

GYÜMÖLCS KEVERÉK YUZU-val - gyümölcstea
Ha nem ismeri a yuzut, gyorsan megváltozhet. A citrom és a mandarin keresztezéssel létre jött gyümölcs különösen népszerű a japán konyhában. A Yuzu kicsit olyan ízű, mint a grapefruit, és ha almát, ananászt, narancsot és gyömbért ad hozzá, kap egy teát a forró nyárra és a hideg télre. Egészséges anyagokban gazdag és tényleg nagyon jó.
Összetétel
Alma darabok, Mazsola, Répa darabok, Kandírozott ananász (ananász, cukor), Gyömbér darabok, Cékla, Természetes aroma, Kurkuma, Narancs darabok, Vörös áfonya, Spenót pehely, 1%, Napraforgó virágaiInfúzió és a tea íze
A Yuzu gyümölcstea friss és savanykás ízű, ugyanakkor kellemesen édes. A fűszereknek köszönhetően vonzó, csípős utóízt is kínál Önnek. Az infúzió halványpiros.
A tea eredete
Egy kicsit részletesebb információ a yuzu-gyümölcsről minden bizonnyal hasznos. Különösen akkor, ha Európában ezt a citrusfélét nem ismerjük nagyon jól. Kínától, Japántól és Koreától eltérően, ahol gyakran használják a gasztronómiában. Yuzu (Citrus junos) egy kis cserje vagy fa, tövissel borítva. A botanikusok a Rutaceae családba sorolják, azaz a Rutafélék családba. Ide tartoznak például a citrusfélék, a kumquat, a routu vagy a trmdav. A yuzu gyümölcsének megjelenése hasonló a kis grapefruithoz, sárga vagy zöld színű ráncos felületével és viszonylag száraz, nagyon gazdag pépjével. Önmagában nagyon savas, és gyakran nem használják közvetlen fogyasztásra (a magvak miatt). Ugyanakkor népszerű a japán, kínai vagy koreai konyhában.
A yuzu fa lassan növekszik. Az első betakarítás az ültetés után lesz tíz év multán van. Másrészt viszonylag jól virágzik hideg területeken, ahol az érzékenyebb citrusfélék nem képesek növekedni.
A Yuzut erős aroma és savanyú íz jellemzi. Japánban ez a gyümölcs a téli napfordulóhoz kapcsolódó rituálék része, amikor több gyümölcsöt forró fürdőbe helyeznek, hogy csodálatos illatot bocsássanak ki. A fürdő állítólag véd a megfázástól, melegíti a testet és ellazítja az elmét. Lehetőség van olaj előállítására a héjól, a gyümölcsöt feldolgozzák szószokká, ecetekké, szirupokká és dzsemekké. A Yuzu teák nagyon népszerűek.
A yuzu valószínűleg a 21. század elején vált széles körben ismertté a közvéleményben, amikor az amerikai szakácsok érdeklődését felkeltette, és elkezdték reklámozni recepteikben. Fokozatosan jelenik meg a kozmetikumokban és az orvostudományban is. A Yuzu jelentős mennyiségű C-vitamint tartalmaz, gazdag antioxidánsokban és flavon vegyületekben, a hesperidinben és a naringeninben, számos egészségügyi előnnyel jár.
Tea csomagolásának bemutatása
Egy erős alumínium tok, cipzárral, amely lehetővé teszi az ismétlődő zárást nyitáskor. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva, ezáltal ellenáll a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak. E három dologra a tea nagyon hajlamos, és nagy hatással van az ital minőségére.
Tea elkészítése
|
|
|
Használati útmutató
Öntse le a teát 100 °C vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányában.
Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
Áztatási idő 8-10 perc (fedett csészében), majd szűrje.




















Tanácsra van szüksége?

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

ÉDES ÁLOM TERMÉSZETES - gyümölcs tea

EGYEDÜlÁLLÓ MANGÓ - gyümölcs tea
