Tanácsra van szüksége?
Miért a mi termékünket?
- Ingyenes kiszállítás 9900 Ft felett
- Elégedett ügyfelek
- Kiszállítás általában 48 órán belül
Hatásai - narancs
A lenyugvó nap színe, és egy halom C-vitamin. Igen, az egyik legnépszerűbb citrusféléről beszélünk – a narancsról. A narancsnak számtalan fajtáját ismerjük, a közös bennük, hogy lédúsak, ízletesek, és csodálatos hatással bírnak az egészségre.
Győződjön meg róla saját maga:
- A rendszeres fogyasztása jelentősen csökkenti a stroke kockázatát nőknél
- Ajánlott a rák, és a vesebetegség kialakulásának a megelőzésére
- Csökkenti a vérnyomást és a koleszterin szintet
- Ajánlott a fogyasztása a kettes típusú cukorbetegségben szenvedő emberek számára
- Növeli az immunitást, és küzd a vírusfertőzésekkel
- Javítja a látást
- Javítja az emésztést, és megszünteti a székrekedést
- Táplálja a bőrt, elnyomja a korai öregedés idő előtti megnyilvánulásait
- Elősegíti a megfelelő agyi funkciót
Ez a kerek, fényes zöld koronával rendelkező fa, amikor a gyümölcsei beérnek, úgy néz ki, mintha ragyogó lámpásokkal volna borítva. A narancs kissé tévesen trópusi gyümölcsnek van titulálva. igazából, ezek a citruszok a szubtrópusi éghajlatot szeretik, a túlzott trópusi nedvesség nem tesz jót a növénynek. A narancsfa eredete Kínába, és Vietnamba vezethető vissza. Fokozatosan, a kereskedelmi útvonalak bővülésével Dél-Európában is elterjedt, majd idővel az amerikai kontinensen is. A narancsnak több fajtája van. Leggyakrabban édesre, és keserűre osztható, de tovább oszlanak azon kritériumok szerint, hogy a gasztronómiában, kozmetikában, vagy gyógyszeripariban használják e fel.
A narancs felhasználása több mint sokszínű. Az egész gyümölcsöt feldolgozzák, azaz a héját, és a lédús belét is. Mindkettőnek jótékony hatása van az egészségünkre, és a kulináris lehetőségeik kimeríthetetlenek.
A héját leggyakrabban szárítják, ételekhez, vagy a teakeverékekhez adagolják. A narancs húsából préselik a narancslevet, nyersen a saláták, néhány húsétel, de főleg desszertek kedvenc összetevője. A gyümölcs kandírozott, és szárított formában is nagyon népszerű.