06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

Egy jó reggelért - ajándékdoboz 140g

Kód: 1998

Ez nem tea, ez egy életstílus. A hagyományos ceyloni angol reggeli már néhány korttyal meghozza a kedvet a napra. Erős, édes, gyümölcsös és ami a legfontosabb, élénkítő. Adjon hozzá egy pici tejet, és harapjon a pirítósba lekvárral a tetején. Kezdje a reggelt angolosan.

5 920 Ft ÁFA-val
4 661 Ft Áfa nélkül
Szállítjuk péntekig, 2023. 09. 29.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

Összetétel

Fekete tea 100%

Infúzió és tea íz

A tea az igazi angol reggelihez kiválóan aranyszínű. Illata természetesen gyümölcsös, nagyon szimpatikus. Ez a tea keverék minőségi Ceylon teából íze remek aromás, kellemesen fanyar, serkentőleg hat, egyesíti az édes hangokat és visszhangozza a gyümölcsét. A nap kezdetén semmi sem jobb.

A tea eredete

A teacserje ténylegesen felváltotta Ceylonban (Sri Lanka), a fahéjt és a kávét. Bár nem teljesen, de napjainkban a tea kivitele ennek a gyönyörű szigetállamnak, a GDP két százaléka és évente 7 milliárd dollárt hoz a gazdaság számára. A 18. század végén az ország híres volt a fahéjáról, de kiderült, hogy nem jövedelmező, ezért a helyi gazdák átálltak a kávéra. A kereslet magas volt. Ha nem lettek volna a gombás betegségek, amely majdnem elpusztította szinte az összes kávécserjét, talán Ceylon soha nem talált volna a teára. 1867-ben megalapították az első tea ültetvényt a Looleconder-ben, és hamarosan több is volt.

A tea népszerűsége nőtt, a kereskedők el voltak foglalva és az állam felügyelte az exportált levelek minőségét. Végül, 1934-ben kiadott egy törvényt, amely megtiltotta a rossz minőségű tea exportját. Srí Lanka teát nagyra értékelik a világpiacon. A fő területek, ahol nő ma is Kandy, Nuwara Eliya (Közép tartomány), Badulla, Bandarawela és Haputave (UV tartomány), Matara és Mulkigara (a déli tartományban) és Ratnapura és Kegale (Sabaragamuwa Tartomány). A tea ültetvényeket többnyire a családi gazdaságok gondozzák. A kínai tea (Camellia sinensis) szedése Ceylon-ban elvileg január-szeptemberig tart.

A naptári év elején, indulnak a szedők a hegyekbe Dimbula hegyei felé mennek, a teát a déli-parton februárban, majd márciusban Kandyben és Nuwara Eliyában betakarítják.Júniusban a betakarítás az Uva területén kezdődik és szeptemberig tart. A tealevelek betakarítása teljes mértékben a nők és a lányok vállán fekszik - a fiatal lányok tizenegy éves korukban menhetnek az ültetvényekre. Gépesítést alig használnak. Ceylon egyike annak a kevés országnak, ahol a teát még mindig kézzel gyűjtik össze. Egy tea gyűjtő naponta 15-20 kilogramm teát ad le. A hervadás után a levelek csavarodnak és hengerlik, hogy megszakítsák szerkezetüket. Erjedés előkészítése meleg és párás körülmények között történik. Amikor a természetes fermentációs folyamat befejeződik, a keletkező fekete teát szárítják és válogatásra kerül.

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manutea.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


15% KEDVEZMÉNY
BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 szemes kávé

A forró Brazília a világnak nemcsak kitűnő focistákat ad, de ásványi növényeket és az emlékművek megtekintését is. De a rendkívüli minőségű kávé exportja által is nagyon híres földrész. A száz százalékos arabika Santos NY2 a klasszikusok közé tartozik, amelyet nem lehet megunni. Ki tud a csokinak és a mogyorónak ellenállni? Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
3 699 Ft /250 g 3 144 Ft /250 g 1 258 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2023. 09. 29.

Egy mosolygós napért - ajándékdoboz 190g
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

Egy mosolygós napért - ajándékdoboz 190g

Dolce vita! A szép pillanatokkal teli édes életet az ananász, a mangó, az eper és az alma kompozíciója kelti életre. Álljon meg egy pillanatra, szimatoljon bele a csésze teájába... és pillanatok alatt elmosolyodik. A fagyasztva szárított gyümölcs megőrizte minden nagyszerű tulajdonságát, beleértve a vitaminokat és az antioxidánsokat. Még egy okkal több, hogy szeresse ezt a teát. Több az áru részleteiben
6 265 Ft ÁFA-val
Szállítjuk péntekig, 2023. 09. 29.

Az élet örömeiért - ajándékdoboz 130g
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

Az élet örömeiért - ajándékdoboz 130g

Hogyan is lehetne más, mint csodálatos íze Az Élet örömeiért teának. A homoktövishez és a vaníliához rooibost, ananászt és guavát adtunk, így nemcsak pozitív hangulatot, hanem sok fontos vitamint is biztosít. Forrón finom, jéggel tökéletes. Több az áru részleteiben
6 371 Ft ÁFA-val
Szállítjuk péntekig, 2023. 09. 29.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »