

GYÓGYNÖVÉNY KEVERÉK VÁRANDÓS NŐK SZÁMÁRA
Az anyai szeretet olyan, mint egy szökőkút, amelynek forrása soha nem szárad ki. Egy ír írónő szerint világszerte több millió anya írja alá. De az örömteli várakozás ideje fokozott követelményeket támaszt minden nő testével szemben. A gyógyteák enyhíthetik a terhes nők alkalmi kellemetlenségeit, megadhatják nekik a szükséges pihenést, és támogathatják a természetes terhességet.
Összetétel
Méhfű levelek, Rooibos, Csipkebogyó héj, Alma darabokA tea infúziója és íze
A várandós nők gyógynövény keveréke nagyon gyengéd, könnyű és nem irritáló tea. Összetételének köszönhetően igazán kellemes ízű, frissítő, csipetnyi almával és a rooibos édességével. Javasoljuk, hogy langyosan, de mindig frissen elkészítve fogyassza.
A tea eredete
Citromfű, rooibos, csipkebogyó és alma - gyógynövények és gyümölcsök, amelyeket jól ismerünk, de nem mindig értékeljük teljesen. Beszéljünk róluk röviden. Meglephetik eredetével, összetételével vagy használatával.
A citromfű (Melissa officinalis) minden közép -európai ember számára ismert. A citrom illatú évelő növények mind a vadonban - különösen a Földközi -tenger közelében -, mind a kertekben nőnek. Legfeljebb 1,5 méter magasságot ér el, fehéren virágzik, és mivel az árvacsalánfélék családjába sorolják, virágzata fehér vagy enyhén pirosas. A népi gyógyászat számos szép nevet adott a citromfűnek, a herbáriumokban megtalálhatjuk citronella,
citromszagú melissza, méhfű, mézfű, igaz nádrafű, macskaméz, mézelke,medlinka. Ezért nyilvánvaló, hogy bőségesen használják a jövőbeli és jelenlegi anyák. A gyógynövény nyugtató és pihentető illóolajokat, például citrált, citronellát vagy geraniolt tartalmaz, és csersavakban, keserűségben, nyálkában és flavonoidokban is gazdag. Ha régi könyveket böngész, megtanulja, hogy ez szerepet játszik az idegrendszer megfelelő működésének fenntartásában, a kimerültség enyhítésében, az emésztés elősegítésében és a terhességi reggeli rosszullétek enyhítésében.
Ismertessük a rooibost is, a Cape tea növény (Aspalathus linearis) apróra vágott leveleit. Ez egy cserje, amelyet csak Cederbergben, Dél -Afrika egyik tartományában találunk. Mivel csak ott van a természet kellően tiszta, a talaj tápláló és a nedvesség ideális az érzékeny növények fejlődéséhez. A rooibosok, amint azt leggyakrabban látjuk, vörösesbarna színűek, amelyet a tűkre emlékeztető zöld levelek feldolgozása okoz. Vörös teának is nevezik, és nagyon jó édes mézes íze, valamint antioxidáns és ásványi anyag tartalma miatt népszerű. Nekik köszönhetően a rooibosból készült italok segítenek megnyugtatni a pszichét, de az emésztést is, hozzájárulnak az immunrendszer normál működéséhez, amelynek zavarai allergiában és asztmás problémákban is megnyilvánulhatnak.
A rózsák is nagyon közel állnak hozzánk. A csipkebogyó (Fructus cynosbati) gyümölcsei legalább a 11. század óta a népi gyógyászat részét képezik. Magas C -vitamin-, K- vagy B -vitamin tartalmuk is van, rutint és kalciumot is tartalmaznak. Segítenek fenntartani a szervezet védekezőképességét, és ezáltal a szervezet képességét a fertőzések kezelésére, és biztosítják az összes szükséges belső folyamatot, beleértve a vértisztítást, a légzést vagy az emésztést.
És utoljára az alma. Az egyik leggyakoribb gyümölcsfa gyümölcsei csodálatos ízben pompáznak, tucatnyi legendával fonódnak össze, és nagyon szükséges vitaminokat, antioxidánsokat és ásványi anyagokat hoznak az étrendbe. Az almafák (Malus) akár száz évig is élnek, az északi félteke mérsékelt övében fordulnak elő, és virágzáskor öröm csak ránézni. Aki megvárja az almát, elképesztő életerőforrást kap. Hozzájárulnak a jó emésztéshez, és a táplálkozási szakemberek több mint ajánlják fogyasztásukat a várandós kismamáknak.
Tea csomagolásának bemutatása
Egy erős alumínium tok, cipzárral, amely lehetővé teszi az ismétlődő zárást nyitáskor. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva, ezáltal ellenáll a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak. E három dologra a tea nagyon hajlamos, és nagy hatással van az ital minőségére.
Tea elkészítése
|
|
|
Használati útmutató
Öntse le 100 °C-os forró vizzel a gyógyteát, 1 teáskanál 1,5-2 dl arányában.
Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
Áztatási idő 8-10 perc (fedett csészében),majd szűrje le.




















Tanácsra van szüksége?

energia érték: | 4 kJ / 2 kcal |
Zsírok: | 0.1 g |
ebből telített zsírok: | 0.1 g |
Szénhidrátok: | 0.1 g |
ebből cukrok: | 0.1 g |
Fehérjék: | 0.1 g |
Só: | 0.01 g |
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

ÉDES ÁLOM TERMÉSZETES - gyümölcs tea

GYÓGYNÖVÉNY KEVERÉK GYEREKEKNEK - gyógy tea
