JAPAN COOKING MATCHA - 40g
Kóstolta már a Matchasmoothiet? Kókuszos Matchatortát? Matchacsokoládét? Vagy talán a Matchavajat? Még nem? Akkor tudja, hogy az experimentálásra soha nincs késő. Használja ki az egészségre való remek hatásait és az egyedülálló, hagyományos teapor zöld színét. Lepje meg vendégeit speciális menüvel. Az összes elragadó desszert után természetesen szolgálja fel a Matchát mint teát.
Összetétel
Zöld tea Japan MATCHA 100%A tea főzete és íze
Egyesek azt mondják, hogy a Matcha ízét meg kell szokni, mások rögtön megkedvelik. A forró vízben felhabosított zöld por íze meglehetősen egyedi. Először édes, majd enyhén fanyar ízű. A legtöbb esetben, amikor először kóstolják a teát, a kóstolójának egy korty nem elegendő. Minél tovább kóstolgatják, annál hamarabb megjelenik a Matcha varázsa.
A Matchát nem csak italként készíthetjük el. Egyre népszerűbbek a zöld desszertek, a zöld cukormázak, és a zöld krémek. A decens ízének köszönhetően a Matcha különböző élelmiszerekkel kombinálható. Az ételeknek megadja a kívánt frissességet, de nem fedi el az ételek eredeti karakterét.
A tea eredete
A Matcha fogyasztásának a hagyománya a japánoknak tulajdonítható. Viszont a rituálé alapjait Kínában rakták le a 7. században. Japánba a Matcha 500 évvel később érkezett.
Matcha a legfinomabb tealevelekből készül, melyeket a kora reggeli órákban gyűjtenek be, mielőtt még a harmat ellepné a leveleket. Teafákat árnyékolják, így több klorofillt termelnek, és így a levelek íze is édesebb. A betakarításuk természetesen teljesen kézi. Maga a feldolgozása is kényes folyamat, a pontos folyamatát a gazdák nemzedékről nemzedékre adják át, és nagy titokban tartják.
A levelek betakarítása után a leveleket rövid ideig gőzfürdőnek teszik ki, hogy megakadályozzák az erjedésüket, és megőrizzék a buja zöld színüket. Ezt követi a nagyon finom szárításuk hűvös levegővel. Ezután következik a szárak és az erek speciális preparációja. A képződött zöld pelyheket finom teaporrá őrlik. A hagyományos termelésnél kőmalmokat használnak a megőrlésükhöz.
A Matchát finom teaként is fogyaszthatja (forró, vagy hideg vízzel felhabosítva), valamint érdekes ízesítésként (és festékanyagként) különböző desszertek, gyümölcsitalok és süteményekhez is adagolhatja.
A Matchát mindig légmentesen lezárva tarolja, fény és nedvesség hozzáférése nélkül, ideálisan hűtőszekrényben. A Matcha tárolásánál kerülnie kell a gyakori hőmérsékletváltozást.
Tea csomagolásának bemutatása
A teák kiváló minőségű alumínium tasakba vannak csomagolva, felnyitás utáni visszazárható. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva a csomagolásban, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak. E három dologra a tea rendkívül érzékeny, és nagy hatással van az ital végső minőségére.
Tea elkészítése
75 °C | felverni | 0,5 teáskanál / dl |
Használati útmutató
- Készítsen forró vizet, amely elérte a forráspontot és lehűtött 75 ° C-ra.
- Adjon fél teáskanál Matcha teát egy tálhoz vagy pohárhoz, és öntse le az előkészített forró vizzel (körülbelül 1dcl)
- Használjon teapamacsot vagy elektromos tejhab verőt a Matcha keveréséhez és felveréséhez.
- A ritka felvert hab besűrűsödik egy idő után.