JAPAN KAGOSHIMA KABUSECHA BIO – zöld tea
A Nap és az árnyék játéka. Olyan teák, amelyeket a szedés előtt néhány napig kabusé szőnyeggel védtek, hogy minél több édes és finom vajas jegyet gyűjtsenek a leveleikben. A japán tea szerelmesei tudják, hogy a teanövények termesztése során a fény és a szürkület használatának finom különbségei jelentik a különbséget a végső ital élvezeti értékében. A japán Kabusecha Premium BIO zöld tea ennek ékes példája.
Összetétel
JAPAN KAGOSHIMA KABUSECHA BIO Zöld tea 100%A tea infúziója és íze
Ha forró vizet önt a Japan Kabusecha Premium BIO-ra, egy sárgától aranysárgáig változó színű, harmonikus aromájú és rendkívül elegáns ízű italt kap. Kellemesen édes és könnyű, nincs kifejezett fanyarsága. Mégis friss. Ha jól elkészítjük, az ötödik umami íz ritka jegyeit érhetjük el.
A tea eredete
A Kirishima-hegy egy vulkanikus eredetű hegy Kagosima prefektúrában. Legmagasabb csúcsa, a Karakunidake (1700 m tengerszint feletti magasságban), ami annyit jelent, mint "Korea-Peak", mert megfelelő körülmények között innen egészen a Koreai-félszigetig lehet látni. A vulkánnak köszönhetően a talaj ásványi anyagokban gazdag, és összetétele jelentősen hozzájárul az itt termesztett teák egyedi ízéhez.
A Japan Kabusecha Premium BIO dombos vidéken, ásványi anyagokban gazdag vulkanikus talajon, gyakran ködbe burkolózó ültetvényeken, vad természet által körülvéve termett. A gazdák a kínai teafákat (Camellia sinensis) biogazdálkodási rendszerben gondozták, így nem használtak iparilag előállított műtrágyát vagy termékeket a cserjék kártevők elleni védelmére. Ez a tea mindenképpen megérdemli a bio címkét.
Japán Kagoshima régiójában a teát évente négyszer szüretelik, ha az időjárási körülmények engedik. A betakarítás előtt azonban az ültetvényeket legalább 20 napig speciális kabusé-hálóval árnyékolják. Ez lehetővé teszi, hogy a levelek több klorofillt termeljenek, ami a tea kellemes édességében tükröződik. A munkások a leszedett tealeveleket több órán át közvetlen napfényben hagyják fonnyadni, mielőtt többször és rövid ideig gőzölnék őket. Ez megállítja az enzimek oxidációját, amely a tea barnulását, valamint az aroma és az íz megváltozását okozná. Az így feldolgozott termés ezután a szárítóhelyiségekbe kerül, ahol hosszú ideig és alacsony hőmérsékleten szárítják, hogy megszabaduljanak a felesleges nedvességtől. Végül a teát válogatni és csomagolni kell.
A múlt század végén a Kagoshima prefektúra kormánya jelentős erőfeszítéseket tett az exportált tea minőségének javítása érdekében. A Tea Experiment Station és a Tea Grows Association munkájának köszönhetően a Kagoshima teák ma már az igazán exkluzívak közé tartoznak. Hozzá kell azonban tenni, hogy a legtöbb japán zöldtea-termesztő a 60-as éveiben jár, és egyre kevesebb az olyan ember, aki a teafarmokon szeretne dolgozni. Reméljük, hogy a jövő nemzedéke átveszi az ősök örökségét, és ugyanolyan szenvedélyes érzelmekkel vezeti majd a teakerteket.
Tea csomagolásának bemutatása
A teák kiváló minőségű alumínium tasakba vannak csomagolva, felnyitás utáni visszazárható. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva a csomagolásban, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak. E három dologra a tea rendkívül érzékeny, és nagy hatással van az ital végső minőségére.
Tea elkészítése
70 °C | 2-3 perc | 1 teáskanál 1,5-2 dl vízhez |
Használati útmutató
Tegyen 1 teáskanál Kabusecha-t 1,5-2 dl vízhez. Teáskannában történő teakészítéshez adjon hozzá még 1 teáskanálnyit.
Öntsön 70 °C-os vizet a Kabusechára. A magasabb hőmérsékletű vízzel való felöntés a tea rosszabb ízét és aromáját eredményezheti.
Áztassa 2-3 percig (lefedett csészében), majd szűrje le.
A Kabusecha 3 alkalommal lehet felönteni.