06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

JAPAN KAGOSHIMA KABUSECHA BIO – zöld tea

Kód: 1472

Crema és a kávé íze


A hondurasi SHG BIO koffeinmentes kávébabok nem tagadják meg eredetüket. A hondurasi termést karamell, csokoládé és bogyós gyümölcsök jellemzik. Mindez megtalálható benne. A kellemes édességet szépen kiegészíti a friss piros ribizli. Az összetett ízt a közepes pörkölés fokozza. A crema sima, könnyű és kompakt.

A kávé eredete

Hondurasban több mint 100 000 család termeszt kávéfákat, amelyeknek körülbelül háromnegyede 2 hektárnál kisebb területen gazdálkodik. Az ültetvényeket általában 1 500 méter körüli magasságban telepítik. Ez a helyzet a koffeinmentes hondurasi SHG BIO (ahol az SHG a Strictly High Grown rövidítése) esetében is, amely az ország nyugati részén található Copan régióból származik. Amellett, hogy a minőségi kávé egyik fő termelőjeként ismeri, talán a régészeti lelőhelyről is tud, amely a maja civilizáció egyik legnagyobb városa.

Ezt a kávét a Cooperativa Cafetalera Capucas Limitada termelői termesztik és állítják elő, egy olyan szervezet, amely a termelők támogatásának, oktatásának és a turizmus (különösen az ökoturizmus) fejlesztésének szenteli magát. A szövetkezet éttermet és több üvegházat is üzemeltet, valamint méhészettel is foglalkozik. Fő célja, hogy lehetővé tegye tagjai számára a gazdasági növekedést és a függetlenséget. Ez azt is lehetővé teszi, hogy egyes farmok a bio minősített kávé termesztésére összpontosítsanak. A biokávé előállítása nagyobb kihívást jelent és költségesebb, mivel az ipari permetszerek és műtrágyák nélkül a kávéfák terméshozama és kártevőkkel szembeni ellenálló képessége alacsonyabb.

Talán még mindig kíváncsi vagy, hogy a kávébabok hogyan lettek koffeinmentesítve. Ezt a Swiss Water Proces végeztük. Ez egy tanúsított eljárás, amelynek során a kávét forró vízbe merítik, és a kivont koffeint aktívszénszűrőkben fogják fel. A szűrés cirkuláris és több órát vesz igénybe. Mivel a koffeinmolekulák viszonylag nagyok, a szűrőkben maradnak, míg az aromamolekulák és más anyagok, amelyek hozzájárulnak a kávé egyedi ízéhez és aromájához, áthaladnak a szűrőkön és visszakerülnek a kávébabokba. A svájci koffeinmentesítési módszer legnagyobb előnye, hogy egyáltalán nem használ kémiai oldószereket, és a folyamat során felhasznált vizet öntözésként visszajuttatja a kávénövényekhez.


Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
35 217 Ft /250 g 14 087 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk péntekig, 2023. 03. 31.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Japán
Vidék
Vidék:
Kagosima
Íz
Íz:
Friss, Umami
Gyerekek számára
Gyerekek számára:
12 éves kortól
Szüret
Szüret:
Utolsó betakarítás
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
500m
BIO
BIO:
Igen

Összetétel

JAPAN KAGOSHIMA KABUSECHA BIO Zöld tea 100%

A tea infúziója és íze

Ha forró vizet önt a Japan Kabusecha Premium BIO-ra, egy sárgától aranysárgáig változó színű, harmonikus aromájú és rendkívül elegáns ízű italt kap. Kellemesen édes és könnyű, nincs kifejezett fanyarsága. Mégis friss. Ha jól elkészítjük, az ötödik umami íz ritka jegyeit érhetjük el.

A tea eredete

A Kirishima-hegy egy vulkanikus eredetű hegy Kagosima prefektúrában. Legmagasabb csúcsa, a Karakunidake (1700 m tengerszint feletti magasságban), ami annyit jelent, mint "Korea-Peak", mert megfelelő körülmények között innen egészen a Koreai-félszigetig lehet látni. A vulkánnak köszönhetően a talaj ásványi anyagokban gazdag, és összetétele jelentősen hozzájárul az itt termesztett teák egyedi ízéhez.

A Japan Kabusecha Premium BIO dombos vidéken, ásványi anyagokban gazdag vulkanikus talajon, gyakran ködbe burkolózó ültetvényeken, vad természet által körülvéve termett. A gazdák a kínai teafákat (Camellia sinensis) biogazdálkodási rendszerben gondozták, így nem használtak iparilag előállított műtrágyát vagy termékeket a cserjék kártevők elleni védelmére. Ez a tea mindenképpen megérdemli a bio címkét.

Japán Kagoshima régiójában a teát évente négyszer szüretelik, ha az időjárási körülmények engedik. A betakarítás előtt azonban az ültetvényeket legalább 20 napig speciális kabusé-hálóval árnyékolják. Ez lehetővé teszi, hogy a levelek több klorofillt termeljenek, ami a tea kellemes édességében tükröződik. A munkások a leszedett tealeveleket több órán át közvetlen napfényben hagyják fonnyadni, mielőtt többször és rövid ideig gőzölnék őket. Ez megállítja az enzimek oxidációját, amely a tea barnulását, valamint az aroma és az íz megváltozását okozná. Az így feldolgozott termés ezután a szárítóhelyiségekbe kerül, ahol hosszú ideig és alacsony hőmérsékleten szárítják, hogy megszabaduljanak a felesleges nedvességtől. Végül a teát válogatni és csomagolni kell.

