

ÉDESKÖMÉNY - gyógynövény
Ne csak a fűszertartóban a tűzhely mellett, de a gyógynövényes dobozkában is legyen megtalálható. Az indokok világosak. Az összes gyógynövényes könyvben olvashatja a remek hatásait az emésztésre és a kiválasztó rendszerre. Ráadásul a kisgyermekes anyukák imádják. A főzete az anyatej előállításában és a csecsemők emésztésében játszik nagy szerepet.
Összetétel
Édeskömény 100%A gyógynövény főzete és íze
Az édeskömény kellemesen édes, enyhén borsos ízű. A főzete szinte színtelen, gyógynövény illatú. Ízletes, nem fanyar, se nem keserű.
A gyógynövény eredete
A népi gyógyításban az édesköményt évezredek óta használják, hasonlóképpen a konyhában is. A két méter hosszú növény gyümölcseit édesköménynek nevezik, körülbelül 1 centiméter hosszúak, világosbarna-zöldes színűek, és nagyon illatosak. Az édeskömény általában Ázsiában, a Fekete-tenger térségében, de hazánkban is megterem. A nagymamáink kertjéből sem hiányozhatott az édeskömény. Júliustól szeptemberig sárgán virágzik, a termékeny, nedves talajt, és a napsütést kedveli. Az édeskömény magjait csak a kiültetést követő második évben, 2-3 alkalommal, a nyár második felében kora reggel gyűjtik be. Egész kötegekben takarítják be a növényt a gyümölcsökkel együtt, szárítják, és végül összedörzsölik őket, hogy a magok elkülönüljenek a száruktól, és a levelektől. A növény szárát, leveleit, és a magvait különböző célokra használják fel. A növény magvainak a használata hosszú hagyományokkal rendelkezik, többek között ízesítőként salátákhoz, szószokhoz, húsokhoz, konzerv zöldségekhez, levesekhez adagolják, és a népi gyógyításban is alkalmazzák. Az édeskömény magvait likőrök elkészítéséhez is használják
Hatásai - teák
Gyógynövények csomagolásának bemutatása
Kiváló minőségű alumínium csomagolás, amely lehetővé teszi a visszazárást nyitás után. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a gyógynövények jellegét. A gyógynövények mindig hermetikusan lezártak a csomagolásban, hogy ellenálljanak a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak. Erre a három dologra rendkívül érzékenyek a gyógynövények, és nagy hatással van a gyógynövény és az infúzió végső minőségére.
Tea elkészítése
|
|
|
Használati útmutató
- Öntse le 100 °C hőmérsékletű vízzel 2 teáskanál 1,5-2 dl arányában.
- Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
- Áztatási idő 10-15perc (fedett csészében), utána szűrje le.




















Tanácsra van szüksége?

2. 16.
A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Teaszűrő permanent nagyság M

TEASZŰRŐ PERMANENT NAGYSÁG L

Papír filter S - bögrébe
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

MÉHFŰ SZÁR (Melissa officinalis) - gyógynövény

ZSÁLYA LEVELEK (Salvia officinalis) - gyógynövény
