Tanácsra van szüksége?
Miért a mi termékünket?
- Ingyenes kiszállítás 9900 Ft felett
- Elégedett ügyfelek
- Kiszállítás általában 48 órán belül
Hatásai - Shiitake
Az anyatermészet patikája már megismertette velünk a gombák számos olyan képviselőjét, amelyek jó közérzetet biztosítanak szervezetünknek. A shiitake-gombáról azonban, amely a legtöbb ázsiai gasztronómiai különlegesség nélkülözhetetlen része, gyakran megfeledkeznek e tekintetben. Ennek a finomságnak a porából készült infúzió azonban igazi áldás az egészségünkre.
Ítélje meg saját maga, hogy mire képes:
- támogatja a szív- és érrendszert,
- növeli az immunitást,
- szabályozza az emésztést és a bélműködést,
- javítja a kognitív funkciókat,
- elősegíti a fogyást,
- energiát biztosít,
- kiegészítésként ajánlott a rákkezelés és a gyógyulás részeként,
- csökkenti a káros koleszterinszintet,
- jótékony hatással van a bőrre és a hajra.
A shiitake vagy Lentinula gomba egy őshonos dél-ázsiai gomba, amely a shii fákon, de gesztenyefákon, eperfákon és tölgyfákon is nő. A kulináris ipar megnövekedett kereslete e csemege iránt Japánban, Kínában és Tajvanon is célzottan termesztik. Bár hazájában már évezredek óta ismert az egészségre gyakorolt jótékony hatásáról, a nyugati világ egészen a közelmúltig csak finom ízek forrásának tekintette.
Ez azonban nagy igazságtalanság a shiitake (lat. Lentinula edodes) esetében, mert rengeteg hasznos és fontos anyagot tartalmaz, amelyekért szervezetünk hálás lehet. Például gazdag D-vitamin-, B2- és B6-vitaminforrás. Tartalmaz továbbá lentinánt és eritadenint, olyan anyagokat, amelyek a sejtkárosodás enyhítéséért és a koleszterin lebontásáért felelősek.
Japánban számos kutatást végeztek, amelyek szintén megerősítették a shiitake antibakteriális és vírusellenes képességeit, valamint a vérszegénység, a gyomorfekély, a cukorbetegség és a savasság kezelésében kifejtett pozitív hatásait. Ezért nem meglepő, hogy ez a gomba végre Ázsián kívül is teret nyer étrend-kiegészítőként.
A shiitake feldolgozásának szárított, majd őrölt formája rendkívül praktikus. A finom porból könnyen készíthető ízletes főzet, amely a csiperkegomba ízét a diófélékkel ötvözi. Nagyon gyakran a port teákhoz vagy kávéhoz is adják, hogy fokozzák kívánatos tulajdonságait. Mindenképpen ajánlott a shiitake-et a zöldséges turmixokhoz adni, és ami az ételeket illeti, ott nem lehet hibázni.