A múlt század végén a Kagoshima prefektúra kormánya jelentős erőfeszítéseket tett az exportált tea minőségének javítása érdekében. A Tea Experiment Station és a Tea Grows Association munkájának köszönhetően a Kagoshima teák ma már az igazán exkluzívak közé tartoznak. Hozzá kell azonban tenni, hogy a legtöbb japán zöldtea-termesztő a 60-as éveiben jár, és egyre kevesebb az olyan ember, aki a teafarmokon szeretne dolgozni. Reméljük, hogy a jövő nemzedéke átveszi az ősök örökségét, és ugyanolyan szenvedélyes érzelmekkel vezeti majd a teakerteket.

Hatásai - teák

Zöld tea
Hatásai - zöld tea

Tea csomagolásának bemutatása 

Egy erős alumínium tok, cipzárral, amely lehetővé teszi az ismétlődő zárást nyitáskor. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva, ezáltal ellenáll a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak. E három dologra a tea nagyon hajlamos, és nagy hatással van az ital minőségére.

Tea elkészítése

Hőmérséklet 70 °C Elkészítési idő 2-3 perc Mennyiség 1 teáskanál 1,5-2 dl vízhez

Használati útmutató

Tegyen 1 teáskanál Kabusecha-t 1,5-2 dl vízhez. Teáskannában történő teakészítéshez adjon hozzá még 1 teáskanálnyit.

Öntsön 70 °C-os vizet a Kabusechára. A magasabb hőmérsékletű vízzel való felöntés a tea rosszabb ízét és aromáját eredményezheti.

Áztassa 2-3 percig (lefedett csészében), majd szűrje le.

A Kabusecha 3 alkalommal lehet felönteni.

Íz és tónus:
Intenzitás
Fanyarság
Tein mennyisége
Minőség
Többszöri leöntés

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manutea.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok


Teaszűrő permanent nagyság M
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

Teaszűrő permanent nagyság M

Speciálisan kialakított szűrő állandó anyagból, amely nem továbbítja sem a szagokat sem az ízeket. A kész italtól való még kellemesebb élményért a szűrű alátéttel rendelkezik, amelyet felhasználhat, mint födőt az áztatás alatt, később, mint a használt szűrő alá való alátétet.  Mosogatógépben mosható. Több az áru részleteiben
4 035 Ft ÁFA-val
Szállítjuk péntekig, 2023. 03. 31.

Papír filter S - bögrébe
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

Papír filter S - bögrébe

Semmi sem egyszerűbb, mint teát készíteni papír filter segítségével. A papír filterek extra finom anyagból készülnek, amelyek semmilyen illatokat és ízeket sem nyel el. A csomagolás 100 db tea filtert tartalmaz. Több az áru részleteiben
1 832 Ft ÁFA-val
Szállítjuk péntekig, 2023. 03. 31.

Teáskanna szűrővel - virágos dekorációval
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

Teáskanna szűrővel - virágos dekorációval

Kerámia teáskanna virág motívummal díszítve. Készítsen teát ebben az eredeti teáskannában, az érzékszervei hosszú időre felmelegszenek. Több az áru részleteiben
10 486 Ft ÁFA-val
Szállítjuk péntekig, 2023. 03. 31.

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


JAPAN SENCHA ASANOKA SATSUMASENDAI KAGOSHIMA BIO – zöld tea
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

JAPAN SENCHA ASANOKA SATSUMASENDAI KAGOSHIMA BIO – zöld tea

Azt tudja, hogy milyen illatú a reggel? Most kérjük felejtse el, a kicsit odaégett szalonna, és a kávé illatát. A japánok, a nap ezen korai szakaszát sokkal költőibben érzékelik. Szerintük a reggelek az erdők, és a tengerek homályába vannak beburkolva. Pontosan ezt érzékelheti egy csésze tökéletes, és csábító Sencha asanoka tea elfogyasztása után, melynek a neve szabad fordításban annyit jelent, hogy a reggel aromája. A bio minőségű, prémium zöld tea ritkaságnak számít az… Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
38 779 Ft /250 g 15 512 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk péntekig, 2023. 03. 31.

JAPAN GYOKURO SHINCHA KIWAMI BIO - zöld tea
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

JAPAN GYOKURO SHINCHA KIWAMI BIO - zöld tea

A felkelő nap országa újabb értékes kincseit kínálja a világnak, amely sok japán zöld teát kedvelőt elcsábít. Az egyedülálló és valóban rendkívüli Gyokuro Shincha Kiwami összhangban állt a természettel és felesleges emberi beavatkozás nélkül. Ennek eredményeként rendkívüli és intenzív ízt tud nyújtani, aminek olyan könnyű engedni. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
52 525 Ft /250 g 21 010 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk péntekig, 2023. 03. 31.

Japan Kabuse Sencha Asamushi BIO - zöld tea
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

Japan Kabuse Sencha Asamushi BIO - zöld tea

Ez valami különleges! Ez a ritka japán tea édességgel, finomsággal és a mogyoró félék enyhe nyomával a lecsengésben fog gyönyörködtetni. Az asamushi teák az ültetvényen való nagyon rövid ideig tartó rövid gőzölésnek köszönhetően megőrzik finomságukat és különleges ízüket. Kóstolja meg a Kyushu-szigeti biofarm termését. A tea klasszikusan vagy hidegen is elkészíthető. Minden alkalommal másképp lesz csodálatos. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
36 873 Ft /250 g 14 749 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk péntekig, 2023. 03. 31.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »