Tanácsra van szüksége?
Miért a mi termékünket?
- Ingyenes kiszállítás 9900 Ft felett
- Elégedett ügyfelek
- Kiszállítás általában 48 órán belül
Hatásai - kardamom
El tudná képzelni az indiai konyhát kardamom, vagy elaichi nélkül? Az indiaiak, nepáli, vagy a bhutáni nép, akiknek a kardamom a hazájuk kincse, természetesen nem. És, nemcsak a fűszer íze, hanem a pozitív tulajdonságai végett is annyira szeretik ezt a fűszert.
A kardamomnak sok pozitív hatása van:
- segít leküzdeni a fertőzéseket, és a gyulladásokat
- enyhíti az emésztési problémákkal, és émelygéssel járó tüneteket
- hasznos a szívünk számára, és javítja a vérkeringést
- méregtelenítő hatású
- megelőzésként alkalmazzák a rák lehetséges kialakulása ellen, különös tekintettel a vastagbélrák ellen
- az ayurveda gyógyászat szerint csökkenti a depresszió érzetét, és megnyugtatja az elmét
- hasznos segédanyag az influenza, és a megfázás kezelésében
- fontos szerepet játszik a szájhigiéniájában, beleértve a kellemetlen szájszag eltávolítását is
- természetes izomlazító
- erősíti a hajat, és a körmöket, elnyomja az allergiás bőrkiütések kialakulását
- afrodiziákumként működik
A kardamomnak, amelynek jelenleg a Közép-amerikai Guatemala a legnagyobb termesztője, enyhén fűszeres, citruszos az íze. Ugyanakkor a büszke harmadik helyet foglalja el a világ legdrágább fűszereinek a versenyén - a sáfrány és a vanília után.
Kétféle kardamomot ismerünk. A zöld változata gyakrabban fordul elő, az apró bogyóiban, még apróbb magocskák találhatók, amelyek édesen fűszeresek. A fekete változata a ritkább, a bogyók nagyobbak, az ízük intenzívebb, élesebbek.
A kardamom vasban, és mangánban gazdag, nem csak ételek ízesítésére alkalmas kiválóan, hanem teakeverék részeként is kitűnő.