Tanácsra van szüksége?
Miért a mi termékünket?
- Ingyenes kiszállítás 9900 Ft felett
- Elégedett ügyfelek
- Kiszállítás általában 48 órán belül
Hatásai - rebarbara
Az egyike azon kevés zöldségeknek, amelyek megállják a helyüket a desszertek készítésében is. A rebarbarából készült kalács azokban az időkben, amikor a cukor csak a gazdagok privilégiuma volt, olyan volt, mint egy jelenés.
A lédús levélnyelek napjainkban ismét népszerűvé válnak, de ezúttal az egészségügyi előnyei végett, amelyekből párat most be is mutatunk Önöknek:
- Természetes hashajtó
- Támogatja az agy, a szív és a vesék működését
- Erősíti a csontokat
- Hasznos a súlycsökkentésben
- Ajánlott a rákos megbetegedések kezelésére a gyógyulás részeként
- Elnyomja a premenstruációs szindróma kellemetlen megnyilvánulásait
- Javítja a látást
- Táplálja a bőrt, és természetes hajszínezőként is működik
- Előnyös a vérkeringés megfelelő működésénél
De nem olyan egyszerű a rebarbarával, és annak a besorolásával. 1947-ben még tárgyalást is tartottak miatta. Az Egyesült Államokban döntöttek arról, hogy gyümölcs vagy zöldség-e, és bár a világtudomány számára világos volt, hogy zöldség, a bíróság ellenkezőleg döntött, és gyümölcsként azonosította. A kereskedők számára ez a döntés pozitívum volt, mert lehetőségük volt kevesebb adót és vámot fizetni utána. Mindenesetre az egészségünkre gyakorolt előnyeit a kínaiak már több ezer évvel ezelőtt értékelték.
A rebarbara fokozatosan elterjedt, és ma már szinte bárhol felbukkanhat. Ennek eredményeképpen a polcokon alapvetően egész évben megtalálható. Ez a növény legfeljebb két méter magas, és csak a vörös színű szárai fogyaszthatók./p>
A frissítő édes-savanyú íze végett a felhasználása igazán széleskörű. A már említett desszertek mellett a belőle készített kompótok, dzsemek, és szirupok is nagyon népszerűek. Szárított állapotban is megőrzi szaftosságát, gyakran a teakeverékek részeként is rátalálhat a rebarbarára.
A rebarbara esetében mindig szükségesek a levelek hőkezelése, mivel a nyers állapotukban mérgezőek.