítési rituálénak köszönhető, hogy a Matcha pornak ilyen élénkzöld a színe. A Tenchát malomkövek között zúzzák nagyon finom porrá. A 30 grammos csomagoláshoz egy órán keresztül kell ezt a folyamatot végezni.
Japan Original Premium Matcha megfelel a legszigorúbb szerves eredetű normáknak, így viselheti a BIO elnevezést. A Honshu Aichi prefektúrájában készült. A terület a Keleti-tenger partja mentén helyezkedik el, és egyértelműen a hegyvidék, és az alföld részévé válik. Az Aichi gazdag kultúrával és a természet szépségével, valamint a virágzó iparral rendelkezik. A turisták az ősi fesztiváljaiért, a szentélyek látogatása céljából, és a nemzeti parkjáért látogatják.
Ami Matcha ivását illeti, hagyományosan a Cha-no-yu szertartás keretében mutatjuk be. Szükségünk lesz egy bambuszból készült habaróra - chasen, egy széles tálra – chawan, és egy bambusz kanálra, amellyel adagolni fogja a gyönyörű színű Matcha port. A ceremónia számos szabállyal, és pontos eljárással jár. Az alapja az, hogy a Matchát meleg vízben lassú körkörös mozdulatokkal kezdjük el keverni, amelyeket fokozatosan az edény gyors rázása vesz át, amíg habos nem lesz a tea.
Tea elkészítése
|
|
|
Használati útmutató
- Készítsen forró vizet, amely elérte a forráspontot és lehűtött 75 ° C-ra.
- Adjon fél teáskanál Matcha teát egy tálhoz vagy pohárhoz, és öntse le az előkészített forró vizzel (körülbelül 1dcl)
- Használjon teapamacsot vagy elektromos tejhab verőt a Matcha keveréséhez és felveréséhez.
- A ritka felvert hab besűrűsödik egy idő után.

























Tanácsra van szüksége?

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

BAMBUSZ KANÁL MATCHA TEÁRA - CHASHAKU

TEAKEVERŐ ECSET MATCHA TEÁRA - CHASEN

Tea hőmérő fa tokban
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

EPRES KRÉM - gyümölcs tea

GYENGÉD MÁLNA - gyümölcs tea
