Tanácsra van szüksége?
Miért a mi termékünket?
- Ingyenes kiszállítás 9900 Ft felett
- Elégedett ügyfelek
- Kiszállítás általában 48 órán belül
Hatásai - Kecskeruta
Az agrárgazdaság területén a kecskeruta nem jeleskedett, de a népi orvoslásban a középkor óta a középpontban áll. A növény szárított szára csodákra képes.
Győződjön meg róla saját maga:
- növeli a tejtermelést a szoptatási idő alatt
- megtisztítja a szervezetet a káros anyagoktól
- antibakteriális hatású
- szabályozza az emésztést
- csökkenti a vércukorszintet
- vízhajtó hatású
- megakadályozza a koleszterin nem kívánt felhalmozódását
- küzd a gyulladásokkal
A kecskeruta évelő, egy méter magas gyógynövény, amely harang alakú fehér, lila, vagy kék színű virágokkal virágzik. Általában több kecskeruta növekszik egymás mellett, organikus, gazdag talajban gyarapodik.
Eredetileg a kecskeruta, latinul Galega officinalis a Közel-Keleten fordult elő. Ma azonban szinte egész Európában, Észak- és Dél-Amerikában, valamint Ázsia viszonylag nagy területén is megtalálható. Az elterjedésének az igazi oka eredetileg tisztán gazdasági célú volt. Szarvasmarha-takarmányként, továbbá tehenek, juhok, és kecskék tejtermelésének növelése céljából termesztették.
Azonban, meglehetősen hamar rájöttek, hogy a kecskeruta friss levelei olyan káros anyagokat tartalmaznak, amelyek észrevehetetlenül befolyásolják a tej ízét, és akár az állatokra is veszélyes lehet. Szerencsénkre, a hő hatására ezek az anyagok elvesznek, ezért a természetgyógyászatban csak szárított formájában alkalmazzák. Megtartja egészségügyi előnyeit, és még a szoptató anyáknak sem kell attól tartaniuk, hogy az anyatej íze megváltozik. A gyógynövényből készült főzetet ésszerű adagokban, nyolc héten keresztül lehet fogyasztani. Nincsenek ismert mellékhatásai, de cukorbetegek, és hematopoietikus rendellenességben szenvedő személyeknek a fogyasztásával kapcsolatban tanácsot kell kérniük a kezelőorvosuktól.