

FAHÉJAS SZILVA - gyümölcs tea
Az édes szilvákat már az Antikban szerették. A jó emésztésért fogyasztották. Nem is csoda, hogy ez a szaftos gyümölcs a teákban is megtalálható. Rooibos-val megszórva és fahéjjal beporozva csodás ízt ad az italnak. A Fahájas szilvát ihatja télen, nyáron, reggel és este. Nem tartalmaz teint, nem fontos ízesíteni. Röviden ideális.
Összetétel
Alma darabok, Hibiszkuszvirág, Mazsola, Rooibos, Csipkebogyó kéreg, Fahéj 5%, Természetes aroma, Szilva darabok 4%Infúzió és tea íz
A csodálatos sárgás-narancssárga öntet nemcsak a megjelenése, hanem az illata és az íze örömeit is jelenti. Nem is lehetnek más, mint szilva, fahéj és mazsola. Az édes Fahéjas szilva teát nem szükséges semmivel sem ízesíteni. Nagyszerű önmagában. De ha akarja, ajánljuk egy szelet citrommal vagy egy csepp szilvapálinkával.
A tea eredete
A szálas tea Fahéjas szilva eredetét több helyen kell keresni. Legfontosabb összetevői a rooibos és a szilva. Az első Dél-Afrikában nőtt fel, a második Közép-Európában.
A Rooibos, máskülönben a Redbush Tea, a vörös fokföldirekettye levelekből és gallyakból készül. Körülbelül 150 centiméter magas cserje a hegyoldalban csak a Dél-Afrikai Cederbergben nő. Nem tolerálja az ipari szennyezést, és nagyon különleges természeti körülményeket igényel. Így a világon senki sem volt képes olyan ültetvényt létrehozni, amelyen a tea bokrok boldogultak volna. A betakarítás után az egész gallyat és a tűszerű leveleket aprítják, és nagyhalmokba rakják, ahol több órán át fermentálódnak. A Rooibos-t szárítják a forró afrikai napon.
A szilva a szilvafa gyümölcse, egy fa, amely otthona az országunkban, és szinte mindenütt Közép-Európában. A sötétkék ovális szilva maggal belül kellemes illatú és lédús húsú. A szálas tea előállításához a nagy és érett szilva darabokat fagyasztva szárították, vákuum fagyasztással. Nem vesztették el az értékes vitaminokat, természetes ízüket és illatukat.
Tea csomagolásának bemutatása
Egy erős alumínium tok, cipzárral, amely lehetővé teszi az ismétlődő zárást nyitáskor. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva, ezáltal ellenáll a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak. E három dologra a tea nagyon hajlamos, és nagy hatással van az ital minőségére.
Tea elkészítése
|
|
|
Használati útmutató
- Öntse le a teát 100 °C vízzel 1-2 teáskanál 2-2,5 dl arányában.
- Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többett hozzá.
- Áztatási idő 8-10 perc (fedett csészében), utána szűrje le.

























Tanácsra van szüksége?

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Papír tea filter M - csészékbe és teáskannákba

Teaszűrő permanent nagyság M

Nagy teaszűrő csipesz 65 mm

Pamut szűrő M - 1 db

Bambusz szűrő két fogantyúval

TEÁSKANNA SZŰRŐVEL - KELETI MINTA

TEÁSKANNA SZŰRŐVEL - KELETI MINTÁVAL II
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

ERDEI GYÜMÖLCSÖK - gyümölcs tea

EGYEDÜlÁLLÓ MANGÓ - gyümölcs tea
